Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Футболни врати

Футболни врати - изберете правилния модел в Sportano 

Футболът е сред най-популярните отборни спортове и е чудесна форма на забавление както за деца, така и за възрастни. В допълнение към необходимата екипировка и аксесоари за играта, футболната врата със сигурност ще ви бъде полезна. Те дават възможност за обучение, а също и за забавление в градината или в парцела. В магазина Sportano.bg ще намерите висококачествени футболни врати от доказани марки като Yakimasport, BazookaGoal, Hudora, EXIT, SKLZ, Sportpoland, Pure2Improve или QuickPlay

Цена, конструкция и използване на футболни врати 

Футболната врата е компонент, предназначен за различни категории игри, и всичко зависи от избрания модел, който обикновено се различава по размер или прилягане към нивото на игра. Всяка врата се състои от три елемента - приспособления, рамки и мрежа. Добре е да съобразите вида на закрепването с повърхността, върху която ще бъде поставена вратата. Понякога закрепването се различава, ако вратата трябва да се монтира на терен или в градината. Рамката е изцяло отговорна за определянето на светлината на вратата, а размерът зависи от вида на терена или нивото на игра. От друга страна, най-важният елемент е мрежата, която не позволява на топката да изпадне извън светлината на вратата.  

На първо място, футболната врата може да се използва за развлекателна игра, независимо от категорията на играта, и ще работи добре и за обучение. Това е чудесна форма на игра за малчуганите у дома, в градината или в парцела. 

Цената на футболните врати зависи от размерите, материалите за производство или предназначението, но някои производители предлагат продукти, започващи от 40 или 80 лв. Струва си да знаете, че ако искате да си купите професионална футболна врата в пълен размер, цената може да достигне дори няколкостотин злоти. Всичко зависи от предназначението и употребата на продукта.  

Избор на футболна врата за всеки играч 

Когато избирате футболна врата, е важно да помислите кой ще я използва и къде ще бъде поставена. Детските футболни врати обикновено са по-малки продукти, които трябва да отговарят на ръста на детето. Обикновено са изработени от леки материали като пластмаса, така че да могат да се пренасят лесно. Младежките цели са много по-стабилни модели, при които мрежата трябва да е здрава и предназначена за интензивно обучение. Професионалните цели, от друга страна, са пълноразмерни модели със солидна конструкция и са предназначени за тийнейджъри и възрастни. Преди всичко си струва да се обърне внимание на издръжливостта на мрежата, която независимо от модела трябва да може да издържа на силни удари, както и на неблагоприятни условия като дъжд, сняг или влага.  

Размери на футболната врата 

Футболната врата трябва да е съобразена с играчите, категорията на играта и техните нужди. Когато решавате да изберете футболна врата за деца, малките модели с дизайн, който се отличава с ниското си тегло, са много по-добри. Изберете размерите на футболната врата в зависимост от мястото на провеждане на мача и игрите. Професионална врата в пълен размер е с височина 244 см и широчина 732 см, но за любителски и развлекателни игри ще се използват и други модели. За най-малките може да се изкушите да изберете цел с височина от 30-40 см до 150-160 см, в зависимост от възрастта и ръста на детето. За използване на открити терени най-добре ще се отрази футболна врата с размери 200x300, 300x200 или дори футболна врата с размери 3x290 или 5x270

Избор на футболна врата за деца 

Футболните врати за деца обикновено са пластмасови или алуминиеви модели, които се отличават с лекота и могат лесно да бъдат преместени на друго място. За деца до 10-годишна възраст обикновено се избират малки футболни врати с височина около 152-160 см. Можете да намерите и врати с много по-малки размери за трениране на пасове и удари. Децата обаче растат бързо, така че си струва да се изкушите да изберете малко по-висока врата, за да може да издържи няколко сезона. Ето защо голяма футболна врата с височина около 180 см обикновено е добър избор.  

Материали за цели 

На пазара могат да се намерят футболни врати от дърво, които са много по-малко популярни, тъй като дървото е тежък материал. Освен това се нуждае от редовно импрегниране, за да не се влоши състоянието му при неблагоприятни атмосферни условия. Освен това има метална или алуминиева футболна врата. Те се характеризират със здравина и стабилност, а някои модели не са толкова тежки като тегло, колкото дървото. Съществуват и футболни врати, изработени от пластмаса, която е изключително лека. Той обаче не осигурява достатъчна здравина и е много по-неустойчив на повреди.  

Футболни голове - най-популярните марки 

В асортимента на магазин Sportano.bg можете да се снабдите с футболни врати, предназначени за игра на игрището, в залата, в градината, в парка или на тревна или естествена повърхност. Избраните модели са идеални за развлекателна игра или за игра навън. Ще намерите футболни врати от известни производители като Sportpoland, SKLZ, QuickPlay, EXIT или BazookaGoal.  

Най-популярният модел е футболната врата Hudora, която е изработена от издръжливи материали и е защитена с антикорозионно покритие. В нашия магазин ще получите няколко модела футболни врати Hudora, за да можете да тренирате и да играете, независимо от нивото си. Ще намерите и малки футболни врати за трениране на удари и пасове, както и комплекти врати от Yakimasport или Pure2Improve

Подробна информация Описание