Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Непромокаеми якета

дъждобрани - изберете правилния модел в Sportano 

Търсите подходящото туристическо яке за дъжд, което да е подходящо както през лятото, така и през зимата? Връхното облекло трябва да е съобразено с условията. Дори в горещи дни времето може да се променя в зависимост от терена, така че е добре да имате със себе си дъждобран, особено ако се отправяте към планините. Висококачествените модели ефективно предпазват от студ, вятър и дъжд. Те са неизменна част от гардероба на всеки любител на разходките на открито. В Sportano ще откриете професионални дъждобрани от известни марки, които няма да се намокрят при дъжд и същевременно ще са удобни за носене по време на ежедневна разходка, поход или изкачване.  

Дамски, мъжки, с горен текстил или планински - различни видове дъждобрани 

Дъждобраните или твърдите якета са предназначени да ви предпазват от неблагоприятни външни условия. Те имат микропореста мембрана, която прави водата непропусклива и отвежда влагата. Материята GORE-TEX® се използва най-често в спортни облекла, обувки и аксесоари за дейности на открито. Тя е отговорна за високото ниво на водоустойчивост, защита от вятър и подходящ въздушен поток. 

Връхното облекло трябва да е съобразено с дейността, която извършвате. Якето за туризъм и катерене трябва да е леко и с висококачествена мембрана. Обърнете внимание на кройката на дрехата, като изберете яке с удължен гръб, за да предпазите кръста си, и с по-вградена качулка. За ежедневно носене изберете тънко дъждобранче с по-универсална кройка. Тя ще ви предпази от дъжда, но също така ще е удобна за носене и няма да ограничава свободата ви на движение. В такъв модел гърбът ще бъде малко по-просторен, а качулката ще бъде по-слабо застроена, често сваляща се.  

В Sportano ще намерите мъжки и дамски макинтоши, които можете да приспособите към типа на фигурата си. Те се различават основно по използваната кройка, като при дамската кройка тя е малко по-тънка. Ако търсите детско дъждобранче, съобразете модела с ръста на детето си. Освен това трябва да е малко по-свободна, за да не ограничава свободата на движение и да осигурява комфорт.  

Как да изберем правилното дъждобран? 

На първо място, дъждобранът трябва да се избере в зависимост от употребата му и преобладаващите условия. Най-важната му задача е да осигурява защита срещу дъжд, студ и вятър. Тънките и леки модели са идеални за ежедневна употреба в града. От друга страна, моделите с мембрана са предназначени за планински туризъм в по-трудни условия

Освен това обърнете внимание на елементи като качулката (регулируема с шнур или висока яка за по-добра защита на главата), начина на закопчаване (капси или цип, за предпочитане покрити с плат) и шевовете (подплатени, за да се предотврати проникването на вода). В някои модели можете да видите и специални вентилационни отвори, които позволяват правилна вентилация. Макинтошът трябва да има и шнур в долната част, за да можете да регулирате кройката според формата на тялото си. 

Мембрана, високо ниво на водонепропускливост - параметри, на които трябва да се обърне внимание, когато се купува дъждобран 

Най-важните параметри при избора на яке включват водоустойчивост, вид ламинат и дишане.  

Хидроизолация на мембраната  

Непромокаемостта се измерва чрез воден стълб в милиметри, който показва колко добре якето ви предпазва от дъжда. Най-разпространените стилове са тези с водоустойчивост 10 000 мм. В по-луксозните якета можете да намерите мембрани с водоустойчивост от 15 000 мм и дори 20 000 мм, за да се предпазите от продължителен и силен дъжд.  

Ламинат 

Ламинирането е начин за вграждане на мембрана в яке чрез съединяване на отделните слоеве на дрехата. Мембраната сама по себе си не може да осигури адекватна защита срещу неблагоприятни условия. Ето защо мембраната се поставя между външната и вътрешната тъкан. Съществуват различни видове: 

  • Двуслоен ламинат (2L) - мембраната е свързана с външния слой и е защитена отвътре с мрежеста подплата, 
  • Ламинат 2.5L - мембраната е залепена за външния слой, а вместо подплата има защитен печат, който не е допълнителна материя, а само печат, 
  • Трислоен ламинат (3L) - мембраната е ламинирана с външен и вътрешен слой в едно цяло. 

Дишане на тъканта  

Дишането на мембраната е отговорно за отвеждането на влагата навън, което ви осигурява комфорт за по-дълго време. Променливите атмосферни условия влияят на дишането, като колкото по-ниска е температурата, толкова по-добра е пропускливостта на въздуха. Този параметър се измерва с g H20/m². Яке с дишаемост над 10 000 ще отвежда ефективно влагата.

Магазин Sportano предлага дъждобрани от The North Face, Jack Wolfskin, Columbia, CMP, Marmot, Salewa или Peak Performance. Нашето обслужване на клиенти ще ви помогне да изберете подходящото облекло, което ще ви предпази от неблагоприятни условия по време на дейност. 

Подробна информация Описание