Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Туристически раници и чанти

Туристически раници: за трекинг, планински и пешеходен туризъм

Прокарването на пътеки или експедициите до нови места изискват стабилно оборудване, включително туристическа раница. Изработен от висококачествени материали, той ще ви позволи да носите всички необходими вещи, като същевременно ги предпазва от неблагоприятни условия и облекчава гърба ви. В Sportano ще откриете специализирани туристически раници от водещи марки с различен капацитет и стил, така че да можете да изберете тази, която отговаря на вашия стил на пътуване.  

Добра туристическа раница: какво я отличава?

Професионалните раници са оборудвани със съвременни технологии и системи, които осигуряват на потребителя адекватна защита на оборудването, гръбначния стълб и в същото време се грижат дори за системна хидратация. Ето защо при избора на туристическа раница освен желаната вместимост трябва да се вземат предвид и други характеристики.  

Туристическата раница обикновено придружава потребителя за цял ден или дори за няколко, в зависимост от продължителността на експедицията. Затова удобството при носене определено е един от най-важните въпроси. Това се гарантира например от системата за носене Aircontact Pro, използвана в раниците на известната немска марка Deuter. Частта на чантата, прилежаща към гърба, е изработена от здрава мрежа Aircomfort, която гарантира подходяща вентилация и отвежда влагата. Раменете се приспособяват към формата на тялото благодарение на специално подвижно закопчаване. Бедреният колан VariFlex разпределя пропорционално теглото, а системата VariSlide осигурява безстепенно регулиране на ремъците за носене. Двете вложки Softstripe прилягат плътно около гърба по всяко време.   

Системата за носене BioWrap на туристическите раници на Thule също осигурява максимален комфорт при дълги пътувания. Това се постига чрез балансиране на леката конструкция с много допълнителни функции и удобства.  

Специализираните туристически раници за трекинг, алпинизъм или къмпинг са изработени от изключително здрави и издръжливи материали. Например лентата Microtrip в продуктите на Deuter е смес от полиамид с дебелина 330 денивелатора, която предлага изключителна устойчивост на износване. Той е смесен с найлон 6.6, който придава на материала още по-здрава плетка. Благодарение на полиуретановото покритие тази туристическа раница е и водоустойчива (WC 2 000 мм), така че може да се използва дори при дъжд или сняг, като същевременно гарантира защита на носеното в нея оборудване.   

Професионалните туристически раници предлагат и много практични функции. Те включват например отделни, гъвкави вътрешни отделения за съхранение на мокри дрехи и отделни долни отделения с цип. Много от моделите от най-висок клас имат и специални каишки, еластични джобове и вътрешни джобове за портфейли или документи, държачи за туристически пръчки, интегрирани системи за хидратация с тръба, прикрепена към каишките, и дори NFC свързаност. 

Какъв капацитет за туристическа раница трябва да избера? Съвети 

Капацитетът на раницата трябва да е съобразен с вида на преходите. Раниците с вместимост 20-30 литра са идеални за кратки преходи от няколко часа. За еднодневни пътувания в райони, където времето често се променя, е препоръчително да се оборудвате с раница с вместимост 30-35 литра. В него може да се побере и допълнително облекло. Раниците с вместимост 40-60 литра са подходящи за най-взискателните пътувания, включително нощувки в заслони или палатки.   

Подробна информация Описание