Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Магнезий

Магнезия - изберете правилната в спортен магазин Sportano

В течност, на прах или може би на кубчета? Категорията "Магнезия" в Sportano.bg предлага богат избор от различни видове неорганични химически съединения под формата на бял прах, които ще направят катеренето или вдигането на тежести по-ефективно. С магнезия ще подобрите захвата си за камъни, щанги или лостове и ще премахнете проблема с мокрите ръце. 

Течен, на кубчета или на прах - видове магнезий, предлагани на пазара 

Магнезият или магнезиевият хидроксикарбонат е бял прах, който подобрява сигурността на захвата на товар (например щанга) или на панел за катерене. Абсорбирайки влагата и потта, той намалява риска от подхлъзване на ръцете. Той е важен и от психологическа гледна точка при катерене с байряк или боулдър - като посегнете към магнезия, вие получавате момент за релаксация и отмора.  

Магнезиев прах

Традиционна форма на магнезия, наричана в спортните среди "бяла смелост". Смленият прах се нанася бързо и лесно - просто поставете ръцете си в специалната торбичка, наберете желаното количество и разтрийте ръцете си. Недостатъкът на прахообразния магнезий е високото запрашаване. 

Магнезия в куба

Магнезият на кубчета изисква натрошаване на подходяща част преди употреба (в зависимост от нуждите и предпочитанията). Тя позволява бързо и равномерно да покриете вътрешната страна на ръката си.  Когато избирате бял прах в тази форма, си струва да вземете предвид теглото на опаковката, а не размера на кубчето (понякога по-малкият размер е по-ефективен и издържа по-дълго). 

Магнезиева топка

Магнезият в топче е скрит в текстилна торбичка за лесно дозиране. За да го нанесете, просто разтрийте торбичката върху ръцете си и я натиснете, докато получите достатъчно покритие. Често се избира за стени за катерене поради ниското ниво на запрашеност и малкия риск от разливане. 

Течен магнезий

Течният магнезий е комбинация от прахообразен магнезий и алкохол, което води до ниска степен на запрашаване и удобно приложение. Остава върху кожата за сравнително дълго време, което го прави ефикасен. Използването на течен магнезий изисква предварително разклащане на съда, за да се получи равномерна консистенция. Не го втривайте, докато не се абсорбира напълно - той трябва да остави лек филм върху кожата. Течната магнезия работи добре при танцуване на полюс (т.е. при танцуване на полюс с акробатични елементи). 

Магнезия - какво да търся, когато пазарувам? 

Изборът на конкретен вид магнезий зависи не само от индивидуалните предпочитания. Понякога това е продиктувано от изискванията, например на собствениците на панели за катерене, които позволяват да се използва само течен магнезий или лепилни топчета.  При течния магнезий обърнете внимание на времето за съхнене - колкото по-кратко е то, толкова повече време имате за тренировки или изкачване на повече скали. 

Важен елемент е торбичката за магнезий, която ще улесни съхранението, използването и транспортирането му. Той трябва да се поставя лесно в ръката на потребителя и да има плътно уплътнение, за предпочитане под формата на каишка. 

В Sportano.bg ще откриете любимата си магнезия, която да отговаря на вашите нужди, независимо дали скачате с въже, танцувате на въже, вдигате тежести или тренирате на стената за катерене. 

Подробна информация Описание