Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Обувки за хандбал

Обувки за хандбал - удобни и издръжливи модели в магазин Sportano 

Хандбалът е спорт, който продължава да набира популярност. Когато решите да се занимавате с този вид спорт, е важно първо да овладеете техниката и да придобиете правилните умения. За да осигурите най-високо ниво на комфорт и безопасност на игралното поле, трябва да се снабдите с обувки за хандбал. Те ще гарантират адекватна стабилност на земята, както и омекотяване и удобно движение по време на тренировка. В асортимента на магазин Sportano.bg ще намерите висококачествени хандбални обувки Mizuno и хандбални обувки Kempa, които да отговарят на вашите нужди. 

Избор на подходящи обувки за хандбал 

Хандбалът е взискателен спорт, в който от всеки играч се очаква да бъде пъргав, умел и да има достатъчна прецизност в захвата и подаването. За тази цел обувките за хандбал трябва да се характеризират с подходяща стабилност, която влияе на комфорта при употреба. Ето защо най-важната характеристика на обувките за хандбал е омекотяването, което улеснява скоковете и маневрите на терена. Тя трябва да покрива цялата повърхност на ходилото, защото в противен случай съществува риск от нараняване. При скачане върху твърда повърхност тазобедрените, коленните и стъпалните стави са податливи на нараняване. За тази цел обувките трябва да имат и специално поставена стелка - гел стелка - която също гарантира, че обувките са удобни за носене.  

Когато избирате дамски и мъжки обувки за хандбал, избирайте модели, които имат дишащи слоеве (мрежа) или са изработени от гъвкави материали. Обувките за този спорт трябва да отвеждат влагата и топлината, като предпазват краката от прекомерно изпотяване. Това има и стабилизиращ ефект върху стъпалото в обувката. Когато стабилността вече беше спомената - това е друга важна характеристика на хандбалните обувки. Избраният модел трябва да защитава глезена и стъпалото, затова се препоръчват продукти с малко по-висока горна част за по-добра стабилизация на глезена.  

Ако търсите подходящите хандбални обувки за деца, обърнете внимание на правилния размер според дължината на стелката. Обувките трябва да са изработени от дишащи материали, за да се чувства детето удобно. Обикновено това са младежки обувки за хандбал с омекотяване. Те ще гарантират, че детето ви ще избегне последствията от скачането върху твърдата земя при хвърляне. 

Марки, предлагащи качествени обувки за хандбал 

В спортния магазин на Sportano.bg ще намерите висококачествени обувки за хандбал Kempa, които се отличават с технологията TORSION SUPPORT. Вграденият усукващ елемент гарантира удобни и ергономични стъпки. Някои модели са оборудвани с елемент HEELKAGE, който свързва областта на метатарзалите и петата. Тази комбинация осигурява максимална стабилност. Подметката MICHELIN осигурява идеално сцепление със земята, а самите обувки се адаптират към крака.  

Ще ви оборудваме и с хандбални обувки Mizuno с модерни технологии като Dynamotion Groove и Dynamotion Fit. Първото решение са стратегически разположените вдлъбнатини в подметката, които осигуряват подходящо сцепление. Втората система, от друга страна, е технологията, използвана в горната част, която осигурява перфектно прилягане към крака, без да ограничава движението. AIRmesh е допълнителна гаранция за дишане и комфорт. В обувките на марката ще откриете и иновативната система MIZUNO INTERCOOL, която се грижи за правилното проветряване. 

Подробна информация Описание