Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Футболни обувки

Футболни обувки в магазин Sportano

Изборът на правилните футболни обувки е от първостепенно значение. Качеството на изработката, системите, технологиите и класът на използваните материали оказват пряко влияние върху ефективността на дриблирането, точността на ударите и защитата от наранявания. Това се отнася както за начинаещи и любители, така и за професионални футболисти. Затова си струва да разгледате офертата на магазин Sportano, която включва селекция от най-добрите модели футболни обувки изключително от известни производители.  

Видове футболни обувки

Футболните обувки обикновено се наричат стопери, но разделението е много по-широко. Най-добрите производители предлагат ботуши с различни видове подметки, които се избират в зависимост от вида на терена. Във всички случаи целта е една и съща: да се осигури възможно най-добрият баланс между сцеплението и маневреността на обувката. За да се постигне най-високо ниво на игра, футболните обувки трябва да се избират според предназначението им и нивото на играча.  

Футболни обувки за естествена или изкуствена трева

Един от най-популярните видове обувки за игра на футбол са така наречените ланки. Пластмасовите, гумените или синтетичните колчета, изработени от висококачествена смес от материали, са трайно прикрепени към подметката. Те са подходящи за използване на сухи терени с естествена трева или изкуствена трева.  

Футболни обувки за мокри повърхности 

Друг вид футболна обувка е гореспоменатата коркова или винтова. Те също имат колчета на подметката, но са изработени от метал или твърда пластмаса и обикновено имат по-малко колчета от копията. Това им позволява да запазят сцеплението си на блатисти терени или такива с малко трева. Винтовете са вид обувки, при които колчетата могат да се сменят със специален ключ.   

Футболни обувки за изкуствена трева 

На изкуствени и меки терени (напр. популярни орли) футболните обувки за трева са идеални. Малките и къси гумени шипове са разположени доста гъсто върху подметката на футболните обувки за трева. Това ги прави леки и в същото време осигурява добро сцепление.  

Обувки за футбол на закрито

Обувките за футбол на закрито са предназначени за използване на закрити игрища с гумена или паркетна настилка. Те са с напълно плоски гумени подметки, обикновено в светли или неутрални цветове. Това гарантира, че те не оставят следи при плъзгане.   

Най-добрите футболни обувки от най-добрите марки 

Най-добрите футболни обувки са изработени от леки, но издръжливи материали. Например футболните маратонки Nike Phantom GT2 Elite FG с конструкция Flyknit, изработена от гъвкави прежди за перфектно прилягане. За игра на закрито идеален е моделът Mizuno Rebula Sala Elite IN с издръжлива мрежеста горна част, която осигурява отличен комфорт и оптимизирано усещане за топката.   

Футболните обувки в Sportano предлагат селекция от най-добрите модели за всяка повърхност. 

Подробна информация Описание