Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

SUP

SUP: тренирайте гребане на стойка с висококачествено оборудване от Sportano 

Stand Up Paddle, известен като SUP, е един от водните спортове, който набира все по-голяма популярност поради факта, че можете да гребете на борда при почти всякакви условия. Не е необходимо да сте в добра форма, трябват ви само основни умения и професионално оборудване, което можете да намерите в Sportano.bg. Ако искате да започнете своето SUP приключение, е необходимо да се запознаете с характеристиките на този спорт и най-важното оборудване. 

Основни комплекти и оборудване за SUP 

SUP е чудесно занимание за всички, включително и за начинаещи, които нямат предишен опит с водни дейности. Стендъп падъл се развива все по-бързо и по-бързо, така че можете свободно да плувате на борда, да се състезавате с други хора във водата или дори да правите йога. В Sportano ще намерите професионално SUP оборудване: дъски за гребане със стойка, платна, гребла и необходимите аксесоари.  

За да практикувате Stand Up Paddle, се нуждаете от дъска и гребло, които са основното оборудване. Дъската ви държи на повърхността на водата, а греблото е отговорно за движението и управлението. 

SUP дъски за плуване 

Когато избирате SUP оборудване, най-важното е дъската, за да поддържате равновесие и баланс, както и да осигурявате подходяща плаваемост. В Sportano предлагаме SUP дъски на марки като Aqua Marina, JOBE, Fanatic и WATTSUP. Сред дъските за плуване има такива със заоблена предна част, които се характеризират със стабилност и лесно управление, както и оборудване с остър връх за по-плавно и бързо движение по водата. 

Сред различните модели дъски за гребане със стойка нагоре обърнете внимание на дължината, ширината, дълбочината, изместването или теглото, за да подхождат на потребителя. На първо място, дължината на дъската е важна, тъй като тя влияе върху скоростта и плавността на движението. Прави се разграничение между:  

  • Къса дъска (до около 300 см) - чудесна за сърфиране на вълни, за начинаещи и деца; 
  • среден борд (до около 370 см) - универсален модел борд, който ще намери приложение в езера, реки, но и при плаване по вълни; 
  • Дълъг борд (от 370 см нагоре) - за тези, които обичат да плуват бързо или планират по-дълги пътувания. 

За разлика от тях широчината на SUP дъската за плуване осигурява по-добра стабилност по време на дейността, както и твърдост, което кара потребителя да се чувства уверен. Тук можете да забележите:  

  • Тесен борд (до около 70 см) - този тип бордове са по-подходящи за хора, които се занимават професионално със SUP и предпочитат да плуват по-бързо, както и за деца, тъй като широчината им е по-добре съобразена с ръста им; 
  • широка дъска (от 70 см нагоре) - универсален дизайн на дъската за начинаещи, но също и за тези, които предпочитат по-стабилно и комфортно каране във водата. 

Освен това дебелината на дъската за гребане на стойка е в диапазона от 9 до 15 сантиметра, като дебелината на класическия и универсален модел е около 15 сантиметра. Когато търсите подходящата SUP дъска, обърнете внимание и на вида дъска: All-round, Touring, Race или Windsurf, която ще съобразите с нивото си на опит и условията и стила на плуване. 

SUP платна 

Не всички знаят, че SUP може да се комбинира с друг воден спорт, по-конкретно с уиндсърфинг. Това е възможно чрез комбиниране на дъска за гребане с платно, като в този случай става въпрос за WindSUP. Това предложение за занимание е подходящо за хора, които тепърва започват да се занимават с уиндсърфинг, но се чувстват комфортно в SUP. 

В този случай дъската има не само специално гнездо за свързване на платно, но и кутия за дагерборд, в която се монтира дагерборд (сгъваема перка, поставена в средата на дъската), за да може да се плава срещу вятъра. Ако решите да плавате с дъска WindSUP с допълнително гребло, гореспоменатата перка е по-добре да се изтегли надолу, за да може да завива по-стабилно при различни скорости. 

WindSUP е идеален за тези, които искат да развият уменията си за SUP във ветровито време, като монтират платно на дъската. 

Гребла за SUP 

При гребането със стендъп гребло най-важното е да поддържаме правилно равновесие върху дъската, а греблото ни помага да се движим по повърхността на водата. Когато избирате гребло, обърнете внимание на широчината, която дава възможност за плуване.  

SUP греблата трябва да са малко по-големи от тези на потребителя, като оптималната ширина е около 15-25 см. При малко по-спокойни води, от друга страна, греблото може да бъде с 15 см по-голямо, а при морски условия е по-добре да се избере по-широко оборудване. Освен това е важен и материалът на конструкцията. Можете да намерите гребла, изработени от алуминий, въглеродни влакна, фибростъкло или пластмаса. Сред дизайна на SUP греблата има три вида:  

  • еднокомпонентни - осигуряват по-добра твърдост при плуване, но поради конструкцията си са тежки и доста обемисти, което ги прави неудобни за транспортиране или използване; 
  • Двукомпонентни - те са снабдени със специален механизъм, който ви позволява да променяте дължината на цялото гребло, което го прави лесно за приспособяване към вашите нужди; 
  • трикомпонентни - имат допълнително съединение, което позволява разглобяване на греблото на отделни части, което улеснява съхранението и преместването на изделието. 

В Sportano ще намерите професионални гребла от JOBE или Aqua Marina, които да отговарят на индивидуалните ви нужди. В зависимост от стила на плуване и зоната на активност, изберете гребла с голямо разтояние.  

Други аксесоари за SUP 

Сред широката гама от продукти в Sportano ще откриете SUP аксесоари от марките Aqua Marina и JOBE, включително: плавници за дъска, електрически помпи, чанта за гребло, водоустойчиви и непромокаеми чанти, помпи за дъска, държач за гребло или ремонтни комплекти. Предлагаме и пълни комплекти оборудване, необходими за Stand Up Paddle, за да можете веднага да отидете във водата и да плувате.  

Подробна информация Описание