• Безплатна доставка
 • Връщане на стоки в рамките на 30 дни
 • Доставка в рамките на 3 работни дни
Nav switch

Каяци

Продукти: 29

View as
 1. Aqua Marina Recreactional зелен 10'6″ 2-местен надуваем каяк Laxo320
  914,00 лв.
  729,00 лв.
  320 см

  1

 2. Каяк за 2 души Viamare 330 син
  1137,00 лв.
  987,00 лв.
  330 x 94 cm / 200 kg

  1

 3. Каяк 2-местен Viamare 400 Sit On Top син 1126163
  1309,00 лв.
  1115,00 лв.
  400 x 90 cm / 170 kg

  1

 4. Pure4Fun XPRO Kayak Надуваем каяк за 2 лица, сив P4F150040
  270,00 лв.
  223,00 лв.
  325 x 81 x 53 cm

  1

 5. Aqua Marina Recreational Kayak green BE-312 10'3″ надуваем каяк за 1 човек
  567,00 лв.
  467,00 лв.
  OS

  1

 6. Aqua Marina Рекреационен каяк 13'6″ надуваем каяк за 2-ма души зелен Betta-412
  742,00 лв.
  600,00 лв.
  OS

  1

 7. Aqua Marina Рекреационен каяк зелен Betta-475 3-местен надуваем каяк 15'7″
  914,00 лв.
  772,00 лв.
  OS

  1

 8. Aqua Marina Recreational Kayak green Laxo-285 9'4″ надуваем каяк за 1 човек
  760,00 лв.
  566,00 лв.
  OS

  1

 9. Aqua Marina Рекреационен каяк 10'6″ надуваем каяк за 2-ма души зелен Laxo-320
  914,00 лв.
  729,00 лв.
  OS

  1

 10. Aqua Marina Рекреационен каяк зелен Laxo-380 3-местен надуваем каяк 12'6″
  1043,00 лв.
  OS

  1

Каяци - модерни и безопасни модели в спортен магазин Sportano 

Карането на каяк е дейност, която става все по-популярна, така че е логично да изберете собствено оборудване за този воден спорт. Чудите се как да изберете правилния тип каяк и какво да вземете със себе си на вода? На първо място, изберете безопасно и удобно оборудване, което ще работи при различни условия. Разгледайте широката гама от каяци на Sportano от професионални марки като Sevylor, Viamare, Pure4Fun и Aqua Marina

Надуваеми, надуваеми, единични или двойни - видове каяци 

Сред каяците има два основни типа по отношение на конструкцията: традиционен (твърд) каяк и надуваем (надуваем) каяк. Първият обикновено е изработен от ламинат или друга пластмаса като полиетилен, което го прави лек и същевременно издръжлив. Много е лесно да се отстранят повредите в него, но за съжаление те могат да се преобърнат по-бързо в неконтролирана ситуация. От друга страна, надуваемият каяк може да бъде подготвен за употреба още преди да влезете във водата. Всичко, което трябва да направите, е да го надуете и противно на това, което може да си помислите, те са много безопасни и са изработени от камерна конструкция и здрави пластмаси, които са устойчиви на повреди. Когато приключите с плуването, просто изпуснете въздуха, подсушете каяка и го приберете в калъф или раница.  

Съществува и разграничение между каяци, предназначени за различни дейности: 

 • Спортен каяк - предназначен за определени дисциплини, обикновено с характерна форма в зависимост от вида дейност; 
 • риболовен каяк - характеризира се със стабилност и комфорт по време на употреба, а по-големите размери позволяват поставянето на риболовно оборудване и багаж; 
 • туристически каяк - обикновено е удобен и стабилен, с широки размери и възможност за поемане на много багаж; 
 • планински каяк - предназначен за планински реки, здрав и стабилен, с тясна конструкция, за да се справя добре с всички препятствия; 

Когато избирате каяк, съобразете продукта с броя на хората, които ще го използват. Сред наличните модели можете да откриете не само каяк за един човек, но и каяк за двама или трима души.   

Как да изберете правилния каяк и да го приспособите към изискванията си? 

При избора на подходящ каяк е важно да се вземе предвид максималното натоварване, което оборудването може да издържи. Важно е не само теглото на потребителите, но и на багажа. Ако решите да пътувате с каяк с багаж, добре е да изберете модели с място за него. Надуваемите каяци обикновено имат специални въжета за багаж на носа и гърба, към които можете да прикрепите оборудването си. Препоръчително е да изберете модел каяк за двама души, въпреки самостоятелната експедиция, защото можете да вземете повече оборудване. Освен това трябва да се регулира и изместването, тъй като твърде голямото оборудване ще бъде трудно за маневриране. И обратното, твърде малката водоизместимост ще направи каяка нестабилен.  

Какво да вземем с каяка и как да се предпазим? 

Чудите се какво да вземете със себе си по време на пътуване с каяк, за да го направите удобно и безопасно? Преди всичко си струва да се снабдите със спасителна жилетка или жилетка за плаване. Разликата между тях е, че първият модел е подходящ за хора, които могат да плуват и се чувстват комфортно във водата. Спасителната жилетка, от друга страна, обикновено има твърда яка и е предназначена да държи всички на повърхността. Освен това избирайте облекло, което е съобразено с условията, така че да е дишащо или да осигурява добра изолация срещу студа. Неопреновите ботуши или чорапи също ще ви бъдат от полза, за да запазите краката си сухи, когато в каяка има вода. Ако отивате на по-дълго пътуване с каяк и взимате багаж със себе си, поставете го във водоустойчиви чанти или калъфи, за да го предпазите от водата. 

На кои марки си заслужава да заложите, когато купувате каяк? 

Ако търсите надуваем каяк, сред моделите ще откриете продукти от марката Aqua Marina, която разчита на подсилен, многослоен PVC материал, а понякога използва и технологията Drop-Stitch. Изключително стабилни и просторни, като се предлагат каяци за няколко души. На свой ред марката Pure4Fun, освен класически каяци, предлага и продукти, които съчетават функционалността на каяк и SUP дъска. Той е идеален за риболов, както и за пътувания по езера и реки. Сред предложенията можете да изберете и надуваем каяк от марката Viamare с две или три въздушни камери и материал, устойчив на надраскване и морска вода. 

В Sportano разполагаме с професионални каяци, така че със сигурност ще изберете правилния продукт за водните си екскурзии. Нашето обслужване на клиенти ще ви помогне да изберете подходящото оборудване! 

Подробна информация Описание