Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Осветление на велосипеди

Осветление за велосипеди в спортния магазин Sportano

Безопасността при каране на велосипед е аспект, за който трябва да се полагат необходимите грижи. Ако търсите издръжливо, надеждно и ефективно осветление за велосипед, Sportano предлага продукти на признати марки в света на колоезденето. Посетете Sportano.bg и карайте безопасно - където и да ви отведат колелата! 

Какви светлини да избера за моя велосипед?

Когато решите да си купите велосипед, е важно да го оборудвате с комплект светлини, за да направите колоезденето по-безопасно. Струва си да знаете, че в случай на присъединяване към движението с други превозни средства по обществените пътища законът изисква и подходящо осветление. Кои светлини за велосипед да изберете? Всичко зависи от това къде карате велосипед. 

Предни циклични светлини

Предупредителните светлини за велосипеди са подходящи предимно за места, където видимостта остава добра независимо от времето на деня или от новата година - например по градските улици. Осветлението с най-ниска мощност обикновено сигнализира за позицията на велосипедиста само след настъпването на тъмнината, но по-мощните модели могат да бъдат ефективни и през деня. Някои от тях светят с постоянна светлина, а други - с трептяща. 

Ако се чудите коя светлина за велосипед е подходяща за използване извън града, изберете светеща. Този тип конструкция осигурява добра видимост при разнообразен терен. За каране по асфалтирани пътища (напр. асфалт) е достатъчна велосипедна лампа с мощност 200 лумена. Ако искате да пътувате в тъмна местност (напр. в гората), изберете модел, който свети няколко пъти по-силно. Най-ефективната светлина за велосипед свети с мощност до 1000 лумена. 

Светлини за заден цикъл

Не само предното осветление на велосипеда се разделя на два вида. Задната част на велосипеда е мястото, където светлоотразителите често са отговорни за сигнализирането на позицията на велосипедиста. Червената светлина ще бъде по-ефективна от тях. 

Подобно на предните светлини, задната велосипедна светлина може да работи непрекъснато или да мига. Важно е тя да е достатъчно силна, за да може превозното средство отзад да забележи велосипедиста навреме. Добър избор е да купите светлина, която може да се види от разстояние поне няколко метра. 

Осветление на велосипедни колела

Въпреки че на пръв поглед страничните LED светлини за велосипеди изглеждат просто впечатляваща джаджа, те имат практическо приложение. Заслужава си да ги препоръчате на хората, които често се движат по пътища, по които се движат автомобили. Страничните LED диоди осигуряват отлична видимост на велосипеда, когато например излизате от подлез или завивате на кръгово кръстовище

Комплект за осветление за велосипеди

Светлините за велосипеди могат да се купят отделно. Въпреки това е добре да закупите комплект светлини. Предимството на това решение е наличието на светлини с еднаква мощност (напр. 300 лумена) както отпред, така и отзад. Нещо повече, такъв комплект често е по-евтин от лампите, закупени поотделно

Най-добрите светлини за велосипед от професионални марки

Sportano предлага висококачествени продукти от марки, специализирани в създаването на аксесоари за велосипеди. В Sportano можете да избирате от марки като Infini, Kellys, Lezyne и Topeak. С дългогодишния си опит всяка от тези компании създава оборудване, което ще служи на потребителя дълги години. 

Подробна информация Описание