Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Пълнолицеви каски за MTB

Целолицеви каски - издръжливи и удобни модели в магазин Sportano 

Защитата на главата при каране на велосипед е от съществено значение, независимо къде карате своя едноколесен велосипед. Някои видове колоездене изискват специална защита и безопасност, за да се сведат до минимум последствията от евентуално падане. Говорим за екстремно колоездене като ендуро или фрийрайд, при което има различни нива на трудност на маршрутите, висока скорост, трикове или височина. Снабдете се с каска за колоездене, за да карате безопасно по трасето. В Sportano ще откриете висококачествени каски с цяло лице от професионални марки като UVEX, POC, FOX, Leatt, 100%, BELL, Dainese или Alpina.  

Кога си заслужава да си купите каска за колоездене с цяло лице? 

Целолицевите каски за колоездене са едни от най-добре изработените и защитни каски на пазара, тъй като се отличават със здрава и издръжлива конструкция. Конструкцията на пълнолицевата каска означава, че цялата глава и по-голямата част от лицето са напълно затворени. Оборудван е с по-голяма козирка и защита на челюстта. На външен вид тя прилича на каска за моторни спортове, като например каска за мотокрос, но е много по-добре вентилирана и малко по-лека. Преди всичко каската за колоездене е предназначена да предпазва главата и да я стабилизира адекватно, както и да предотвратява сериозни наранявания в случай на неконтролируемо падане. Ако се занимавате с екстремни видове колоездене, като ендуро, мтб, фрийрайд или каране в байкпаркове, си заслужава да вземете със себе си каска с цяло лице. 

Избор на пълнолицева велосипедна каска 

Когато избирате каска за мтб или ендуро, обърнете внимание преди всичко на правилното прилягане на обиколката към главата ви. Каската не трябва да се притиска, тъй като това ще причини дискомфорт. Твърде голям модел няма да защити добре главата ви и може да се измести по време на употреба. Някои модели имат регулируема обиколка, която позволява на каската да приляга правилно към главата ви. При измерването проверете точната ширина и дълбочина, както и системата за регулиране (с ремъци или специални куки). Една каска не трябва да притиска или притиска, така че удобството е от съществено значение при избора на правилния модел. Пълнолицевата каска за колоездене трябва да е стабилна и удобна за носене. Изборът на правилния размер е важен, когато търсите детска каска за цялото лице, тъй като главата на детето е много по-малка и моделът трябва да бъде правилно регулиран. Детските каски с цяло лице обикновено са много по-леки или с по-малко изградени предложения, за да се получи продукт с по-ниско тегло. Освен това проверете вентилацията на избрания модел, тъй като каските с цяло лице имат много по-малък брой отвори от класическите велосипедни каски. Обикновено колкото повече са отворите, толкова по-добра е вентилацията. 

Каска за цяло лице - струва ли си да се купи модел с подвижна челюст? 

На пазара се предлага пълнолицева каска с подвижна челюст, която най-често се използва от хора, които карат по предизвикателни терени, и от случайни ползватели в байкпарковете. Тогава те не искат да купуват втора каска и избират каска с подвижна челюст. Това е много гъвкав вариант, който също така спестява място, особено при пътуване. Моделът с отделяща се челюст също така има много по-добра вентилация от класическия модел с цяло лице и челюстта може да се монтира или демонтира по всяко време. Ако просто търсите универсален продукт, който да е подходящ както за всекидневно, така и за екстремно каране, изберете каска за цяло лице с подвижна предна част.  

Велосипедни каски с цяло лице до 83 лв

Ако искате да намерите подходящата каска за 83 лв, изберете модел от средния клас марки, които предлагат прости каски с класически тип закопчаване като Monomatic или система за регулиране. При този тип каски обърнете внимание на черупката на каската, където обикновено се прави разграничение между твърда черупка и In-Mold. Първият тип каска се състои от формована външна черупка и вътрешна черупка от EPS, което създава структура, устойчива на външни удари. От друга страна, черупката In-Mold представлява външен слой, който е покрит с твърда пяна, като двата слоя са свързани помежду си. Това решение прави каската по-здрава и устойчива на топлина.  

Велосипедни каски с цяло лице до 125 лв

Ако търсите професионален модел, в Sportano ще откриете каска с цяло лице за 125-166 лв от марката UVEX, която има специална мрежа за защита от насекоми, както и антиалергична подложка. Каската е оборудвана със системата за затваряне Monomatic - заключваща система, която позволява многостепенно регулиране на обиколката и размера. 13-те вентилационни отвора осигуряват правилен въздушен поток, което е изключително важно по време на дълги пътувания или каране в горещо време.  

Каски за колоездене с цяло лице - на кои марки си струва да заложите? 

В нашия спортен магазин можете да се снабдите с професионални каски с цяло лице от реномирани производители като Leatt, 100%, BELL, Dainese или Alpina. Струва си да обърнете внимание на каските за велосипеди с цяло лице от FOX или каските с цяло лице от UVEX, които използват съвременни технологии, за да гарантират безопасност по всяко време. При избора на правилния модел преди всичко проверете системата за регулиране, вида на закопчаването, както и точния размер според обиколката на главата ви. Нашето обслужване на клиенти ще ви помогне да изберете правилния продукт, а ако той не отговаря на нуждите ви, можете да го върнете до 30 дни! 

Подробна информация Описание