Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Плуване

Започнете да плувате на най-високо ниво със Sportano.bg 

За никого не е тайна, че плуването има благотворно въздействие върху организма. Той стимулира сърдечносъдовата система, подобрява постуралните дефекти, облекчава натоварването на гръбначния стълб - това са само някои от многото ползи от този красив спорт. С оборудването на Sportano.bg плуването е ново преживяване, изпълнено с удоволствие и комфорт. Предлаганата плувна екипировка от водещите марки: Nike, Quiksilver или ROXY ще ви осигури не само комфорт при покоряването на поредните басейни, но преди всичко професионално оборудване. Със Sportano.bg можете да сте сигурни, че плувате с най-добрите! 

Основно облекло, аксесоари и оборудване за плуване 

Преди всяко посещение на басейна е важно да се подготвите добре. За този спорт са необходими бански, бански, очила, часовник, добре прилягащи обувки и други аксесоари за плуване. 

Бански костюми и облекло 

Независимо дали сте професионалист, или тепърва започвате да плувате, най-важното е да изберете бански костюм, който да отговаря на вашите нужди. При спортно плуване или в басейна е важно банският костюм да не се изхлузва и да е удобен. Ето защо повечето дамски спортни облекла са модели от една част с по-дебели презрамки. Това гарантира не само правилното прилягане, но и рационализиране, което е важно по време на интензивни тренировки, като по този начин се влияе на водоустойчивостта. От друга страна, добре прилепналият бански костюм ще стимулира сърдечносъдовата система да работи по-усилено, като поддържа подходящ натиск върху краката. За релаксация и отдих са подходящи бикини, къси панталони за плуване или т.нар. танкини, т.е. тениска за плуване с долна част. Това е чудесна алтернатива за тези, за които бикините са твърде дръзки. 

Когато избирате бански костюм, трябва да се ръководите от материала, от който е изработен. Еластичността и лекотата на материала са фактори, които гарантират, че банският костюм ще се превърне във ваша втора кожа. 

Плувно оборудване 

В допълнение към облеклото е важно да изберете и подходящата екипировка, като например очила за плуване или шапка за плуване. Добрите очила се характеризират с качествена изработка от здрави материали, които са устойчиви на механични повреди или надраскване. Друг параметър е стегнатостта. Той осигурява видимост и предпазва очите от вода. В зависимост от нуждите ви на пазара се предлагат модели очила за плуване с различни цветни лещи. Тонираните или цветните очила отразяват отлично слънчевите лъчи. 

Друг важен елемент е плувната шапка. Той не само предпазва косата ви, но и затруднява проникването на вода в ушите ви. Видът на шапката за плуване зависи от материала, от който е изработена, така че можете да намерите силиконови, латексови или памучни шапки за плуване. 

Аксесоари за плуване 

В зависимост от това дали плувате за развлечение или за спорт, се нуждаете от подходящите аксесоари за плуване. Когато се движите в аквапаркове и басейни, обувките, които предпазват от бактерии и подхлъзване, са от съществено значение. Стандартният избор са джапанките. Изработени от гума или друга пластмаса, те съхнат бързо и се справят добре с водата. 

За начинаещите, и особено за най-малките плувци, освен ръкави за плуване, добре се отразяват и скафандрите. Пяната за плуване е не само забавен инструмент, но и многофункционален аксесоар. Можете да практикувате първите си плувни стилове на него и да го използвате като помощно средство по време на рехабилитация

Когато се отправяте към басейна или плажа, не забравяйте подходящата чанта или раница. Това ще улесни много пътуването с необходимите ви принадлежности край водата. 

Най-добрата екипировка и облекло за плуване от професионални марки 

Плуването е дисциплина, която изисква подходящо облекло и екипировка. В Sportano.bg ще намерите продукти както за начинаещи, така и за професионалисти, за които резултатът е от значение. Професионално спортно облекло, което приляга идеално към тялото ви и е изработено от гъвкави материали, е предложението на Nike. Когато имате нужда от почивка и отдих край водата, опаковайте най-важното в просторните раници Quiksilver, като не забравяте и бикините ROXY

Подробна информация Описание