Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Boks

Boxing: тренирайте на най-високо ниво със Sportano.bg 

Sportano е символ на най-доброто качество на боксово облекло и оборудване. Независимо дали тепърва започвате или вече се състезавате, можете да сте сигурни, че избирате само от най-добрите производители. Независимо дали тепърва започвате или вече се състезавате, можете да сте сигурни, че избирате само от най-добрите производители. 

Основно боксово оборудване

Боксовата екипировка не е само най-добрите ръкавици, но и тренировъчни чанти и круши, протектори и професионално облекло. Правилното оборудване е в основата на всяко ефективно обучение и предпазва от наранявания и травми. 

Боксови ръкавици в Sportano

Боксовите ръкавици трябва да прилягат възможно най-добре към формата на ръката. Ето защо професионалните модели използват специална пяна, която е гъвкава и същевременно лека. Например изключително популярните тренировъчни боксови ръкавици Everlast 1910 Classic, които се избират от професионалисти. Те са изработени от висококачествена кожа, която осигурява издръжливост и подходяща вентилация. Те са снабдени с кука и примка за китката, така че да държат ръката ви сигурно по време на тренировка. Те също така са подходящи за упражнения с чанта. За не толкова интензивни дейности можете да изберете боксови ръкавици, изработени от висококачествени синтетични материали, със система за закопчаване с дантела или велкро.  

Размерът на боксовите ръкавици се определя от теглото им в унции. Децата и жените с малки ръце трябва да избират такива с тегло 6-8 унции или малко по-тежки с тегло 10-12 унции. За мъжете са подходящи тези с тегло от 14 OZ нагоре. 

Боксьорски чанти / круши в Sportano

Боксовите чували позволяват да се изгради формата на спортиста, да се тренира сила и техника. Те могат да бъдат инсталирани в зала за упражнения, но също и у дома или в специално помещение. Височината на повечето боксови чували варира от 130 до 160 см. Те са изработени от здрави материали, включително висококачествена синтетична кожа, така че остават стабилни дори при интензивни тренировки. Например чанти Everlast, които са пълни със специална смес от синтетични и естествени влакна, за да осигурят еластично поглъщане на удари.  

Боксовите круши са чудесен инструмент за трениране на точност, бързина и прецизност. Регулируемата височина ви позволява да настроите позицията им според ръста на спортиста. Те са изработени от естествена кожа или висококачествена изкуствена кожа. Повечето модели имат връзка, която позволява смяна на вътрешната тръба.  

Боксовите дискове са подходящи за трениране на техники за удари и ритници. Те са изработени от леки материали, така че можете да променяте позицията им по време на тренировка. Щитът Bushido PAO с подсилени шевове например е изработен от естествена кравешка кожа, която осигурява устойчивост на откъсване и издръжливост дори при силни удари.  

Дрехи и обувки за бокс: кои да изберем?

Боксовата екипировка се състои от тениска и къси панталони. Обикновено те са свободни, за да се гарантира достатъчна свобода на движенията. Повечето професионалисти избират ризи без ръкави. Препоръчително е да избирате висококачествени тениски и шорти, изработени от материали, които отвеждат влагата, като например продуктите на Nike с технология Dri-FIT. Структурата, състояща се от бързосъхнещи микрофибри, едновременно охлажда кожата по естествен начин и осигурява комфорт по време на тренировка.  

Професионалните боксови обувки са с връзки, стигат зад глезена и имат равна подметка. Това осигурява подходящо сцепление и предотвратява изплъзване. Горната част на боксовите обувки е изработена от естествена кожа или висококачествени синтетични материали. Например, adidas Box Hog 3 разполага с допълнителна дишаща мрежа с вътрешни подсилвания. Междинната подметка от EVA пяна гарантира отлично усещане на земята и позволява динамична работа с крака. Предпазителите на пръстите осигуряват допълнителна устойчивост на износване.   

Полезни аксесоари за тренировки по бокс  

Също така е добре да се снабдите с допълнителни предмети, за да разнообразите тренировките си по бокс или да се предпазите от нараняване. Например тренировъчните маламашки adidas ADIBTM01 за трениране на бързи комбинации от удари. Те са изработени от висококачествена полиуретанова пяна и слой EVA. Благодарение на специалната дръжка с каишка те остават стабилно върху ръцете.  

Тренировъчните бухалки пък се използват за трениране на координацията и точността на ударите, както и за избягване и спазване на дистанция. Например бухалките adidas ADISSS01 са изработени от издръжливия материал FLX 3.0 PU, който осигурява издръжливост по време на динамични и изтощителни упражнения.  

Подробна информация Описание