Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Каски за MTB

Каски за МТБ - изберете подходящата за вас каска в спортен магазин Sportano 

Със сигурност всеки знае, че си струва да се погрижи за безопасността и комфорта по време на колоездене, особено ако кара по неравни участъци или практикува екстремни разновидности на колоезденето. Безопасността ще бъде гарантирана от велосипедната каска, която ще предпази главата ви от сериозни наранявания в случай на падане. В Sportano ще намерите висококачествени МТБ каски от професионални марки като Alpina, POC, UVEX, Kellys, Giro, FOX, Dainese, CASCO, BELL, Alpinestars, ABUS, Leatt, Lazer или Oakley

Какво отличава каските за MTB от другите велосипедни каски? 

На първо място, каските за колоездене MTB се характеризират с по-изграден дизайн в сравнение с градските или шосейните каски, тъй като продуктът е предназначен за ефективна защита на главата и абсорбиране на ударите. Шлемът е по-сложен в тилната област и припокрива по-ниско ушите. Обикновено карането на МТБ включва трасета по пресечен терен, горски пътеки или в байкпаркове, затова е важно да се оборудвате с професионална каска. Той предпазва от евентуални наранявания при падане и благодарение на по-вградения дизайн е оборудван с вентилационни отвори. Те са отговорни за правилния въздушен поток, а козирката предпазва от слънцето и водните пръски. Понякога можете да намерите MTB каски с цяло лице, т.е. каски, които покриват цялата глава и предната част на лицето и напомнят каските, използвани в моторните спортове. Популярни станаха и каските за МТБ с подвижна челюст, т.е. предната част може да се отдели по всяко време, така че каската да не е напълно затворена. 

Кога е добре да си купите каска за MTB велосипед? 

Велосипедната каска предпазва главата от сериозни наранявания и ожулвания, които могат да възникнат при внезапен контакт със земята. Някои модели имат и вградени елементи в по-голямата част и около челюстта (MTB каска с цяло лице), което е изключително полезно при екстремно каране. Преди всичко си струва да се снабдите с каска, ако често се движите по горски пътеки, карате в планински терен и използвате велопарк. Каската е задължителна и за хора, които са начинаещи в карането или не са усвоили техниката на каране по неравен терен. Той е задължителен и за тези, които участват в различни състезания и тренировки по MTB. 

Видове каски за MTB 

Сред видовете MTB каски за колоездене можете да намерите и каски за XC (крос-кънтри), които са сред най-леките, тъй като имат голям брой вентилационни отвори. Те гарантират комфорт и отлична защита от удари. От друга страна, каските за MTB ендуро са много удобни и леки, също като тези за XC каране, но са снабдени с допълнителни калъфи на тила и отстрани. Те осигуряват високо ниво на безопасност при движение извън пътя. Тези видове каски обикновено имат система MIPS, която представлява тънък слой, поставен между черупката и подложката в каската. По време на удар или движение вградената подплата абсорбира адекватно част от удара и осигурява допълнителна защита на главата. На пазара се предлагат и MTB каски с цяло лице, които са напълно вградени отзад и отпред (включително защита от удар за челюстта). Понякога можете да намерите МТБ каска с подвижна челюст, т.е. малко по-слабо изграден модел с цяло лице.  

Как да изберете правилната MTB каска? 

Преди всичко обърнете внимание на конструкцията на каската, която се състои от външна обвивка и вътрешна част. Доскоро не беше възможно тези два слоя да се съединят, което се прави с технологията In-mold. Това решение гарантира, че каската за MTB остава здрава и лека. Освен това проверете дали каската има гореспоменатата система MIPS, която е предназначена да разсейва силата на удара при падане. Под външната обвивка има специална вложка, която е отговорна за това.  

Когато избирате правилния модел каска, съобразете размера, тъй като обикновено каските имат системи за регулиране, които ви позволяват да регулирате обиколката и да приспособите модела правилно към главата си. Ако искате каска, която да е удобна за носене, изберете модел с вентилационни отвори, за да не се нагрява бързо главата ви.  

Когато търсите подходящия модел, дамската каска за MTB велосипед и мъжката каска за MTB велосипед не се различават съществено една от друга, тъй като технологията или методът на производство са едни и същи. Обикновено това са разликите в размера и цветовите варианти. Ако търсите MTB каска за дете, първо съобразете размера и изберете модел с вентилационни отвори, който ще осигури правилна циркулация на въздуха.  

Марки, предлагащи качествени MTB велосипедни каски 

В Sportano ще намерите каски Lazer MTB, каски Fox MTB, каски BELL MTB, каски Alpina MTB, каски Giro MTB, каски UVEX MTB или каски POC MTB. Преди всичко това са модели с вентилационни отвори и здрави корпуси, изработени от пластмаса или по технологията In-mold. За да си осигурите комфорт, проверете дали въпросният модел има специална подложка от EPS пяна, която не само гарантира комфорт, но и осигурява допълнителна защита в случай на падане. Нашето професионално обслужване на клиенти ще ви помогне да изберете правилния модел каска, а ако продуктът не отговаря на очакванията ви, можете да го върнете в рамките на 30 дни! 

Подробна информация Описание