Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Въжета за скачане

Професионални въжета за скачане от гамата Sportano

Качеството на въжето за скачане, използваните технологии и материали оказват голямо влияние върху ефективността на тренировката. В офертата на Sportano ще намерите подбрани въжета за скачане с най-високо качество, които са идеални както за начинаещи, така и за напреднали спортисти.  

Кое въже за скачане да изберете за тренировка?

Изберете въже за скачане в зависимост от това какво възнамерявате да тренирате. Те могат да бъдат изработени от кожа, PVC или дори стомана. Всеки тип има различни свойства. Заслужава си да се обърне внимание и на поставянето на LCD брояч на дръжката на въжето за скачане, който ще измерва ефективността на тренировката.  

Скачане на въже за кардио тренировка

За ефективна кардио тренировка е подходящо въже за скачане, изработено от висококачествен полиестер. Освен това, благодарение на ергономичните дръжки, изработени от ABS пластмаса, въжето за кардио скокове ще се задържи правилно в ръката ви и ще осигури стабилен захват

Бокс със скачащо въже

За тренировки по бокс е най-добре да изберете скоростни джъмпери, изработени от кожа или стомана, които ще поддържат най-високо ниво на издръжливост. Кожените въжета за прескачане са устойчиви на скъсване, а стоманените, които имат допълнително силиконово покритие, са с висока издръжливост.  

Въжетата за прескачане на кутии са малко по-тежки, така че трябва да имат удобен нехлъзгащ се захват, поддържан от лагерни системи, които ще се грижат за плавността на всеки скок. Ако искате да тренирате интензивно, изберете въжета за прескачане със стоманени тежести, поставени в дръжките. 

Кросфит въже за прескачане

Скоростта и издръжливостта са в сферата на кросфит въжетата за прескачане. Моделите, изработени от пластмаса или метал, се характеризират с висока издръжливост. Важен елемент са и профилираните дръжки, които в кросфит въжетата за скачане обикновено са изработени от алуминий или устойчива PVC пяна, поддържащи нехлъзгави свойства и осигуряващи здрав захват

Фитнес въже за прескачане

Фитнесът е свързан със скоростта и лекотата. Фитнес въжето за скачане, изработено от PVC, ще бъде идеално за тренировки на закрито, докато това, изработено от TPU, благодарение на своята издръжливост, ще бъде подходящо за дейности на открито върху твърди повърхности. Фитнес въжетата за скачане трябва да бъдат допълнително оборудвани със специални лагерни системи ABEC, които се грижат за плавността на всяко движение.  

Закупуване на въже за упражнения: за какво да внимавате? 

За да поддържате здрав захват, е добре да изберете контурни дръжки от PVC или ABS, които са издръжливи и имат противоплъзгащо покритие. Материалът, от който е направена конструкцията, също е важен - въжетата за скачане за упражнения, както и тези от PVC, са съответно леки. Въжетата от стомана и алуминий са по-тежки и по-бързи, така че са особено полезни за силови тренировки. Стабилността също е важна, затова някои модели въжета за скачане са оборудвани с подвижен ръкав, който отговаря за плавното движение и предпазва въжето от усукване.  

Най-важното е да изберете дължината на въжето за скачане за упражнението - твърде дългото въже ще се заплете, а твърде късото ще изисква неестествени, високи скокове. Дължината обаче може да се избере индивидуално. Просто застанете с двата крака в средата на въжето за скачане и издърпайте въжето покрай тялото си. Ако двата края достигат до раменете ви, дължината на въжето за скачане е подходяща. 

Подробна информация Описание