Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Боксови ръкавици

Боксови ръкавици: задължителни за треньорите по бойни спортове

Боксовите ръкавици определено са най-важната част от екипировката за всеки почитател на този вид бойни спортове. Те са незаменими за всеки - както за начинаещ, който започва обучението си, така и за професионален боксьор, който участва в състезания. Sportano предлага боксови ръкавици с най-високо качество само от най-добрите световни марки като adidas, Bushido, Everlast, Ground Game или SKLZ.  

Как да определя размера на боксовите си ръкавици?

Нанасянето на ефективни удари изисква перфектна прецизност, а това е възможно само с подходящите боксови ръкавици. Те трябва да са изключително здрави и издръжливи, както и да се адаптират към формата на ръката.   

Размерът на боксовата ръкавица се определя от нейното тегло, което се измерва в унции (OZ). Най-леките модели ръкавици с тегло в диапазона 6-8 OZ са предназначени за деца и жени. Дамите и юношите, които тренират редовно, с течение на времето ще изберат по-тежки ръкавици с тегло 10-12 унции. Мъжете и професионалистите, от друга страна, избират боксови ръкавици с размер 14 OZ или по-тежки, ако имат по-големи ръце.   

Боксовите ръкавици се различават и по отношение на видовете закопчалки. Велкрото е най-популярното закопчаване. Това ви позволява да слагате и сваляте ръкавиците бързо и най-вече самостоятелно. Професионалистите често избират боксови ръкавици с връзки, но те изискват помощта на друг човек при поставянето им. Благодарение на тази система на закопчаване ръкавиците пасват идеално на ръката по време на дълъг бой или интензивна тренировка.   

Дълготрайността и удобството на боксовите ръкавици зависят и от материалите, от които са изработени. Най-добрите модели са изработени от естествена кожа или от висококачествена кожа и синтетични материали. Много боксови ръкавици от висок клас имат и мрежести вложки, за да осигурят адекватна вентилация.   

Най-добрите боксови ръкавици от известни марки 

За да гарантирате, че всяка тренировка се провежда на най-високо ниво, си струва да се снабдите с най-качествените боксови ръкавици от добре познати и реномирани марки. Ръкавиците Everlast са много популярни сред професионалните боксьори. Моделите на този производител са комбинация от класика и модерност. Те са изработени от висококачествена кожа или модерни синтетични материали, често със специални дишащи вложки на дланта. Те са вечна икона на боксовия стил с лазерно гравирани детайли върху юмрука или легендарното лого на Everlast върху маншета.   

Заслужава си да се обърне внимание и на боксовите ръкавици Bushido, изработени от естествена кожа, с многопластова подплата и двойна велкро система. Специалният вид пяна осигурява отлично абсорбиране на ударите, а иновативната система DBX Wrist Protect гарантира допълнително укрепване на китката по време на тренировка и защита от наранявания. 

Sportano предлага широка гама боксови ръкавици с различни размери за начинаещи и професионалисти. 

Подробна информация Описание