• Безплатна доставка
 • Връщане на стоки в рамките на 30 дни
 • Доставка в рамките на 3 работни дни
Nav switch

Протектори за бойни спортове

Продукти: 168

View as
 1. Venum Challenger Standup Shin Guards black VENUM-2050
  123,00 лв.
  M L XL

  3

 2. Боксов шлем Leone 1947 Състезание синьо CS400
  138,00 лв.
  129,00 лв.
  52-54 см (S) 55-58 см (M) 59-61 см (L)

  3

 3. Протектор за тяло YOKKAO червен YBP-2 боксов протектор
  185,00 лв.
  От 167,00 лв.
  M L XL

  3

 4. adidas Speed Pro Боксов шлем черен ADISBHG041
  123,00 лв.
  53-55 см (S) 56-57 см (M) 58-60 cm (L) 60-62 см (XL)

  4

 5. Боксов шлем Leone 1947 Пълна корица черен CS426
  181,00 лв.
  172,00 лв.
  52-54 см (S) 59-61 см (L)

  2

 6. YOKKAO Matrix протектори за пищяли черни SYGL-X-1
  284,00 лв.
  От 267,00 лв.
  S L

  2

 7. Venum Elite Standup Shinguards white VENUM-1394
  От 225,00 лв.
  M L XL

  3

Протектори за бойни спортове - удобни и издръжливи модели в магазин Sportano 

Боксът, ММА или кикбоксът са спортове, които имат много ентусиасти и подобряват аеробния и анаеробния капацитет, рефлексите и двигателната координация. Те изискват не само концентрация, но и обмислени движения и наблюдение на противника. Ако искате да практикувате този вид спорт безопасно, си струва да се екипирате и да използвате протектори за бойни спортове. Сред наличните видове можете да намерите протектори за уста, пищял, лакът или стъпало. В нашия спортен магазин Sportano ще намерите висококачествени протектори за бойни спортове от професионални марки като EVERLAST, adidas, Leone 1947, Opro, SAFEJAWZ, RDX, Venum или Top King.  

Протектори за зъби, крака, стъпала или пищяли - с кои от тях си струва да се снабдите? 

На пазара се предлагат голям брой протектори за бойни спортове - за китки, зъби, крошета, пищяли, лакти и предмишници или класическите защитни каски или наричани още боксови каски. При избора на правилния модел съобразете протектора със спорта, който практикувате, и със собствените си нужди. Най-популярният продукт е протекторът за уста, който се произвежда в универсални размери и от термопластичен материал, който се адаптира свободно към челюстта при нагряване. Челюстният протектор е основен елемент в много бойни спортове, като бокс, ММА и дори таекуондо. Добре е също така да се снабдите с предпазни средства за ръцете, т.е. ръкавици, подходящи за съответния спорт. Бойците по ММА или бойни изкуства използват други протектори за ръце или класически превръзки. Традиционните боксови ръкавици обаче обикновено са изработени от естествена кожа, закопчани са с велкро и са съобразени с теглото на потребителя. Трябва да се внимава и с протекторите за китки, за които отговарят гореспоменатите обвивки. Когато са здраво притиснати, те предпазват цялата ръка и особено костите от счупване. Обвивките се изработват от памук или с добавка на еластични влакна, наподобяващи еластична превръзка. Сред видовете протектори ще намерите и протектори за пищяли, които се използват в различни видове бойни спортове. От друга страна, по време на тренировки или боксови състезания предпазителят за краката е полезен, за да защити чувствителната зона по време на удари. Има също така протектори за крака, уши, глезени, колене и лакти. Последните модели често се използват в тайландския бокс, където движенията се извършват с лактите и коленете.  

В Sportano предлагаме и боксова каска, която да предпазва главата ви от удари по време на тренировки или мачове. Преди всичко защитната каска трябва да се адаптира към собствените ви нужди и обикновено е изработена от плътна пяна и се закрепва с удобни велкро ленти.  

Какви протектори ще са необходими за определени бойни спортове? 

Най-универсалните и използвани протектори в много бойни спортове са челюстните протектори, които ефективно предпазват зъбите от нараняване. Боксовите ръкавици са основна екипировка по време на тренировки и боксови състезания, за които е най-добре да изберете модели, изработени от естествена кожа. С боксовите ръкавици е свързана и защитата на китките или т.нар. wrist wraps, които често се използват в ММА, муай тай или други бойни спортове за защита на костите и укрепване на ръката. От друга страна, каските са подходящи и за бокс и контактни спортове, ако искате да предпазите главата си от удари.  

Протекторите за тибия се използват най-често в карате, кикбокс, бокс, К1 или муай тай. От друга страна, наколенките или налакътниците са екипировката, която обикновено се използва в тайландския бокс.  

Как да изберете правилните протектори за бойни спортове? 

На първо място, подходящият протектор трябва да бъде съобразен с вида на практикувания боен спорт, както и със собствените нужди. Освен това при избора на подходящ протектор, като например ръкавици или протектори за пищяли, трябва да се обърне внимание на правилния размер, който трябва да пасва на потребителя. От своя страна теглото на продуктите също е важен параметър, тъй като лошо прилягащият модел може да окаже натиск върху глезена или пищяла, като същевременно повлияе на динамиката и свободата на движение. Избраният модел протектори също така не трябва да е прекалено хлабав, тъй като може да се изхлузи при динамично движение по време на тренировка.  

Протектори за бойни спортове - на кои марки си струва да заложите? 

Ако търсите протектори за уста и презрамки, разгледайте гамата на марките Venum, adidas и EVERLAST. Подберете подходящия модел според нуждите си, за да осигурите комфорт и безопасност по време на обучението. А сред протекторите за пищяли можете да намерите Divisin B-2, Octagon, RDX, Ground Game или Octagon

В Sportano разполагаме с професионални боксови каски за мъже, жени и детски модели от марки като Ringhorns, Overlord, Leone 1947, adidas и Hayabusa. Нашата гама включва също протектори за колене, лакти и предмишници, така че имате огромен избор от подходящи продукти за избрания от вас спорт. От друга страна, ако търсите протектори за крака, марките Bushido и Top King предлагат модели за глезена и за крака. 

Подробна информация Описание