Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Аксесоари за фитнес

Фитнес аксесоари: обогатете тренировката си със Sportano! 

Липсата на пропуск за фитнес зала, продължителното служебно пътуване или липсата на достатъчно място в апартамента ви, за да съхранявате професионално оборудване за фитнес, не трябва да ви ограничават да бъдете активни. С фитнес аксесоарите под ръка можете да правите ефективни тренировки навсякъде и по всяко време. В Sportano сме събрали продукти от водещи марки, които предлагат широка гама от продукти за разнообразни тренировки: HMS, Thorn Fit, Yoga Design Lab, Schildkrot, Joy in me, Bushido, Adidas, Nike, Gipara, SKZL, Gaiam или Body Sculpture. 

Фитнес аксесоари и тип тренировка: какво оборудване да изберете? 

Фокусирате ли се върху изграждането на мускулна маса и сила, интересувате ли се от издръжливостта и подобряването на физическата си форма или разчитате на упражнения за тялото и ума (пилатес, йога, здрав гръбнак, стречинг), които ви помагат да се успокоите и да придадете на тялото си нужната гъвкавост и еластичност? В зависимост от вида на тренировката ще ви трябват подходящите аксесоари, които да ви помогнат да постигнете целта на тренировката и да поддържате здравето и добрата си форма на всяко място - в парка, гората, гаража или хотелската стая. За кардио тренировка са ви необходими въже за скачане, постелка и фитнес ръкавици, за силова тренировка - магнезий, медицинска топка и колан за културизъм, а за умствена тренировка - постелка или фитнес топка. Искате да правите функционално обучение? Потърсете TRX или ленти за суспензионно обучение

Фитнес аксесоари за кардио тренировка 

Ще направите ефективна тренировка за издръжливост с въже за скачане. Изберете го според ръста си - когато затягате въжето за скачане, краищата му трябва да са между подмишниците ви и линията на зърната. В нашия спортен магазин ще намерите метални и алуминиеви модели от Thornfit (за по-напреднали, например боксьори или кросфитъри) или висококачествена пластмаса от Reebok (за начинаещи). 

Подобряването на физическата форма, оформянето на тялото и стойката или намаляването на обиколката на талията са все задачи за обръча, познат от детските игри. Като начало си струва да инвестирате в гладък и лек обръч с по-голям диаметър, който с увеличаване на нивото на сложност и прецизност на движенията може да се смени с по-тежък модел с по-малък диаметър и допълнителни масажиращи пластини. 

За тренировки за издръжливост в нашия магазин ще намерите и степери с регулируема височина и нехлъзгави покрития за по-сигурно движение и стабилна позиция. 

За да предпазите ръцете си от ожулвания, когато тренирате в гората или в парка или с допълнителна тежест (напр. дъмбели), изберете фитнес ръкавици с гел възглавнички, изработени от термоактивни материали (правилна вентилация на ръката по време на тренировка), със система против приплъзване (осигурява точен захват на уредите за кардио упражнения) и удължена лента с велкро (укрепва по-добре китката, намалявайки риска от нараняване).  

Фитнес аксесоари за тренировки с тежести 

Искате да постигнете по-добри резултати в мъртвата тяга, пресата с щанга над главата или клека с щанга? Коланът за културизъм е полезен за поддържане на коремните мускули и лумбалната област на гърба при вдигане на тежести, като намалява риска от нараняване. 

В нашия магазин не липсват различни видове ластици за съпротивление: експандери - идеални за укрепване на гърдите, ръцете и гърба, и силови ластици - подходящи за тренировки по кросфит или бодибилдинг. 

Аксесоарите за силови тренировки включват също така въжета за тренировка, релси за изтласкване, щанги за набиране, торбички за сила и магнезий (магнезиев хидроксикарбонат), който ще подобри захвата на ръцете с щангата и ще намали мокренето на ръцете.  

Фитнес аксесоари за йога, пилатес и стречинг 

Практикувате ли йога, искате ли да се отпуснете и разтегнете, или може би търсите силни постурални мускули? Независимо дали практикувате йога, пилатес, здравословен гръбначен стълб или разтягане у дома или на открито, висококачествената постелка за йога или упражнения ще бъде основата. Когато избирате, обърнете внимание на материала (напр. нехлъзгава гума, поглъщаща ударите EVA пяна), дебелината (отговаря за омекотяването на ставите и костите - колкото по-дебела, толкова по-добра е защитата) и дължината (вашият ръст + около 10 см резерв).  

Със Sportano ще обогатите умственото си обучение с упражнения с гимнастическа топка, които са идеални за подобряване на баланса, мобилността, базовите дефекти или за усвояване на правилното дишане.  

Аксесоари за функционално обучение 

TRX са ленти за окачване (Y-образни, с регулируема дължина и с допълнителни неплъзгащи се дръжки), които съчетават ползите от кардиотренировката със силова тренировка, като същевременно облекчават натоварването на ставите и гръбначния стълб с правилна техника.  

Като любители на всестранните тренировки, в Sportano ще намерите медицински топки (slam balls - не подскачат при хвърляне, wall balls - подскачат при хвърляне) с различна тежест (от 2 до 20 кг) и с неплъзгаща се текстура, които можете да използвате за клекове, трикове или хвърляния към пода или стената.  

Фитнес аксесоари за рехабилитационно обучение  

Връщате се след травма, чувствате напрежение в мускулите след интензивна тренировка, искате да увеличите обхвата на движение на колянната става? Отговорът на вашите нужди е валяк, който масажира мускулите и околните фасции, ускорява възстановяването и подобрява притока на кръв за по-добро хранене на тъканите. Като начало и ако имате малка мускулна маса, е препоръчително да изберете гладък фоумролер, който е по-малко инвазивен и помага за отпускане на напрегнатите мускули и за по-доброто им хидратиране. Упражнявате ли се редовно и знаете ли как да се търкаляте правилно? Изберете по-твърд валяк с допълнителна подложка, за да масажирате по-силно дълбоките мускулни групи. По-ефективни за достигане на труднодостъпни тригерни точки (напр. в стъпалото, седалището, гърба) ще бъдат ролките с форма на топка (единична или двойна, т.нар. дуобъл).  

Чудесно допълнение към рехабилитационното обучение е сензомоторната възглавничка или стабилизиращият диск (едната страна е гладка, а другата е с фини ръбчета), който можете да използвате за упражнения или за т.нар. динамично седене. Възглавницата с въздушен пълнеж може да се постави например на офис стол, за да се предотврати застояването на мускулите при седене в едно положение. 

Други фитнес аксесоари 

Широката гама от фитнес аксесоари на магазин Sportano включва просторни и функционални чанти за спортни принадлежности и постелки, чанти за обувки или раници за дребно спортно оборудване и тренировки. В случай на нараняване е добре да имате със себе си фризер, за да охладите бързо нараненото място и да предотвратите подуването. Кинезиологичните ленти, както и стабилизаторите и ластиците ще ви помогнат да се възстановите по-бързо след травма.  

Подробна информация Описание