Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Футболни топки

Футболни топки от гамата Sportano

При футбола изборът на екипировка обикновено зависи от вида на настилката и разнообразието на спорта. Точно същото е и с футболните топки. В Sportano ще намерите висококачествени футболни топки, адаптирани за различни видове терени, изключително от най-добрите производители като Select или Joma.  

Футболни топки: коя да изберем? 

Топките за футбол от най-високо качество трябва да притежават достатъчна издръжливост, сферичност и устойчивост на деформация. В зависимост от предназначението им и нивото на уменията на играчите те се изработват от различни материали и имат различни размери.  

Видове футболни топки 

Футболните топки се избират в зависимост от повърхността на терена, на който ще се използват. Най-популярните модели са тези, предназначени за естествена трева. Те изискват високо ниво на издръжливост, поради което от години най-добрите марки използват термосвързани панели в производството си, вместо класическите шевове.  

Топките за изкуствени повърхности, като популярните орли, са изработени от още по-здрави материали. Тези игрища обикновено са по-тъпи от естествените игрища, така че топките трябва да са устойчиви на износване, като в същото време осигуряват подходящо плъзгане.   

Топките за футбол на закрито са покрити със специален материал от мескит и имат малко по-различни характеристики от тези, предназначени за трева. Преди всичко те трябва да са с ниска височина - да падат бързо към терена, което ги прави по-лесни за управление върху изкуствена повърхност и на по-малко пространство.   

Размери на футболните топки 

Съществуват три основни размера футболни топки. Размер 3 са най-малките футболни топки, подходящи за малки деца, въпреки че са подходящи и за някои варианти на обучение на възрастни. Размер 4 са топки, подходящи за юношеска и развлекателна игра. Топките с размер 5 са предназначени за възрастни и професионалисти и се използват във всички официални професионални състезания, турнири и лиги.   

Струва си да се отбележи, че освен класификацията по размер и вид на повърхността, футболните топки се делят и на тренировъчни и мачови. Първите са по-леки, докато вторите трябва да бъдат сертифицирани от ФИФА, която определя точно необходимата обиколка (68,5-69,5 см), тегло (420-445 грама) и налягане (0,8 бара).  

Най-добрите футболни топки от спортни марки

Sportano предлага само топките с най-високо качество от известни производители. Например професионалистите могат да изберат топката за мач Select Super със сертификат FIFA Quality Pro, изработена от корейска синтетична кожа с микрофибри в комбинация с трислойна подплата и мехур Zero-Wing. За тренировки топката Joma Dali II е идеална. За играчите на футзал не търсете повече от ръчно изработената система Select Futsal Super с клапан Double-Lock за проветряване.  

Sportano е гама от висококачествени футболни топки за начинаещи и професионалисти. 

Подробна информация Описание