Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Сензорни дискове

Сензорен диск - изберете правилния модел в магазин Sportano  

Категорията "Сензорни дискове" в спортен магазин Sportano е най-доброто място да откриете положителното влияние на специализираните възглавници върху гръбначния стълб и двигателната система. За да имате гаранция за безопасност и издръжливост на оборудването, посегнете към сензорните дискове на доказани и ценени марки, сред които: inSPORTline, Body Sculpture, Schildkröt или Thorn Fit. 

За упражнения, за седене, за деца - видове сензорни дискове  

Сензорният диск се нарича с няколко имена: сензомоторна възглавничка, стабилизиращ диск, рехабилитационна барета или по-често таралеж. Обикновено има неплъзгаща се, гладка повърхност от едната страна, а от другата е леко изпъкнала и снабдена с меки пластини. За да може да изпълнява функциите си, обърнете внимание на размера на възглавницата. Тя трябва да бъде съобразена с вашите нужди и с повърхността, върху която ще се използва (напр. стол, под и др.). Най-често се среща стабилизиращ диск с диаметър 33 cm. Ще го използвате ли предимно за седене? Изберете по-голям размер. Искате ли да го използвате за облекчаване на болките в лумбалната област? Изберете диск с по-малък диаметър, с масажни подложки, които осигуряват допълнителен масаж. 
Когато купувате сензорен диск, обърнете внимание на товароносимостта (максималното тегло на потребителя) и степента на напомпване, както и на възможността за регулиране на твърдостта според нуждите на трениращия (специален клапан позволява това).  

Диск за сензорни упражнения

Във фитнес клубовете той се използва в часовете по психика (напр. здравословен гръбнак) или за възрастни хора. При тренировките вкъщи можете да използвате само сензорния диск или да обогатите упражненията с гирички, ластици за съпротивление или фитнес топка (напр. ovoball). Това ви позволява да активирате повече мускули и да работите по-усилено, за да подобрите цялостната си физическа форма и правилната си стойка. Той е чудесен за рехабилитация, например след изкълчване на глезена. Ако искате допълнително да облекчите гръбначния стълб или да масажирате стъпалата си след тренировка, изберете по-малък стабилизиращ диск с нежни неравности. 

Сензорен диск за седене

Може да се използва на работа, по време на шофиране в колата или вечер с любимия ви телевизионен сериал. Изберете сензорен диск за седене, така че да можете да седите удобно върху него. Подходящ е по-голям размер с гладка повърхност и добро ниво на напомпване (трябва да се огъва, докато седите).  

Сензорен диск за деца

Сензомоторната възглавница за деца трябва да бъде избрана в зависимост от размера на потребителя. На по-малките деца се препоръчват сензорни дискове с по-малък диаметър, докато тийнейджърите могат успешно да използват по-голям модел. Рехабилитационната възглавница за деца ще помогне, наред с други неща, да се премахнат или коригират постуралните дефекти. 

Кои упражнения със сензорния диск си струва да се правят? 

Преди да си купите сензорен диск, е добре да се свържете с физиотерапевт, който ще ви каже коя рехабилитационна барета да изберете и как да се упражнявате с нея. Едно от основните упражнения с помощта на диска е така нареченото динамично седене. Можете също така да подобрите координацията и равновесието, например като добавите допълнителен товар, например медицинска топка, и да тренирате стоене на един крак или клякане. 

Динамични седалки

Това упражнение със сензорен диск е чудесно, ако седите дълго време в едно положение, независимо дали сте в офиса или зад волана. Динамичното седене принуждава мускулите на стойката да се напрягат, като по този начин поддържат правилна стойка. Само като седнете върху стабилизиращ диск, можете бързо да облекчите напрежението в мускулите си и да намалите натоварването на гръбначния стълб. 

Тренировка за стабилност със сензорен диск

За тази задача ще ви трябват две барети. Разположете ги на ширината на раменете, застанете на всеки от тях с един крак и се опитайте да направите клек. Ако е прекалено лесно, можете да добавите тежест под формата на гирички/медицински топки или да поставите мини ленти за съпротивление над коленете си. За трениране на равновесието можете да опитате да направите планк, като поставите предмишниците си върху единия диск, а краката - върху другия. 

В Sportano сме събрали висококачествени сензорни дискове с различни размери и приложения, които могат да се използват успешно от деца, тийнейджъри и възрастни с всякакво състояние или ниво на физическа подготовка. 

Подробна информация Описание