Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Каски за скейтинг

Каски за кънки - издръжливи и безопасни модели можете да намерите в магазин Sportano 

При карането на ролери, скейтбордове или скутери става въпрос не само за забавление, но преди всичко за безопасност. Независимо колко сте напреднали, инциденти могат да се случат по всяко време, затова си струва да се снабдите с подходяща каска за кънки. Той ефективно предпазва главата ви от нараняване при неконтролируемо падане. В нашия магазин Sportano ще намерите висококачествени каски за ролери, скейтбордове или скутери от професионални и доказани марки като FILA, Giro, K2, Roces, Powerslide, Micro, Tempish и Rollerblade

Каски за кънки - задължителни, когато се грижите за безопасността си 

При използването на ролери или скутери не е възможно да се гарантира пълна безопасност. Дори опитните хора, които имат уменията да се движат с избраното от тях оборудване, са изложени на риск от различни видове наранявания. Неконтролирани инциденти и ситуации могат да се случат на всеки. Ето защо е добре да изберете подходящата каска за ролери, скутери или скейтбордове, когато сте активни. Той предпазва главата от потенциални наранявания, като нараняванията на главата са сред най-сериозните. Освен това той смекчава удара, като предпазва скалпа от порязвания.  

Каската за скейтборд или ролери е изработена от здрави материали като EPS пяна или полистирол и външна обвивка, която е изключително издръжлива. Пяната EPS потиска удара, като по време на удара специалните възглавници се смачкват, разпределяйки силата и осигурявайки отлична амортизация. Обикновено са проектирани с меки вложки отвътре за максимален комфорт при носене. От друга страна, стабилизиращите каишки и закопчалки са насочени към правилно прилягане към обиколката на главата. Някои модели имат и специален циферблат на тила за допълнително регулиране на обиколката.  

Кога трябва да си купите подходящата каска за каране на кънки? 

Всеки, който кара ролери, ролкови кънки, скутери или скейтборд, трябва да носи каска за каране на кънки. Обикновено това се използва от начинаещи, но е добре и опитните хора да имат каска със себе си. Със сигурност можете да носите такава, ако възнамерявате да карате по неравен терен или в скейтпарк, където често има различни препятствия. Не е лесно да паднете, особено ако карате бързо или не съобразявате скоростта си с условията. Дори когато карате спокойно, падането може да се случи в резултат на неконтролирана маневра, поради което всеки трябва да използва каска. Със сигурност трябва да снабдите детето си с такъв, когато кара ролери или скутери.  

Ролери, скутери, ролкови кънки или скейтбордове - изберете правилната каска, преди да тръгнете 

По време на дейности като каране на ролкови кънки, скейтборд, ролери или скутер могат да се случат различни инциденти, които се дължат на мястото, където се движите - често върху неравен бетон или асфалт. Освен това по време на тези дейности се развива голяма скорост, като неконтролираното спиране или твърде резките движения често могат да доведат до падане. Съществуват два вида каски за каране на кънки: каски за фъстъци и велосипедни каски. Каската с орех е най-популярният избор, който се използва и от любителите на bmx или скейтпарк. Те се отличават с издръжлива конструкция и защитават по-голяма част от главата, като предотвратяват наранявания. Те ще работят добре не само за опитни хора, но и за начинаещи. Класическите каски за велосипеди, от друга страна, са вариант за любителско каране, при което карането на ролери или ролкови кънки е спокойно и без главозамайващи скорости. 

Как да изберете правилната каска за каране на кънки? 

Независимо от уменията, каската за кънки трябва да се носи както от възрастни, така и от деца. При избора на подходящ модел обърнете внимание на теглото на продукта. Каската не трябва да е прекалено лека или прекалено тежка. Правилното проветряване също е важно, особено когато карате в горещо време. Каските тип "орех", въпреки че имат голяма повърхност, имат отвори, които отговарят за въздушния поток. В допълнение към това, съобразете размера на каската, където размерът е свързан с обиколката на главата. Измерете точната обиколка на главата в най-широката точка, обикновено над веждите, и сравнете резултата с размерите, посочени за продуктите на избрани производители. Съществуват каски със системи за регулиране, при които, след като избраният от вас модел бъде поставен на главата ви, можете да го регулирате по подходящ начин чрез ремъци или циферблат. Твърде голямата каска ще закрие очите, като по този начин ще намали видимостта, а твърде малката ще причини дискомфорт по време на каране.  

В Sportano ще намерите каска за скутер за дете, каска за електрически скутер, каска за ролери или каска за ролери за момиче или момче. Предлагаме и широка гама от модели за възрастни. С нас ще изминавате всеки километър в пълна безопасност и комфорт. 

Подробна информация Описание