Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Палатки

Палатки - изберете правилния модел в онлайн магазина на Sportano 

Отивате на къмпинг или може би отивате в планината и търсите подходящата палатка, в която да прекарате нощта? Когато избирате къмпинг оборудване, обърнете внимание на размера на оборудването, дизайна и допълнителните аксесоари, които ще са ви необходими. Висококачествената палатка ще ви предпази ефективно от неблагоприятни метеорологични условия, както и ще ви осигури комфортен сън или почивка на плажа или край езерото. Магазинът Sportano предлага широка гама от палатки на марки като Easy Camp, High Peak, Marmot, Spokey, Thule и Coleman.  

Туристически, плажни или градински палатки - видове 

Палатката трябва да е съобразена с дейността и условията, при които ще се използва. Ако се занимавате с преходи на дълги разстояния, традиционната туристическа палатка, изработена от устойчив на вода и слънце материал, е добър избор. Тя трябва да е удобна за използване, но и лека, за да се транспортира лесно. В зависимост от броя на хората, които ще ползват палатката, най-доброто решение ще бъде формата на тунел. От друга страна, за развлекателна употреба в градината или на плажа палатка иглу е най-добрият избор, тъй като не заема много място. Тези палатки обикновено се поставят сами, така че работата с тях е бърза и лесна.  

В Sportano ще намерите и палатка за покрив на автомобил Thule, която можете да поставите на автомобила си за почивка и спане. Тези палатки имат подходяща конструкция, която гарантира безопасност и комфорт.  

Палатка за един, двама или пет души - как да избера правилния размер? 

Когато избирате палатка, е важно да вземете предвид нейния размер. Това се определя от броя на местата за спане, т.е. от броя на хората, които могат да се поберат вътре. Въпреки това, в зависимост от нуждите ви, е препоръчително да закупите малко по-голяма палатка за по-голяма свобода на използване и удобно съхранение на багажа.  

Палатката за един човек е подходяща за самостоятелен поход, не заема много място и е лека. Ако вземате много багаж със себе си, по-добре е да изберете палатка за двама или трима души, която има много повече място за спане и за съхранение на принадлежности. Моделите за един и двама души се препоръчват за походи в планината и за развлекателни пътувания или плажове в по-малки групи. 

За семейни пътувания или с повече хора изберете палатка за пет души. Можете да намерите и по-големи, предназначени за шестима души. Обикновено те са разделени на няколко секции с преддверия, за да са лесни за използване и удобни за голяма група. 

Конструкция на палатка - кой е най-добрият избор? 

Туристическите палатки се състоят от много компоненти, като основата им е скелет, изработен от здрави тръби. При избора на този тип оборудване обърнете внимание на материала на отделните части. Това ще гарантира, че палатката е издръжлива, но същевременно лека и удобна за използване, като предпазва от прекомерни натоварвания, като сняг или вода. Вътрешността на палатката трябва да бъде изработена от водоустойчиви слоеве, които ще предотвратят просмукването на тъканта и в същото време ще бъдат устойчиви на влага. Дишащите материали са най-подходящи, тъй като правят престоя в палатката по-удобен. Някои от най-популярните конструкции на палатки включват форма на тунел, която има преддверие и още повече входове. 

От друга страна, палатката със самонасочване е изключително лесна за построяване и може да бъде разпъната и сглобена много бързо. Често това се нарича палатка иглу, която е с куполообразна форма. Тя е съставена от части, които не е необходимо да се сглобяват, за да се получи място за почивка. Обикновено едно издърпване на плата е достатъчно, за да се разгъне палатката.  

Трябва да се чувствате удобно и комфортно, когато го използвате, независимо от условията. Изберете палатка със здрав под, който не пропуска студ от земята и е устойчив на механични повреди. Стените трябва да са твърди, да предпазват от студ, слънце и вода. 

Какво да търся, когато купувам палатка? 

Когато избирате палатка, обърнете внимание на здравината и херметичността на материалите, от които е изработена, за да намалите до минимум проникването на замърсители отвън. Рамката на палатката трябва да е изработена от фибростъкло или лека алуминиева сплав, което гарантира издръжливост, но и ниско тегло. Материалът трябва да е възможно най-дишащ и същевременно устойчив на слънчева светлина, вода и вятър

Оразмерете палатката според броя на хората, които ще я използват, и условията, при които ще се използва най-често. Той трябва да е възможно най-компактен, за да се побере в оборудването ви.  

Аксесоари за палатки - с какво още си струва да се оборудвате? 

В зависимост от вида на палатката и начина, по който се използва, ще имате нужда от други аксесоари и елементи, които влияят на комфорта и безопасността. Не забравяйте обаче да изберете спален чувал, туристическа постеля или одеяло. Те допринасят за комфортен сън и почивка при всякакви условия. За комфортно къмпингуване в палатка със сигурност ще ви бъдат полезни контейнери и капаци за съхранение на дрехи, обувки и аксесоари. Къмпинг готварска печка, посуда и прибори за хранене са допълнителни елементи, ако се отправяте на по-дълга експедиция. Благодарение на тях може да се приготви храна по всяко време, например в преддверието на палатката. За да запазите стабилността на конструкцията, е добре да се снабдите с допълнителни колчета и колчета за укрепване на рамката на палатката. 

Подробна информация Описание