Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Щеки за скандинавско ходене

Тояги за скандинавско ходене - изберете правилния вариант в магазин Sportano 

През последните години скандинавското ходене придоби популярност сред хората, които избират различни дейности на открито. На първо място, той влияе върху правилното функциониране на организма, укрепва мускулите и помага за изгарянето на калории. Ако тепърва започвате приключението си с тази дейност, обърнете внимание не само на техниката на ходене, но и на подходящото оборудване. Магазин Sportano предлага висококачествени пръти за скандинавско ходене от марки като FIZAN, GABEL, Komperdell, LEKI, Masters или Viking.  

Сгъваеми, телескопични, от въглеродни влакна - видове тояги за скандинавско ходене 

Характерно за скандинавското ходене е, че се ходи с помощта на специални тояги, които улесняват оттласкването и изминаването на дълги разстояния. Те дават възможност за извършване на плавни движения, което оказва пряко влияние върху укрепването на отделните мускулни групи. Сред видовете пръти за скандинавско ходене можем да различим:  

  • еднокомпонентни стълбове - с фиксирана дължина, която не може да се регулира,  
  • телескопични пръти за скандинавско ходене - съставени от няколко сегмента, които позволяват регулиране на дължината.  

От друга страна, що се отнася до материала на конструкцията, най-често се срещат стълбове, изработени от алуминий, които се характеризират със своята здравина, както и такива, изработени от карбон. Дръжките за скандинавско ходене от въглеродни влакна са преди всичко твърди, леки и също толкова издръжливи, колкото и алуминиевите материали.  

Как да изберем тояги за северно ходене? 

Когато избирате професионални палки за скандинавско ходене, обърнете внимание на вида им - дали предпочитате палки от една част или сгъваеми? На първо място, тоягите с фиксирана дължина не позволяват правилно приспособяване към вашия ръст и терена, по който вървите. От друга страна, сгъваемият модел може не само да се адаптира към нуждите ви, но и да се транспортира и съхранява много по-лесно. Когато избирате пръчки за скандинавско ходене, уверете се, че те са с подходяща дължина за вашия ръст и са възможно най-удобни и удобни за използване. 

Дръжката на пръчките трябва да е изработена от нехлъзгав материал, който осигурява високо ниво на комфорт. Най-често можете да намерите дръжки от пяна или гума. Определено си заслужава да изберете сменяеми накрайници за тояги за скандинавско ходене, които можете да приспособите към вида на почвата. Вилообразните накрайници са по-устойчиви на повреди и не се плъзгат по повърхността в сравнение със стоманените.  

Дръжки за скандинавско ходене - от какви материали могат да бъдат изработени? 

Повечето пръти за скандинавско ходене са изработени от алуминий. Те се характеризират с ниско тегло, благодарение на което не натоварват ставите и някои мускулни части. Освен това те са по-лесни за пренасяне и съхранение. Въпреки това това е материал, който може да се деформира и да предизвика леки вибрации, когато се използва в труден терен. 

От друга страна, стълбовете от въглеродни влакна са все по-популярно решение, което не само осигурява лек и здрав продукт, но и по-добре абсорбира вибрациите. Понякога, когато се използва карбон, към материала на стълбовете се добавя допълнително стъклопласт. 

Професионални пръти за северно ходене - какви са техните характеристики? 

При избора на професионални палки за скандинавско ходене трябва да вземете предвид материала, конструкцията и използването на съвременни решения, които улесняват използването им. Благодарение на това дори разходката на дълги разстояния ще бъде напълно безопасна, няма да натовари ставите и ще подобри функционирането на тялото.  

Тоягите за скандинавско ходене често се използват в много трудни условия, затова марката Fizan използва модерната система за заключване FLEXY. Благодарение на това можете да сте сигурни, че стълбовете ще останат на мястото си във всяка ситуация. На свой ред някои модели на същия производител разполагат със системата за сваляне на ръкавици FR3 (Fast Release System). Това прави самите пръти изключително удобни за работа. Дължината им може да се регулира с помощта на велкро и е необходимо само едно щракване, за да се освободи или отпусне ръкавицата. GABEL е включил системата Top Click в различните модели пръти, която позволява лесно освобождаване на ремъка от дръжката, а системата Top Performance Locking е отговорна за бързото регулиране на конструкцията.  

В широкия асортимент на магазин Sportano ще откриете палки за скандинавско ходене на професионални марки, благодарение на които пътуванията ви на дълги разстояния ще бъдат напълно удобни. Нашето обслужване на клиенти ще ви помогне да изберете правилния модел и ако продуктът не отговаря на очакванията ви - можете да го върнете в рамките на 30 дни! 

Подробна информация Описание