Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Велосипеди MTB

Планински велосипеди mtb full на Sportano.bg

Колкото по-качествено е оборудването, толкова по-удобно и безопасно е практикуването на любимия ви спорт. Имайки предвид тази връзка, магазин Sportano.bg е подготвил категория Планински велосипеди mtb пълен. Тук ще намерите модели, подбрани от нашите експерти, които се отличават с високо качество и прилагане на най-новите технологии. В Sportano се фокусираме върху продукти на водещи производители в този бранш, така че в събраните тук велосипеди ще видите резултатите от дългогодишен опит, доказани дизайни и най-добрите решения за планинските колоездачи. 

Пълен планински велосипед mtb: характеристики и приложения

Планински велосипед mtb full - името му идва от английското наименование Mountain Terrain Bike full-suspension. Това означава, че тези модели са предназначени за каране по труден планински терен и неравни повърхности. Характерни особености на тези конструкции са амортисьорите, масивните рамки и широките гуми. Различните видове окачване позволяват планинските велосипеди да бъдат разделени на няколко вида. В случай на пълен MTB модел има пълно окачване: отпред и отзад. 

Велосипедът с пълно окачване е идеален за предизвикателни маршрути - можете да покорявате планински пътеки и горски пътища дори при най-тежки условия. Този тип велосипеди са за любителите на агресивното каране по неравен терен. Независимо дали става въпрос за кал, камъни или пясък, MTB с пълно окачване може да се справи с всичко. 

Отделните модели са проектирани за различни нива на колоездачен опит. Струва си да се има предвид, че велосипедите от тази категория едва ли ще са подходящи за каране по утъпкани велоалеи или асфалт. Можете да ги използвате там най-много от време на време, тъй като те са предназначени за преодоляване на неравни и неравни повърхности. Пътуването в града с планински велосипед може да е неудобно. 

Как правилно да избера пълен велосипед за MTB?

Броят на параметрите на пълните велосипеди за мтб е доста голям, затова обясняваме на какво да обърнете внимание преди всичко по време на пазаруването. Първо: изберете подходящия размер на рамката за вашия ръст и дължина на краката. Планинските велосипеди използват колела с диаметър от 26 до 29 инча. Всеки размер има своите предимства и недостатъци, но най-важното е да изберете подходящия размер за вашия ръст. За по-ниските хора е подходящ 26-инчов велосипед, докато по-високите хора ще се чувстват комфортно само с 29-инчов велосипед. Освен това обърнете внимание и на вида на използваните спирачки - най-висококачественото спиране се осигурява от дисковите спирачки. 

Съществуват няколко различни вида mtb велосипеди в зависимост от предназначението им. All-mountain велосипедите са подходящи за почти всички видове пътеки благодарение на леката си карбонова рамка. Моделите за спускане, благодарение на своята конструкция, са особено подходящи за спускане по изключително стръмни склонове - те са доста тежки велосипеди и са предназначени за широки гуми. Велосипедите ендуро са подобни на велосипедите за спускане, но по-малкото им тегло позволява и удобни изкачвания. Всички велосипеди с пълно окачване са добре пригодени за абсорбиране на вибрации и удари. 

Най-добрите планински велосипеди за мтб от Sportano

В нашата оферта Sportano сме събрали изцяло окачени MTB велосипеди от най-добрите производители в бранша. Всички събрани тук модели са произведени с внимание към всеки детайл, като са използвани иновативни технологии и доказани материали. Изберете своя нов велосипед със Sportano! 

Подробна информация Описание