Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Ски каски

Ски каски: най-високото ниво на безопасност от Sportano

Никога няма достатъчно безопасност по пистите. За да гарантирате това за себе си и за хората, с които прекарвате ски пътуванията си, си струва да изберете марки, които са доказани от десетилетия. В Sportano.bg ще намерите точно такива марки - можете да избирате измежду много модели и дизайни на ски каски от най-добрите производители на зимно оборудване. Разгледайте офертата на Sportano, изберете подходящата каска за вас или за ваш близък и се насладете на избора на професионална и безопасна екипировка, така че единственото притеснение по време на пътуване до пистите да бъде времето. 

Как да избера правилната ски каска?

Ски каската е задължителна част от екипировката на всеки любител на зимните спортове. Въпреки че, за разлика от децата, възрастните не са задължени по закон да носят защитна каска, носенето на такава значително намалява риска от наранявания на главата, причинени от сблъсъци. Въпреки това, за да е подходяща една ски каска, тя трябва да приляга плътно към главата

Най-важният параметър е размерът. Как да изберем ски каска? Необходима ви е рулетка, за да измерите обиколката на главата си. Измерете главата си в най-широката ѝ точка, точно над линията на веждите. Обиколката на черепа при по-голямата част от хората е между 51 и 65 см. В долния диапазон (около 51-54 см) обикновено са децата. Размерите между 54 и 58 см обикновено са за женски глави. Обиколката на черепа при мъжете е по-голяма от 58 cm. 

Ако съпоставим тези размери с маркировките, познати от производството на облекло, можем да приемем, че размерът 51-52 см е XXS, 53-54 см е XS, 55-56 см е S, 57-58 см е M, 59-60 см е L, 60-61 см е XL, 62-63 см е XXL и 64-65 см е XXXL. Все пак имайте предвид, че посочените тук размери са само ориентировъчни. Отделните компании понякога използват свои собствени таблици с размери. Поради тази причина трябва да проверите таблицата с размери на производителя на ски оборудването, преди да го купите. 

Когато избирате ски каска, не забравяйте, че тя трябва да е малко по-голяма от размера на главата ви. Обикновено се приема, че тази разлика е 1 cm. Каската не трябва да пада върху очите или да се закача за яката на якето. Функционалната ски каска трябва да има и копче за фино регулиране на главата. 

Какви са характеристиките на една добра ски каска? Характеристики и параметри

При закупуването на тази част от оборудването е важно не само как да изберете правилния размер на ски каската. Материалът, от който е изработена каската, също оказва влияние върху безопасността на скиора. Теглото и конструкцията му също са важни. 

Строителни материали

Добрата ски каска трябва да бъде изработена от издръжлив и същевременно лек материал, например от фибростъкло, въглеродни влакна, PVC или смеси от тези вещества. Те не само осигуряват равномерно разпределение на силата на удара (и по този начин намаляват риска от сериозно нараняване на главата), но и осигуряват удобство при носене

Вентилация

Когато обсъждаме темата за комфорта, няма как да не споменем вентилационните отвори. Оптималната циркулация на въздуха предотвратява изпотяването на скалпа, което е не само приятно, но и хигиенично. По-малко пот означава по-малко микроорганизми в каската. За да осигурите добро ниво на хигиена, е добре да изберете каска със сваляща се подплата, която може да се пере в пералня. 

Предпазител за уши и челюсти

Скиорите любители могат да изберат ¾ каска - модел с меки подложки за уши. Това е не само по-удобно, но и не пречи на комуникацията с другите скиори на пистата. Тези, които са по-атлетични скиори, трябва да изберат целолицева ски каска, т.е. каска, чиято цяла черупка е изработена от твърд, удароустойчив материал. Независимо от нивото на каране на ски, добре е да изберете каска с допълнителна защита на челюстта

Каска с или без визьор

За да се предпази главата, трябва да се постави и щит за очите. Някои модели са с интегрирани конструкции, т.е. каски с козирки. Ски каска с козирка освобождава потребителя от необходимостта да поставя очила на каската. От друга страна, очилата, монтирани отделно, прилягат по-добре към лицето. Изборът на една от тези възможности е въпрос на индивидуални предпочитания, а не на строга безопасност. 

Най-добрите ски каски от най-добрите марки в гамата Sportano 

Не само параметрите, но и опитът на производителя оказват значително влияние върху безопасността на ползвателя на каската. За да сте сигурни, че оборудването отговаря на най-високите стандарти, най-добре е да изберете оборудване на специалисти с дългогодишен опит. Реномираните производители на ски оборудване са ценени не само от любителите, но и от професионалистите. Когато купувате ски каска, си струва да се доверите на нея, както се доверяват най-добрите скиори от цял свят. Избирайки една от каските от гамата Sportano, вие не само получавате строго тествана и безопасна екипировка за себе си и за своите близки. Освен това получавате прецизно изработена каска, която ще ви служи безупречно в продължение на много години

Подробна информация Описание