Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Ортези и стабилизатори

Стабилизатори и ленти - правилният избор с магазин Sportano

Спортът често може да се свърже с претоварване на тялото, което незабелязано или пренебрегнато често води до трансформиране в сериозна травма. Начин да намалите или дори да премахнете нараняванията е да се снабдите с подходящия стабилизатор

В магазина Sportano.bg ще намерите най-популярните продукти като стабилизатор на патела, стабилизатор на глезен или стабилизатор на коляно. Нашата продуктова гама включва и по-малко популярни продукти, като например стабилизатори за врата, стабилизатори за лумбалния отдел на гръбначния стълб или стабилизатори за раменете. В тази категория се предлагат и сродни продукти, като например китката и коляното за стабилизиране. При нас със сигурност ще намерите това, което търсите! 

Коляно, китка или глезен - видове стабилизатори 

Ортопедичните и спортните стабилизатори са скоби, които се използват за лечение на наранявания и за рехабилитация. Те помагат за поддържане на добра физическа форма, като същевременно облекчават натиска върху увредената част на тялото. Ортопедичният стабилизатор е специфичен вид стабилизатор, който се използва като алтернатива на гипса, най-вече по време на възстановителни периоди. 

Продуктите, които се предлагат в магазина Sportano.bg, имат многостранна употреба: отделните продукти са предназначени за избрани части на тялото. Стабилизаторът на китката, стабилизаторът на палеца и стабилизаторът на пръстите подпомагат функцията на горните крайници, например след наранявания или заболявания (синдром на карпалния тунел, тендинит, артрит). 

Стабилизаторът на лакътя, стабилизаторът на коляното, стабилизаторът на рамото или стабилизаторът на глезена са стабилизатори, които трябва да ограничат подвижността на натоварените стави. Поради вида на травмите в тези области (напр. скъсване на връзки или сухожилия) стабилизаторите често се превръщат в незаменим елемент по време на всяка тренировка. Еднократна травма може лесно да се повтори, дори при по-малко натоварване на тялото. 

Как да изберем правилния стабилизатор и на какво да обърнем внимание, когато пазаруваме?

Всеки стабилизатор, корсет или ортеза се подбира по лекарски съвет в зависимост от конкретната травма. Консултацията със специалист ще определи точното увреждане и степента му на тежест, както и начина на лечение. Възможно е, ако се обърнете към лекар достатъчно рано, изобщо да не се нуждаете от корсет: често е достатъчно подходящо лечение, съчетано с кратка почивка от интензивно обучение. 

Когато избирате стабилизатор, обърнете внимание на няколко фактора: 

  • материалите, от които е изработен стабилизаторът - важно е те да са удобни за кожата, да не предизвикват ожулвания или протриване, да са леки и да имат бързосъхнещи свойства: особено когато се използват по време на интензивна физическа активност, 
  • тежестта на стабилизатора - твърде тежък стабилизатор може да натовари допълнително и без това отслабената област, причинявайки още по-голямо увреждане; понякога тежкият стабилизатор причинява и неравномерен растеж на мускулната тъкан, 
  • Комфорт - удобството по време на употреба на стабилизатора, вашето благополучие и усещането за безопасност в определен продукт са най-важните фактори, които трябва да повлияят на избора на бъдещия ви стабилизатор. 
Подробна информация Описание