Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Педали

Велосипедни педали - Изберете подходящо с магазин Sportano 

Изборът на правилните педали за велосипед влияе върху сцеплението и комфорта при каране, а благодарение на тях силата, която се развива от мускулите, привежда велосипеда в движение. На пазара се предлагат платформени педали за велосипеди, SPD педали със закопчалки, педали с носове или педали, предназначени за стила на каране - трекинг или MTB. В Sportano сме се погрижили за професионалните части и оборудване за колоездене, така че можете да намерите педали за колоездене от известни производители като Wahoo, Strider, Exustar, DARTMOOR, OXC, Kellys, Garmin, LOOK, Shimano или TIME

MTB, платформени, с манивела или шосейни - видове педали за велосипеди 

Най-разпространеният тип педали са платформените педали за велосипеди, които са прикрепени към лагерна ос на коляното, често назъбена, за да се осигури подходящо сцепление. Достатъчно гъвкави, за да се карат с всякакъв вид обувки. Понякога педалите за велосипеди MTB се срещат и сред платформените продукти, които допълнително могат да имат рамка с изпъкналости за увеличаване на сцеплението на обувките.  

Педалите за колоездене с носачи са друг вариант, който е оборудван с носачи, които задържат крака на място. От друга страна, педалите SPD (с клипс) имат ключалки, в които се закрепва обувката, и когато чуете щракване, това означава, че обувката е закрепена правилно.  

На пазара се предлагат и педали за велосипеди с манивела, както и педали с шипове, т.е. изпъкналости, предназначени да увеличат сцеплението.  

Как да изберем правилните педали за велосипед? 

Когато избирате педали за велосипед, е важно да съобразите модела с велосипеда и стила на каране, а след това да обърнете внимание на изработката и материала - издръжлив, осигуряващ сцепление и ниско тегло. Педалите трябва да са устойчиви на повреди и силни удари, затова материалът на конструкцията е важен. Освен това не забравяйте да съобразите размера на платформата на педалите с размера на обувките, с които ще карате. Повечето педали имат една и съща колянна глава с резба 9/16. Здравите педали имат лагери за машини, а на пазара има и други видове лагери - керамични, обикновени, сачмени, индустриални или конусовидни.   

От какъв материал са изработени педалите на велосипеда? 

При избора на правилния продукт може да се сблъскате с алуминиеви педали за велосипеди и метални педали за велосипеди. И двата вида са устойчиви на повреди и силни удари и не се износват твърде бързо, като се отличават със своята издръжливост. Някои педали са изработени от найлон, който е малко по-евтин от алуминиевите педали. От друга страна, педалите, изработени от въглероден композит и карбон, гарантират ниско тегло и издържат по-добре на вибрации. Някои педали за велосипеди имат и специални нехлъзгащи се повърхности или покрития, които увеличават сцеплението и комфорта. 

Съобразяване на педалите с велосипеда и стила на каране 

Правилните педали за велосипед трябва да съответстват на стила на каране и на велосипеда, като се различават градски, туристически, планински или шосейни велосипеди. При каране по неравен терен степента на сцепление е най-важна. Ако възнамерявате да карате планински велосипед и в тежки условия, педалите за велосипеди с платформа MTB трябва да имат метална рамка с изпъкнали компоненти. За каране в градски условия и в свободното време добре ще се справят класическите платформени педали с гумени или вдлъбнати елементи за сцепление. Ако искате да подобрите ефективността си по време на каране и да увеличите комфорта, можете да изберете педали за велосипед с носачи. От друга страна, за шосейно колоездене е най-добре да се използват SPD или педали с щипка.  

Избор на педали за детски велосипеди 

Детските педали за велосипед са важна част от целия велосипед, особено когато детето ви тепърва се учи да усвоява правилната техника на каране. В зависимост от натиска детето се научава да адаптира скоростта към пътните условия, както и към собствените си умения.  

Детските педали за велосипед обикновено са изработени от пластмаса и са по-малки по размер от тези за възрастни. Освен това те са снабдени с грапава повърхност или малки зъбци за по-добро сцепление. Детските педали за велосипед в повечето случаи са универсални модели, така че всеки тип обувки ще се ползват за каране на велосипед. Освен това педалите трябва да имат светлоотразителни елементи за по-добра видимост, особено когато детето кара колело в града.  

Велосипедни педали - кои марки да изберем? 

В Sportano предлагаме педали за велосипед със закопчаване, както и платформени педали за шосе или MTB от професионални марки като Wahoo, Strider, Exustar, OXC, Kellys, Garmin, LOOK или TIME. Ако търсите качествени продукти за вашия шосеен велосипед, изберете педали за велосипеди Shimano в застопорена версия със сачмени лагери. При нас ще се снабдите и с педали за велосипеди DARTMOOR с машинни или плъзгащи лагери. Подберете правилния модел педали за велосипед към своя велосипед и стил, за да се чувствате удобно по време на каране и да увеличите сцеплението си, независимо от условията.  

Подробна информация Описание