Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Фитнес ръкавици

Фитнес ръкавици в магазина на Sportano: подобрете комфорта си при тренировка!   

В категорията "Фитнес ръкавици" на Sportano.bg събрахме най-добрите продукти, благодарение на които ще постигнете по-добър захват (например на щанги или дъмбели) и ще избегнете протриване, мазоли или мазоли. Подобрете комфорта и ефективността на тренировката си с ръкавици за фитнес, фитнес зала и гимнастика от известни марки, включително Bushido, Nike, Everlast и Schildkröt. 

За фитнес или фитнес зала - видове тренировъчни ръкавици 

Широкият избор на тренировъчни ръкавици дава възможност на всеки - от фитнес ентусиаста, през човека, който работи върху правилната техника на набиране, до бодибилдъра - да избере модел, който да отговаря на високите му изисквания. Важно е да се избере правилният тип тренировъчна ръкавица за физическата активност, тъй като различни елементи са важни за силовите тренировки (напр. висок контрол и захват), а различни елементи са важни за фитнеса (напр. голяма свобода на движение, добра вентилация). 

Спортни ръкавици за фитнес залата 

Най-често те имат външен слой, изработен от кожа (естествена или синтетична), и вътрешен слой, изработен от термоактивни материали. Те могат да бъдат оборудвани и с мрежест външен материал за постоянен въздушен поток. Тренировъчните ръкавици за силови спортове са с регулируема, удължена лента с велкро (отговаряща за укрепването на китката). Този дизайн намалява риска от нараняване, прави ръкавиците лесни за поставяне и сваляне и предотвратява изплъзването на материала от ръката. Освен това ръкавиците са покрити от вътрешната страна с противоплъзгащ слой (за да се осигури здрав захват) и панели от пяна или гел (за абсорбиране на ударите и намаляване на точките на натиск). 

Фитнес ръкавици 

Ръкавиците за фитнес са тънки и удобни, като позволяват голяма свобода на движенията. Те трябва добре да отвеждат излишната влага. Те могат да имат примки/захвати между пръстите, които улесняват свалянето на ръкавиците и вложки от гел/пяна. Моделите за жени обикновено включват богат избор от модерни и женствени стилове в широка гама от цветове, които освен защитните си свойства са и привлекателно допълнение към спортния екип.  

Гимнастически кожи за силови тренировки 

Гимнастическите скинове са шапки, които не покриват цялата ръка, а само най-чувствителните зони (вътрешната страна на ръката). Предлагат се с отвори за два или три пръста и с каишка около китката (закопчава се с велкро). Те са чудесна алтернатива на ръкавиците при тренировки по кросфит, вдигане на тежести или упражнения на лост. 

Кои ръкавици за фитнес да изберете? 

При избора на ръкавици за тренировка, освен предназначението им, обърнете внимание на омекотяването, т.е. специалната подложка с различна дебелина, която отговаря за комфорта на упражненията и защитата на кожата на ръката. В идеалния случай тя трябва да е в средата на дланта. Степента на омекотяване на тренировъчните ръкавици зависи от личните ви предпочитания. Можете да изберете омекотяване под формата на гел подложки или гумени вложки, за да избегнете протриване или точки на натиск. 

Фитнес ръкавиците трябва да са изработени от устойчив на износване материал (напр. издръжлива синтетична кожа/естествена козя кожа), за предпочитане с термоактивни свойства, за да може кожата на ръцете ви да диша свободно по време на тренировка (напр. неопренът осигурява добра термоизолация). 

Важно е да изберете правилния размер на тренировъчните ръкавици - прекалено тесните могат да причинят болка и изтръпване на ръцете (това се дължи на нарушен кръвоток), а прекалено хлабавите ще се изплъзнат и ще затруднят изпълнението на правилните движения.  

За да избегнете изплъзване на дръжките или дъмбелите и за да имате точен захват, изберете тренировъчни ръкавици със система против приплъзване (например GRIP-X на Bushido).  

Когато купувате спортни ръкавици, уверете се, че те са лесни за почистване (вижте етикета на производителя за инструкции за пране и сушене). 

В Sportano.bg ще намерите издръжливи, добре омекотени фитнес ръкавици и ръкавици за тренировка, с които ще подобрите качеството на спортните си занимания. 

Подробна информация Описание