Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Туристически дюшеци, шалтета, постелки

Матраци и постелки за туризъм - удобни модели в онлайн магазина на Sportano 

Изборът на подходяща туристическа екипировка е най-важното нещо преди да тръгнете на къмпинг. Определено си струва да вземете със себе си матрак или постелка, за да се чувствате удобно, докато си почивате и спите. Ще избегнете болките в гърба, докато се възстановявате върху неравна основа, и ще си осигурите по-добра топлоизолация. В спортен магазин Sportano ще намерите висококачествени продукти от марките Easy Camp, Exped, Ferrino, Sea to Summit, Thule или Spokey

Как да изберем надуваем матрак за спане? 

Надуваемият матрак е проектиран така, че да повиши нивото на комфорт по време на планински експедиции, като същевременно намалява обема и теглото в сравнение със стандартните модели. Те са по-удобни от постелката за туризъм и обикновено са покрити с мек на допир материал като велур. Те предлагат високо ниво на защита срещу неравна и студена почва и заемат малко място, когато са опаковани. Все пак си струва да се помни, че надуваемият матрак за спане е по-податлив на механични повреди. Когато го избирате, обърнете внимание на размера. Предлагат се матраци за един човек, както и матраци за двама души. Те се различават помежду си главно по широчината, която при къмпингуване в палатка е изключително важна, за да се съобрази размерът ѝ с използваемото пространство.  

Видове постелки за пътуване 

Походната постелка е алтернатива на надуваемите матраци, тъй като в разгънато състояние не заема много място, но все пак осигурява достатъчно ниво на комфорт. Съществуват няколко вида постелки за пътуване. Първата е надуваема постелка, която се надува традиционно с помощта на помпа. Въпреки това той е много по-тънък от туристически матрак. Самонадуващата се постелка, от друга страна, се състои от вътрешна част от специална пяна, която е покрита с покритие с водоустойчиви свойства. Камерите на постелката се надуват сами, когато се отвори вентилът. Когато избирате самонадуваема постелка, трябва да сте наясно, че въпреки бързото си разгъване тя може да заема малко повече място и да има по-голямо тегло от матрака или надуваемия му аналог. В Sportano ще откриете и подложка против конденз, която предотвратява натрупването на влага под матрака и осигурява подходяща вентилация.  

Освен това можете да вземете традиционен каримат на къмпинг. Той е изработен от пяна с високи топлоизолационни свойства и можете да регулирате дебелината или конструкцията му по отношение на слоевете. Най-разпространени са еднослойните, двуслойните или трислойните каримати, които са завършени с алуминиев материал за по-голям топлинен комфорт.  

Как да изберем правилната постелка за туризъм? 

В зависимост от избора на продукта туристическата постелка трябва да осигурява максимален топлинен комфорт и удобство за гърба по време на сън. Теглото също е важно, тъй като по време на преходи всеки допълнителен килограм може да бъде по-голяма тежест за гръбначния стълб. Друг фактор е издръжливостта на материала, тъй като при къмпингуване на неравен терен постелката не трябва да се пробива или поврежда.  

Сред предлаганите постелки за пътуване обърнете внимание на начина на сгъване. Най-често се срещат рогозки, които са навити на руло, но също така и сгънати (като хармоника). Второто решение означава, че когато е разгънат, материалът не се огъва и ви осигурява готово място за почивка.  

Надуваем матрак или постелка - какво да изберем? 

Най-голямото предимство на надуваемите матраци е, че са леки и малки, така че е по-лесно да се транспортират навън. Това решение трябва да се използва от хора, които ценят малките размери и по-лесното опаковане. Единственият им недостатък е, че са податливи на механични повреди и е препоръчително да разполагате с ремонтен комплект, за да отстраните бързо евентуални неизправности. Самонадуваемите постелки, от друга страна, са много по-устойчиви на износване и също така предпазват от неравности на терена. След като се разгъне, постелката е готова за употреба, което е добра причина да я изберете. От друга страна, карриматът е предложение за хора, които търсят издръжливост и топлинен комфорт по време на къмпинг. Той е устойчив на повреди и се характеризира с дълготрайност. Въпреки това, когато е сгънат, той може да заема повече място от матрак или постелка.  

Изберете матрак или постелка за туризъм, които най-добре отговарят на нуждите ви и същевременно ще бъдат елемент от облеклото ви, осигуряващ максимално ниво на комфорт. В Sportano предлагаме широка гама от туристическа екипировка и аксесоари и ако продуктът не ви харесва, можете да го върнете в рамките на 30 дни! 

Подробна информация Описание