Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Каски за шосейно колоездене

Пътни каски - изберете издръжлив и безопасен модел в онлайн магазина на Sportano 

Несъмнено велосипедната каска е една от най-важните части от екипировката, ако искате да се предпазите. Падането може да се случи по всяко време, когато карате, затова пътната каска ще ви предпази от сериозни наранявания и ожулвания. В Sportano ще намерите висококачествени мъжки и дамски каски за шосеен велосипед от професионални марки като ABUS, UVEX, POC, Oakley, Lazer, Giro, HJC, Alpina, BELL или CASCO. Изберете модел, който да отговаря на стила ви на каране и на собствените ви нужди - изработен по технологиите In-mold и MIPS и с ниско тегло. Ако търсите каска за бързо каране, подходяща е аеро каска за шосе с по-вграден дизайн. Ние ще ви снабдим с издръжливи и безопасни каски за колоездене.  

Кога си заслужава да си купите каска за шосеен велосипед? 

Добре е да имате каска за шосеен велосипед за всекидневно каране, както и за тренировки или състезания по колоездене. Каската е отговорна за осигуряване на безопасността и предпазва главата при евентуални падания. Той е важна част от оборудването, особено когато практикуваме екстремни или динамични видове колоездене. По-вероятно е да паднете при по-висока скорост или на неравен терен, така че е добре да имате каска със себе си.  

На пазара се предлага широка гама от мъжки и дамски каски за шосе, така че със сигурност ще намерите подходящия модел. Ако се чудите коя пътна каска би била най-добра, съобразете продукта с нуждите си, така че да е лек, с аеродинамична форма и да осигурява добър въздушен поток.  

Как да изберем каска за шосеен велосипед? 

Каската за шосеен велосипед се характеризира с аеродинамична форма с издължена задна част и е изработена от здрави материали, за да се запази ниското тегло на продукта. Обикновено каските за шосейно колоездене достигат тегло от около 300 г, а с допълнителни технологии като MIPS теглото може да е малко по-високо. Теглото на каската при шосейното колоездене е изключително важно, тъй като влияе върху скоростта и комфорта на колоездача. При избора на пътна каска обърнете внимание на броя на вентилационните отвори, които също влияят на теглото на продукта, както и на осигуряването на подходящ въздушен поток. Колкото повече са отворите, толкова по-добра е вентилацията. От друга страна, на пазара има аеро каска за шосе, която е по-изградена и опростена каска. Преди всичко той е предназначен за равнинни и бързи състезания, тъй като осигурява по-добра производителност и по-голяма скорост.  

При избора на правилния модел си струва да обърнете внимание на технологията In-mold, която адекватно абсорбира ударите. От друга страна, пътната каска MIPS използва технология, която съчетава черупка със специална подплата, за да осигури по-добро омекотяване и защита при падане.  

Избор на правилния размер на пътната каска 

Каската за шосеен велосипед трябва да пасва и приляга плътно към главата, затова измерете обиколката на главата над линията на очите (над ушите и тила). Полученото измерване трябва да се сравни със стойностите, предоставени от производителя за избрания модел. Правилният размер е от съществено значение, ако искате да се чувствате комфортно по време на каране, а самата каска трябва да осигурява безопасност. Твърде малка каска ще ви притиска, а твърде хлабава каска може да се размести, когато се движите. Повечето модели разполагат и със система за регулиране, която ви позволява да регулирате каската според обиколката на главата си с помощта на специално копче или на класическите каски със зъбчати дръжки.  

Пътна каска със или без стъкло? 

Каската за шосе с козирка е отличен вариант за ежедневно каране и интензивни тренировки, тъй като подобрява видимостта и предпазва очите от вредните слънчеви лъчи. Моделът на каската с козирка е подходящ и за бързо каране, тъй като в очите не попадат мръсотия, прах или насекоми. Визьорът позволява да държите очите си на пътя през цялото време и е много по-удобен от използването на каска с очила, които могат да паднат по време на каране и не осигуряват достатъчна защита. Пътната каска с визьор защитава по-голяма част от лицето, като по този начин осигурява безопасност и максимално зрително поле при каране.  

Най-висококачествени марки пътни каски 

В гамата Sportano ще откриете шосейната каска BELL с класически дизайн и множество вентилационни отвори. Самата черупка на каската е изработена по технологията In-mold, която осигурява адекватна омекотяване и защита в случай на падане. В Sportano предлагаме висококачествени модели като каската за шосе на POC, каската за шосе на Giro или каски за шосе на CASCO, Alpina, Oakley, KASK или Rudy Project

Ако търсите продукт с по-аеродинамична форма и вграден дизайн, изберете леката пътна каска HJC с вентилация Active и VENTURY DYNAMICS. Можете да изберете подобен модел, като изберете шосейна каска UVEX или шосейна каска Lazer, като ще намерите и продукти с по-универсална форма с множество вентилационни отвори за по-добър въздушен поток. От друга страна, шосейната каска ABUS разполага със системата за регулиране на обиколката Zoom Ace, както и с AirPort на задната част на продукта, която ви позволява да поставите очилата си сигурно, като същевременно поддържате аеродинамична форма. 

Подробна информация Описание