Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Дамски обувки за ски

Дамски ски обувки - модерни и удобни модели в спортен магазин Sportano

Ако тепърва започвате ски приключението си, несъмнено се чудите какви да бъдат подходящите дамски ски обувки. Това е един от най-важните елементи на ски екипировката, който влияе на карането и същевременно на комфорта ви по време на ски пистата. В офертата на Sportano.bg ще намерите висококачествени дамски ски обувки от известни производители като ATOMIC, HEAD, Salomon, Fischer, Lange, Dalbello или Rossignol. Разгледайте нашия асортимент, за да намерите удобни и съобразени с вашите нужди обувки.

Избор на подходящи дамски ски обувки

Дамските и мъжките ски обувки се различават по дизайн, тъй като трябва да прилягат ергономично към тялото. Най-често горната част на дамските ботуши е малко по-ниска и по-широка, като се адаптира към формата на прасеца. Дамските ски обувки често имат специални вложки, които предпазват от загуба на топлина. Те са значително по-малки от мъжките модели, а магазините предлагат по-голяма гама от цветове. Дамските ботуши са по-леки, по-меки, по-приспособени по отношение на конструкцията на обвивката и имат повече варианти на дизайн и нюанси.

Когато избирате правилния модел ски обувки, обърнете внимание на твърдостта или огъването. Индексът се изразява в скала от 60 до 150. Колкото по-високо е нивото на умение на скиора, толкова по-твърда трябва да е обувката. Това ще прехвърли енергията от краката към ските много по-ефективно. За начинаещи скиорки гъвкавостта на обувката в идеалния случай трябва да бъде между 60 и 70. За средно напреднали скиорки обикновено гъвкавостта е около 90. За напреднали скиорки е подходяща обувка с гъвкавост над 90.

Как да избера правилния размер дамски ски обувки?

При избора на ски обувки размерът е най-важният въпрос. Трябва да измерите стъпалото си и след това да сравните резултата с таблицата, предоставена от производителя. Размерът на ски обувките се определя по скалата за размери mondo, която се изразява в сантиметри и съответства на най-дългата част на стъпалото. Ски обувките трябва да прилягат точно на крака, но обикновено при измерване се оказва, че размерът на обувката е с половин или дори с един размер по-голям поради конструкцията на стелката.

Избраната кройка трябва да отговаря и на ширината, която се нарича LAST и се измерва в предната част на стъпалото - най-широката точка на стъпалото. Обувката трябва да отговаря на ширината на стъпалото ви, за да се чувствате удобно, когато я носите. В допълнение към това е важна и гореспоменатата гъвкавост или твърдост на обувката. Най-добре е да вземете предвид уменията си за каране на ски; колкото по-малки сте, толкова по-малко твърда трябва да е гъвкавостта. Освен това ски обувките са оборудвани със специални системи за регулиране: многобройни катарами, закопчалки или велкро, за да паснат точно на крака ви.

Марки, които предлагат качествени дамски ски обувки

В категорията дамски ски обувки на Sportano.bg ще намерите професионални модели, предназначени за жени, от доказани производители като ATOMIC, HEAD, Salomon, Fischer, Lange, Dalbello и Rossignol. Ще откриете модели за начинаещи, средно напреднали и най-опитни скиори. Съобразете правилния модел с размера си, както и с индивидуалния си вкус, защото предлагаме обувки в много цветови варианти. Ако не сте сигурни за коя разфасовка да се спрете, използвайте нашето професионално обслужване на клиенти, за да ви помогнем да изберете правилния продукт. 

Подробна информация Описание