Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Ракети за тенис

Ракети за тенис: най-доброто обучение на корта със Sportano

Категорията "Ракети за тенис" на Sportano.bg, благодарение на широката си оферта, ви позволява да изберете перфектното оборудване за себе си. Чудите се коя тенис ракета ще отговаря на вашите нужди? В Sportano.bg ще намерите огромен избор от ракети както за начинаещи, така и за напреднали тенисисти. Нашите експерти са подбрали първокласни продукти от световни марки, които отговарят на изискванията дори на най-отдадените спортисти. 

Коя тенис ракета да изберем? Съвети за купувачи

Как да изберем правилната ракета за тенис? Като следвате няколко съвета, със сигурност ще намерите идеалното оборудване за вас. Струва си да запомните, че размерите на ракетите обикновено се посочват в инчове, но можете да ги намерите и в квадратни сантиметри. 

Когато избирате първата си ракета, е добре предварително да се запознаете с материала. Допълнителен аспект, на който си струва да се обърне специално внимание, е размерът. В зависимост от нивото на напредналост добре избраната ракета ще се различава по размера на главата. 

Сред материалите, от които се изработват ракетите, се открояват графитът и алуминият, както и техните композитни материали. Първият е изключително лек и абсорбира добре вибрациите. Най-често го избират опитни тенисисти. Ракетата за тенис, изработена от алуминий, се характеризира с по-високо тегло, но е оптималният избор за начинаещи. 

Ако не сте сигурни коя тенис ракета ще отговаря на нуждите ви, нашите експерти са готови да ви помогнат да напаснете оборудването. 

Тенис ракета за начинаещи

Когато избират ракета, начинаещите трябва да се съсредоточат върху избора на подходяща дължина, която бавно ще развие уменията им. Неправилната настройка на размера на главата и дължината на дръжката може да доведе до изключително неудобна игра. 

Специално внимание трябва да се обърне на размера на главата - на начинаещите се препоръчват ракети с размер до 103 квадратни инча - това е среден размер, оптимална ракета за тенис. Напредналите спортисти, благодарение на опита си, могат да изберат размера, който отговаря на техните умения и стратегии за игра. Дължината на ракетата зависи от възрастта на начинаещия. Размерите за възрастни започват от 27 инча и те са най-често използваните. 

Ракети за тенис за средно напреднали

Средно напредналите тенисисти могат да изберат ракета с по-малка глава. Тя дава по-малко въздействие, но увеличава контрола. Освен това теглото на цялата ракета може да се увеличи. Тенисистите, които все още се развиват, често сменят материала на ракетата си на този етап. 

Професионална ракета за тенис

Когато избират ракети за индивидуалните си нужди, професионалните тенисисти се ръководят главно от контрола, който имат върху силата на удара. Когато става въпрос за смяна на екипировката, на етапа, в който сте професионалист, е най-добре да обърнете внимание на представянето си и на проблемите, които възникват на корта. 

Често е важно да се подобри напрежението на ракетата - това може значително да промени усещането ви за контрол по време на игра. Професионалистите обикновено избират много по-малки глави - обикновено под 100 инча и по-тясна рамка. Ако пък се борите с недостатъчна сила на удара, опитайте с ракета с глава над 100 инча, елипсовидно сечение и малко по-дебела рамка.  

Най-добрите тенис ракети от известни марки

Най-добрите ракети за тенис, подбрани от експерти, ще ви осигурят най-доброто изживяване на корта. Прецизно подбраните материали подпомагат мултиплицирането на производителността, а утежнените конструкции не задържат развитието на тенисиста. Премиум марки като BABOLAT, Dunlop, HEAD, Tecnifibre, Wilson, YONEX предлагат тенис ракети от най-висок клас с най-високо качество. 

Подробна информация Описание