Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Термоактивно облекло

Техническо бельо - топли и удобни модели в магазин Sportano 

Техническото бельо или термобельото оказва значително влияние върху комфорта на движение по време на преходи и многодневни преходи. Това е първият слой от облеклото, който се носи при неблагоприятни условия. Техническото бельо ефективно предпазва от студ, като осигурява добра изолация и същевременно отвежда влагата по време на интензивни упражнения. В категорията "Техническо бельо" на спортен магазин Sportano ще намерите висококачествени продукти, изработени от издръжливи материали, от марки като Carpatree, Nike, ASSOS, X-Bionic, Smartwool, Viking, UYN или La Sportiva

Техническо бельо - идеалният избор, когато очаквате топлина 

Техническо бельо и термоактивно бельо са взаимозаменяеми думи, а облеклото е предназначено за трудните метеорологични условия, които може да срещнете по пътеката или в по-високите части на планината. Тя е отговорна за осигуряването на подходяща топлоизолация и регулира температурата в зависимост от интензивността на усилията. Основната задача на техническото бельо е да гарантира топлинен комфорт и ефективно да отвежда потта към следващите слоеве дрехи. Това поддържа кожата свежа и суха, което е изключително важно при преходи. Техническото бельо е изработено от синтетични материали, техни смеси, бамбукови влакна или мериносова вълна. За да може бельото да отвежда влагата по подходящ начин, е важно да изберете прилепнали и плътно прилепнали продукти.  

Някои модели техническо бельо имат разделени зони за картографиране, които отговарят за затоплянето на отделни части на тялото, като например гърдите или врата. В зоните обикновено се използват по-дебели материали или специални тъкани. Най-важното е да изберете бельо според вида дейност, тъй като техническото бельо се използва не само за туризъм, но и за зимни спортове или други дейности на открито.  

Избор на подходящо техническо бельо 

Когато избирате техническо бельо, е важно да обърнете внимание преди всичко на материала на производство. Обикновено за този тип облекло се използват пластмаси, които са по-малко дишащи, но гарантират отлични топлоизолационни свойства. Повечето облекла са изработени от полиестер, полиамид, найлон или еластан. Материята остава достатъчно гъвкава, за да приляга добре към тялото, да се придържа добре и да изпълнява най-важната си функция - да отвежда влагата от кожата. Най-подходящо е безшевното техническо бельо, което не дразни кожата, тъй като шевовете са скрити или напълно плоски. Понякога се използват и естествени материи като памук, но за съжаление те нямат добри изолационни свойства и бързо попиват влагата. Мериносовата вълна определено е по-добър избор, тъй като осигурява високо ниво на топлинен комфорт.  

Марки, предлагащи висококачествено техническо бельо 

Sportano е спортен магазин с широка гама продукти за туризъм при всякакви условия. Предлагаме професионално облекло, включително техническо бельо, което може да се справи с ниски температури и пориви на вятъра, осигурявайки високо ниво на топлинен комфорт. В нашия магазин ще намерите техническо бельо от доказани производители като Carpatree, Nike, ASSOS, Icebreaker, X-Bionic, Smartwool, Viking, UYN и La Sportiva. Със сигурност ще откриете подходящите продукти за вашите нужди, а нашето професионално обслужване на клиенти ще ви помогне да направите правилния избор. 

Подробна информация Описание