Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Шосейни обувки

Най-добрите обувки SPD за шосе от Sportano.bg

За да постигнете повече и да изпитате пълно удоволствие от карането по пътя, си струва да инвестирате във висококачествени обувки за колоездене, предназначени за тази дисциплина. Спортният магазин Sportano.bg предлага обувки за шосейно колоездене SPD на признати производители на колоездачна екипировка, като Giro или DMT, което се изразява в отлични параметри и гарантира дълъг живот. 

Какви обувки за шосе да изберете? Съвети

Когато избирате обувки за шосе, обърнете внимание на теглото им - колкото по-малко, толкова по-добре, и на подметката - тя трябва да е твърда, за да осигури прецизност на карането и да прехвърли възможно най-много енергия в педалирането. Понастоящем на пазара на обувки за колоездене най-високо качество предлагат моделите с ултралека, но изключително твърда карбонова подметка (при най-добрите продукти карбоновите влакна са комбинирани с полиуретан). Това води до висока ефективност при педалиране - силата, вложена в движението на педалите, се предава на задвижването. Ако избирате обувки за колоездене по-скоро за тренировки, отколкото за професионални състезания, можете да изберете подметка, изработена от карбонов композит или найлон с фибростъкло. Когато преодолявате дълги разстояния, е препоръчително да изберете подметка, която предлага малък диапазон на гъвкавост в областта на пръстите. 

Изберете правилната система за закопчаване - вместо популярните велкро, класически връзки и катарами, можете да изберете циферблат BOA с добавени велкро ленти. Тя гарантира не само равномерно пристягане, но и оптимално прилягане към крака, липса на точки на натиск и възможност за регулиране по време на каране. 

Друго важно съображение при закупуването на обувки за шосейно колоездене е възможността за поставяне на SPD и SPD-SL блокове, което осигурява съвместимост с педали от различни производители. Той ще ви бъде полезен и ако искате да използвате шосейните си обувки за занимания по спининг или колоездене на закрито във фитнеса или фитнес клуба

Що се отнася до материала, използван в обувките за шосе, можете да избирате между модели, изработени от лека синтетична кожа, кожа с полиуретаново покритие (висока гъвкавост, лесна за почистване) или TPU (термопластичен полиуретан) с лека мрежа. 

Когато избирате обувки SPD за шосе, проверете също дали даден модел има подсилена пета, която се грижи за правилното позициониране на стъпалото, и ергономични стелки (например с термични свойства, които се адаптират към формата на стъпалото). Правилната вентилация е изключително важна, затова обувките за шосейно колоездене трябва да имат специални канали в подметката и горната част. Функционално решение ще бъдат противоплъзгащите панели в областта на пръстите и сменяемата гумена подложка на петата, която ще предотврати подхлъзването при ходене. 

Дамски и мъжки шосейни обувки 

Когато купувате обувки SPD за шосе, уверете се, че сте избрали правилния размер, подходящ за вашето ниво на обучение, цел и пол. 

Дамски шосейни обувки SPD 

Те могат да бъдат обикновени и едноцветни (класически бели или черни) или да предлагат богати цветове (напр. комбинация от неоново розово и черно), които могат да допълнят по интересен начин цялата екипировка за колоездене. Дамските обувки SPD за шосе предлагат, наред с други неща: тясна предна част и оформена стелка (напр. от EVA пяна) за по-добро прилягане към женските крака или нисък профил за добра стабилност на стъпалото и подобрена ефективност при педалиране. 

Мъжки пътни обувки SPD

Мъжките шосейни обувки SPD обикновено се предлагат в обикновени цветове (бяло, черно или тъмносиньо), но има и много привличащи вниманието неонови цветове. Изработени от висококачествени материали с дишаща горна част (напр. микрофибър) и специални вентилационни отвори в предната и задната част на подметката, те ще ви позволят да се наслаждавате на комфортно и ефективно каране дълго време, напр. в горещите летни дни. За оптимално прилягане и по-лесно обуване и събуване изберете модел с разширена пета.

В Sportano.bg предлагаме на велосипедистите от всички нива на опит най-добрите шосейни обувки SPD, с които те ще изминат километри и ще се възползват напълно от удобното каране. 

Подробна информация Описание