Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Надуваеми лодки

Понтони - изберете правилния модел в онлайн магазина на Sportano 

Плаването с лодка е отлична водна активност за много хора, независимо дали става дума за релаксация, отдих или риболов. Благодарение на компактния си размер и липсата на допълнително оборудване, той може лесно да се транспортира и използва на почти всички видове водни басейни. Това определено е безопасен и удобен вариант за разходка с лодка по вода с любимите ви хора. В Sportano предлагаме висококачествени понтони от професионални марки като Carp Spirit, FOX International, Pinpack, Pure4Fun, Sevylor и Viamare.  

Рибарски, надуваеми или детски понтони - видове понтони 

Съществуват два основни вида понтони: понтони за риболов и понтони за отдих. Рибарските понтони имат допълнителни укрепвания и по-тежък материал в сравнение с понтоните за развлечение. Всичко това гарантира, че оборудването е устойчиво на повреди и работи добре дори в екстремни условия. Освен това риболовната лодка обикновено е снабдена с двигател, който трябва да бъде приспособен към вашите нужди. За малки и средни водоеми са достатъчни електрически двигатели, докато за по-големи водоеми е необходимо да се помисли за агрегати с вътрешно горене. Понтоните за отдих се отличават с материала от PVC и постелката, която служи за под. Някои модели се отличават и с ниско тегло. Надуваемите понтони са най-добрият вариант, ако се нуждаете от компактен продукт, който лесно се сгъва и разгъва и се транспортира между различни места. Необходимо е само да го надуете и той е напълно готов за употреба. Риболовният понтон, от друга страна, е твърда и облицована с панели конструкция, която трябва да има допълнително голяма водоизместимост и място за предмети като гребла или риболовно оборудване. 

Ако търсите понтон за деца, трябва да обърнете внимание на материалите и качеството на изработката. Това е чудесна форма на занимание, която помага на децата да се движат по вода и им позволява да прекарват време с любимите си хора. Надуваемият понтон е и по-удобен вариант по отношение на транспортирането и пренасянето.  

Как да изберете понтон, който да отговаря на вашите изисквания? 

За развлекателни разходки по вода ще е подходяща надуваема лодка, която е изработена от PVC материал с допълнителни укрепвания, което я прави по-плавателна и стабилна. Освен това е много по-издръжлив, което го прави устойчив на повреди или сблъсъци с дъното или клоните. Когато избирате, обърнете внимание на дебелината на материала, тъй като колкото по-голямо е теглото, толкова по-издръжлив е понтонът. 

Когато избирате понтон, съобразете продукта с неговата вместимост, тъй като тя се отразява и на плаваемостта. Помислете колко души ще го ползват, тъй като трябва да съобразите оборудването с теглото и максималното натоварване с багаж. Понтонът трябва да има и няколко въздушни камери, които отговарят за защитата на конструкцията от повреди и потъване. Ако отивате на спонтанно пътуване с близките си до водата, надуваемият понтон ще бъде най-добрият вариант. От друга страна, за риболов изберете риболовен понтон, който може да издържи на всякакви условия във водата.  

Понтони - колко души могат да се настанят на тях? 

Ако решите да изберете подходящ понтон, трябва да се съобрази капацитетът на оборудването. На първо място става въпрос за броя на хората, които понтонът може да поеме. За повечето продукти е посочено максималното натоварване. При някои модели тази стойност може да достигне 700-800 кг, както в случая с марката Viamare, където максималното натоварване на понтон за 6 души е до 765 кг. Към това трябва да се прибави не само теглото на ползвателите, които ще използват понтона, но и теглото на багажа и цялото оборудване, което вземате със себе си. Продуктите включват понтони за 2, 3, 4 и дори 6 души.  

Как да изберете подходящия понтон за деца? 

Детският понтон трябва да е изработен от материал, който ще издържи дълго време и е устойчив на надраскване или повреда. Оразмерете понтона по подходящ начин, така че детето да може да се движи свободно в него. Продуктът трябва да има три въздушни камери, които да поддържат лодката на повърхността. Съобразете също така теглото с максималното натоварване, а производителите обикновено описват тази информация точно. Това е изключително важно, ако повече хора искат да използват оборудването. За най-малките деца можете да изберете продукт, в който има място за лежане, а за по-големите деца може да има модели с допълнителни аксесоари за насърчаване на играта с вода, като например сенник или облегалка. Какъвто и продукт да изберете, детският понтон трябва да бъде възможно най-безопасен и удобен

Подробна информация Описание