Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Трекинг велосипеди

Трекинг велосипеди в магазин Sportano

Категорията "Трекинг велосипеди" в магазин Sportano е място, където можете да намерите най-добрите модели от надеждни марки на едно място. Струва си да заложите на висококачествени велосипеди за трекинг, за да си осигурите безопасност и комфорт по време на многодневни пътувания или кратки екскурзии. При нас можете да закупите както дамски, така и мъжки велосипеди за преходи. Със Sportano ще разполагате с необходимото оборудване за пътувания на дълги разстояния дори в най-взискателните условия. 

Какво представляват трекинг велосипедите?

Трекинг велосипедите са модели, предназначени за велотуризъм. Това означава, че те са подходящи за изминаване на много километри. Те са подходящи както за асфалтови, така и за черни пътища. Характерната им особеност е значителното им тегло, тъй като тези велосипеди са оборудвани със сравнително тежки рамки и полезни за дълги пътувания аксесоари, като багажници или панерчета. Въпреки предназначението им като туристически велосипеди, те често се използват и като велосипеди за развлечение за кратки пътувания. Тези велосипеди съчетават характеристиките на планинските и градските велосипеди. 

Диаметърът на колелата на велосипедите за трекинг обикновено е 28 инча. Тези велосипеди са оборудвани със системи за абсорбиране на удари с различна степен на абсорбиране в зависимост от модела. Обикновено се използват V-образни спирачки и хидравлични спирачки. Тези велосипеди се отличават от другите велосипеди с това, че са пригодени за дълги пътувания: калници, динамо светлини или стабилни крака - това са все елементи, които допринасят за функционалността на тези модели. Дизайнът на велосипедите за трекинг позволява да поддържате удобна стойка и е подходящ за дълги пътувания. 

Трекинг велосипедите често се избират от хора, които търсят универсален велосипед. Можете да пътувате с тях на дълъг път, както и до работа или до магазина. Това оборудване е подходящо за употреба както в градски условия, така и на открито, и се адаптира към всяка повърхност. Разбира се, тя не е подходяща за агресивно планинско колоездене, но ще смекчи добре малките неравности по пътя. Ако търсите велосипед, който да е подходящ както за пътувания със семейството, така и за удобно придвижване из града, сте попаднали на правилното място! 

Видове велосипеди за трекинг - как да изберем правилния?

Когато избирате велосипед за трекинг, първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е да съобразите размера на рамката с ръста си. Дамските велосипеди за трекинг се характеризират с по-ниска рамка, а мъжките - с висока рамка. Изберете този, който е по-удобен за вас. Ако планирате дълго пътуване, вероятно ще носите много багаж на велосипеда си, затова си струва да изберете по-лека рамка. 

Моделите с по-ниско тегло обаче са с малко по-висока цена, така че ако велосипедът е предназначен за по-кратки маршрути, можете да спестите от цената на рамката. Струва си да се обърне внимание и на колелата - колкото по-големи са те, толкова по-лесно е да се достигне по-висока скорост. В Sportano сме събрали велосипеди за трекинг само от опитни производители, като Kross, Romet, Giant или Merida. Разгледайте нашата оферта и изберете модел, който напълно отговаря на вашите нужди

Подробна информация Описание