Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Ветроустойчиви якета

Ветроустойчиви якета - незаменима издръжливост и комфорт в онлайн магазина на Sportano 

По време на дейности на открито често се срещат неблагоприятни условия като дъжд, ниски температури и вятър. Именно силните пориви на вятъра могат да затруднят ежедневните дейности, особено ако се занимавате с трекинг, бягане или колоездене. В такива случаи си заслужава да се снабдите с висококачествено ветроустойчиво яке, което гарантира високи ветрозащитни свойства и същевременно е достатъчно дишащо. В спортния магазин Sportano.bg ще намерите ветроустойчиви якета за бягане, колоездене или трекинг от известни марки като Rab, Peak Performance, Columbia, LEGO или Jack Wolfskin.  

Дамски, мъжки, за колоездене или за бягане - видове ветроустойчиви якета и техните приложения 

Най-добрият начин да се предпазите от силни пориви на вятъра е с ветроустойчиво яке. Някои модели имат допълнителна изолация или покритие за защита от дъжд и студ. Използването на допълнителни слоеве обаче увеличава теглото на якето, което си струва да се вземе предвид при покупка. Сред видовете ще откриете ветроустойчиво яке за жени и ветроустойчиво яке за мъже. Това са предимно универсални модели, които ще се справят добре с разходки в града, пазаруване или преходи в планината. Освен това можете да се снабдите с ветроустойчиво яке за бягане и колоездене. Обикновено бегачите и велосипедистите избягват този тип облекло, но понякога метеорологичните условия изискват продукт, който може ефективно да предпазва от вятър и студ. Обикновено това са модни облекла, предназначени за екстремни условия, свръхлеки, при които теглото влияе на производителността и пътуването.  

Ветроустойчиво яке - полезно по-често, отколкото си мислите 

Ветрозащитното яке е много универсална част от спортното облекло, тъй като е полезно в планината, особено при преходи през преходните сезони, когато има вятър и по-ниски температури. Той ефективно предпазва от силни ветрове и в същото време е изключително лек, така че не заема много място в багажа ви. Освен това той е ценен от любителите на бягането, тъй като поради ниското тегло на продукта той не влияе на производителността или комфорта при бягане. Този тип облекло се използва и от велосипедисти, които искат да се предпазят от неблагоприятни условия. Дамското яке с вятърна жилетка и мъжкото яке с вятърна жилетка са отличен избор за дейности на открито, както и за ежедневна употреба поради многостранното си приложение.  

Яке за вятър и дъжд - разлики 

Якето за дъжд и вятър е чудесна комбинация за всички дейности на открито, при които обикновено се търси модел, който предпазва от вятър и дъжд. На първо място, двата продукта се различават по използваната конструкция на мембраната и вида на самата мембрана, като трябва да се вземат предвид два параметъра: водонепропускливост и дишане. Първият параметър се измерва във водния стълб, като стойностите се дават в милиметри. Най-добрите модели са с водоустойчивост над 10 000 мм и повече. Дишането, от друга страна, се измерва с единицата h/H20/m2. Повечето модели на пазара имат специални мембрани, които правят продуктите ветроустойчиви, а също и водоустойчиви с покрития като технологията DWR. Това гарантира, че водата се стича от повърхността на тъканта, а не попива в нея, като ви държи сухи при всякакви условия.  

Избор на ветроустойчиво яке - основна информация и марки 

Когато избирате подходящо ветроустойчиво яке, обърнете внимание на материала на изработка, който показва издръжливостта и правилното изпълнение на дрехата. Най-често тези видове якета са изработени от синтетични материали като полиестер, найлон, полиамид или еластан. Въпреки това си струва да изберете яке с подходящи мембрани, които отговарят за ветроустойчивостта и дишането на продукта, като например GORE® WINDSTOPPER®. Това е мембрана с отлични ветроустойчиви и водоотблъскващи свойства, която гарантира, че продуктът е дишащ при всякакви условия.  

Ако търсите дамско или мъжко ветроустойчиво яке, разгледайте моделите от софтшел с мембрана. Мембраната е гъвкава обвивка между външния и вътрешния материал и нейната функция е да ви предпазва от вятъра и частично да ви защитава от дъжда. В допълнение към това обърнете внимание на няколко важни елемента, които са отговорни за по-добрата устойчивост на неблагоприятни условия. На първо място, има модели с удължен гръб, както и качулка, под която можете да поставите шапка или каска в зависимост от дейността. Ребрата в долната част на якето предпазват от пориви на вятъра. 

В нашия магазин Sportano.bg ще намерите висококачествени ветроустойчиви якета за бягане, колоездене, които са подходящи и за други дейности на открито. Ние ще ви оборудваме с най-добрите модели на известни марки като Peak Performance, Rab, Columbia, Jack Wolfskin или LEGO

Подробна информация Описание