Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Фитнес постелки

Висококачествени фитнес постелки и матраци в магазин Sportano 

Категорията "Матраци и постелки" в Sportano.bg предлага богат избор от специализирани продукти, които да направят всяка тренировка удобна и безопасна. Предложенията в нашия магазин включват постелки за йога и тренировки, както и матраци от марки като Joy in me, Gaiam, Gipara, Reebok, Schildkröt, Adidas, HMS, Yoga Design Lab, Moonholi, inSPORTline или BenchK. 

Йога, тренировка или пъзел - видове фитнес постелки

Една от основните причини за използване на постелки за тренировки по време на фитнес класове, йога или тренировки във фитнес зала е да се гарантира, че имате подходяща повърхност. Това е форма на защита срещу подхлъзване, последиците от падане или срещу студени и неравни повърхности (напр. при тренировки на открито). Тренировъчната постелка служи и като звукоизолация - тя поглъща звуците, свързани с по-динамични движения (например скокове) или звуци, причинени от спортната екипировка. За да изпълнява правилно функциите си, той трябва да бъде избран според вида на дейността. 

Подложка за обучение

Класическата и най-универсална постелка обикновено е изработена от неопрен (синтетичен каучук), благодарение на който получавате по-добро сцепление със земята и намалявате риска от подхлъзване или падане по време на упражнения. Постелката за тренировки е чудесна за дейности на открито и закрито - тя заглушава звуците, генерирани от интензивни упражнения, предпазва от ожулвания/натъртвания и осигурява топлоизолация. 

Подложка за йога

Най-тънкият вид сред изтривалките - обикновено е с дебелина от 2 до 3,5 мм. Килимчето за йога се характеризира с високи противоплъзгащи свойства, което гарантира подходяща стабилност по време на изпълнението дори на много сложни асани. 

Подложка за пъзел 

Той е предназначен да предпазва пода от евентуални повреди, които могат да възникнат при използването на спортно оборудване, като например стационарен велосипед, орбитрек, степер, гирички или дъмбели. Подложката за пъзели също така осигурява стабилизация при леко неравни повърхности и намалява шума, причинен от използването на различни видове тренировъчно оборудване. Благодарение на възможността за подреждане като пъзел и разнообразието от цветове, ще можете да създадете не само функционална, но и визуално привлекателна зона за упражнения. 

Гимнастически матрак

Гимнастическият матрак е по-дебел от килимчето. Той омекотява много добре паданията. Благодарение на опцията за сгъване (може да бъде двустранна или тристранна), тя е лесна за съхранение, така че е идеална за малки помещения. Той се използва не само за гимнастика или коригиращи упражнения. Може да се използва и за тренировки, например с фитнес топка или медицинска топка, за по-добър захват и удобство. 

Как да изберем постелка или матрак за обучение? Съвети 

Когато купувате постелка за упражнения, първо помислете за какво ще я използвате. Правилният продукт гарантира безопасни упражнения. Обърнете внимание на висококачествените материали, като например противоплъзгаща гума, поглъщаща ударите EVA пяна или пластмаса на основата на полипропилен. Уверете се, че постелката е с подходяща дебелина, тъй като само правилно избраната постелка ще помогне за омекотяване на ставите и костите. По принцип колкото по-дебела е постелката, толкова по-добра е защитата (особено за слаби хора, възрастни хора или при тренировки на твърда земя), но имайте предвид вида на тренировката, за която ще я използвате.  

Важни параметри при избора на постелка за упражнения са дължината и ширината. Избирайте продукти, които ви дават известен марж и в двата диапазона. Това ще предотврати дискомфорта от постоянното коригиране на позицията ви.  

За безопасна и удобна тренировка изберете постелка с много добро сцепление със земята и водоустойчивост. Обърнете внимание на допълнителните приспособления, като например специални ремъци/ дръжки или калъф за носене - те улесняват съхранението и пренасянето на матрака. 

В Sportano.bg ще намерите професионални фитнес постелки и матраци, благодарение на които тренировките ви ще протичат гладко и безопасно. 

Подробна информация Описание