Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Каяк и рафтинг

Каяк и рафтинг - почувствайте призива на приключението с онлайн магазина на Sportano 

Карането на каяк, както и рафтингът, е отлично занимание на открито сред природата и пейзажите. Когато започвате приключение с каяк или рафтинг, е важно да се запознаете с най-важните правила за движение по вода. Освен това си струва да се снабдите с подходящото оборудване за този вид дейност. В Sportano ще намерите качествено оборудване от професионални марки като Aqua Marina, Cressi, FOX International, NeilPryde, Viamare, Sea to Summit, Pure4Fun или JOBE. В асортимента на нашия магазин можете да избирате от понтони, каяци, гребла, помпи или аксесоари. 

Планинско, класическо, спортно кану - видове кану 

Карането на каяк е чудесен начин да прекарате свободното си време на вода, заобиколени от природата. Най-популярната форма на този спорт е туристическият каяк, който е най-популярен за начинаещи. Обикновено туристическите каяци са много просторни и стабилни, а възможността за каране на каяк с повече хора също е друго предимство. По-сложната разновидност е спортният каяк, който включва състезание с други (за време или разстояние), като сред тях има: класически каяк (регата или низина), поло (игра на поло с каяци) или свободен стил. Освен това любителите на екстремните спортове с многобройни препятствия и висока доза адреналин могат да изберат планинското каране с каяк. Обикновено това се прави на планински реки със стръмен наклон или бързо течение, така че за този вид спорт се изисква високо ниво на умения. От друга страна, карането на морски каяк се извършва в открит воден басейн, където се нуждаете от подходяща екипировка и опит, а за предпочитане е да пътувате с инструктор (особено в началния етап). 

Какво е рафтинг? 

Рафтингът не е нищо повече от спускане по планинска река или поток със специален сал или понтон, обикновено в група от няколко души. Този вид спорт се практикува в реки със стръмни наклони, остри завои или бързо течение. Освен това по маршрутите има различни видове препятствия (обикновено камъни или клони), така че е изключително важно понтонът да е с най-високо качество. Препоръчително е да избирате многокамерни модели, които могат да се използват въпреки ожулвания или повреди.  

Каяк и рафтинг - къде да отидем за тях?  

Рафтингът в Пиенини е една от най-популярните дестинации за този вид спорт, като обикновено се предлагат разходки с кану по дефилето на река Дунаец, на които може да се наслади цялото семейство. По време на пътуването си заслужава да се полюбувате на скалните образувания и растителността. Понякога можете да изберете рафтинг в Словения или Хърватия (по реките Добра, Мрежница, Уна или Корана), където е обичайно да се плава по реки или в открити води. Кану-каякът е изключително популярна форма на плаване с каяк, която е безопасна и осигурява невероятно преживяване при плуване. Много курорти предлагат този вид услуги за определени водни басейни, така че дори начинаещите да могат да вземат каяк или лодка. 

Каяк и рафтинг - как да изберем правилното и безопасно оборудване? 

На първо място, когато се отправяте на рафтинг, е добре да се снабдите с безопасна и удобна екипировка. Начинаещите обикновено избират оборудване под наем, но ако избирате този вид дейност по-често - добре е да имате собствено оборудване. Каякът със сигурност ще ви бъде полезен; в днешно време често се избират надуваеми модели за един, два или трима души. Понтоните, от друга страна, са предназначени за повече хора и е най-добре да изберете многокамерни. Те са много по-издръжливи и могат да се използват и в случай на ожулване или повреда. Освен това са полезни гребла, помпи или аксесоари, както и двигатели за каяци и лодки, ако ви е необходимо оборудване за дълги или многодневни пътувания. Определено си заслужава да изберете оборудване с оглед на броя на хората, които ще го използват, както и на материалите и максималното натоварване. 

Подробна информация Описание