Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Облекло за катерене

Облекло за катерене - изберете от богатата гама на Sportano 

Ако тепърва започвате приключението си с катеренето или не знаете кои продукти да изберете, изберете професионално облекло за катерене. Тя ви позволява да изкачвате всеки маршрут безопасно и удобно, независимо дали катерите по скали или класически стени. В офертата на спортния магазин Sportano.bg можете да намерите висококачествени дрехи за катерене, включително панталони, шорти, ризи или ръкавици за катерене. Предлагаме основни дрехи от марки като ZIENER, Salewa, Rab, The North Face, Black Diamond, Marmot и La Sportiva

Панталони, къси панталони, ръкавици или ризи за катерене - дрехи за катерене, които наистина трябва да имате 

В зависимост от вида катерене и мястото, където възнамерявате да се катерите, изберете подходящите дрехи. Преди всичко панталоните за катерене или късите панталони за катерене ще ви бъдат от полза. Дългите панталони са особено полезни през по-студените сезони и при катерене в труден терен - за да се предпазите от ожулвания или наранявания. Сред широкия асортимент ще откриете дамски и мъжки панталони за катерене, които се различават по кройката си. Дамските панталони обикновено са много прилепнали модели, докато мъжките кройки са малко по-обемни. Дългите и късите панталони за катерене трябва преди всичко да имат регулируем колан или шнурове за правилно прилягане. Обикновено са снабдени с клин и профилирани колене за по-голяма свобода на движенията. Талията е с еластичен или еластичен материал, за да прилепне плътно.  

Облеклото за катерене се допълва от тениски за катерене, обикновено модели с къс ръкав или без ръкав, които позволяват пълна свобода на движенията. Ръкавиците за катерене са важна част от облеклото за катерене, тъй като осигуряват сцепление и удобно катерене.  

Избор на подходящи дрехи за катерене, които няма да ви подведат 

Катеренето е динамичен спорт, който предлага невероятно преживяване и прилив на адреналин. Тя изисква не само прецизност, но най-вече изпълнение на свободни движения. Когато се катерите по скали и надвеси, често може да се сблъскате с неблагоприятни условия като дъжд или вятър, както и със силна слънчева светлина. Важно е да изберете облекло, изработено от подходящи материали - гъвкави и дишащи, които ще осигурят правилен въздушен поток, за да избегнете прегряване. Повечето продукти са изработени от синтетични материали или с памучни добавки и са снабдени с UV филтри за защита от вредните слънчеви лъчи.   

Облеклото за катерене трябва да гарантира неограничена свобода на движенията и комфорт по време на активност. Ако е твърде стегнат, това ще причини дискомфорт и същевременно тялото може да се прегрее. Обикновено се намират дрехи, изработени от синтетични материали с примес на еластан, който осигурява еластичността на тъканта.  

Избор на облекло за стената за катерене 

За изкуствена стена за катерене е препоръчително да изберете панталони за катерене, за предпочитане по-дълги, за да предпазите коленете от протриване. Въпреки това по стените може да откриете любители на късите панталони. Изберете кройка, която не ограничава и дава свобода, особено в областта на тазобедрената и колянната става. Еластичната лента или еластичният материал на талията ще позволят правилното прилягане. Когато става въпрос за тениска, универсалните модели ще се справят добре. Тениските без ръкави са най-разпространени за удобство. Ако не искате да използвате магнезий на стената, можете да изберете дамски или мъжки ръкавици за катерене.  

Облекло за катерене - марките, на които да заложите 

В магазина Sportano.bg ще намерите висококачествени дрехи за катерене, включително панталони, ризи или ръкавици от доказани производители като ZIENER, The North Face, Marmot и Rab. Запасяваме се с панталони за катерене на La Sportiva, както и с къси панталони или ризи на марката. Те се отличават с лекота и обикновено са изработени от еластан и смес от памук или органичен памук. От друга страна, панталоните за катерене, късите панталони, гамашите за катерене или ръкавиците на Black Diamond са подходящи за всякакви условия. С персонализираните продукти ще сте готови да преминете по всеки маршрут, независимо от терена.  

Нашето професионално обслужване на клиенти ще ви помогне да подберете подходящите дрехи за катерене, а ако избраните продукти не отговарят на очакванията ви - можете да ги върнете до 30 дни! 

Подробна информация Описание