Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Мотоциклетни якета

Велосипедни якета - изберете удобен модел от офертата на магазин Sportano 

Доброто яке за колоездене е вид облекло, което трябва да присъства в гардероба на всеки любител на спорта на две колела. В магазина Sportano.bg представяме специализирани продукти, които осигуряват защита от вятър, терморегулация и висока дишаемост. Правилното мъжко или дамско яке за колоездене е от съществено значение, ако възнамерявате да карате колело, независимо от условията или сезона. Затова се снабдете с подходящия модел, който ефективно ще ви предпази от неблагоприятните метеорологични условия. Разгледайте асортимента на нашия магазин и изберете най-доброто яке за колоездене за вас от професионални марки като Sportful, POC, Santini, SILVINI, FOX, Ferrino, ASSOS, Alpinestars или Northwave

MTB, зимни, ендуро или Gore Tex - видове якета за колоездене 

Сред видовете якета за колоездене можете да намерите универсално яке за колоездене или пелерина за колоездене. Те осигуряват непромокаемост, ветроустойчивост и свобода на движенията. Дъждобран за колоездене е друг модел, предназначен за пролетно и есенно обучение. Обикновено е изработен от по-тънък и лек материал, така че можете удобно да го вземете със себе си и да го сложите в багажа си. Друго популярно яке е ветровка - яке за колоездене, което предпазва от вятър и се препоръчва за каране по шосе или чакъл. Той предпазва адекватно от пориви на вятъра.  

От друга страна, за по-студените сезони си струва да се снабдите със зимно яке за колоездене, което е оборудвано със специални мембрани или изолации, като например GORE-TEX®, т.е. материя, използвана в спортното облекло и обувките. Той осигурява високо ниво на хидроизолация и защита от вятър. Съществуват и якета, предназначени за определен тип каране, като например якета за колоездене MTB или якета за ендуро колоездене. Те не ограничават движенията по време на екстремно каране и са изработени от материали, които осигуряват защита срещу вода, вятър и гарантират правилен въздушен поток. 

Как да изберем правилното яке за колоездене? 

В зависимост от нуждите си си струва да помислите предварително какво очаквате от якето за колоездене, при какви условия ще го използвате и кои характеристики са ви приоритетни. Правилното облекло ще гарантира, че времето няма да бъде пречка, когато излизате на велосипеда си.  

Прилаганите технологии, като например осмоъгълни влакна с изолационни свойства, тъкан POLARTEC® Windbloc или силиконови ленти, стабилизиращи материала, правят всяка тренировка по-ефективна. Все по-модерните технологии позволяват на якето за колоездене да се адаптира идеално към всеки силует, като същевременно запазва очакваните свойства и стилен външен вид. Якето за колоездене трябва да е леко и удобно, за да можете да го вземете със себе си, а функционалните джобове ще ви позволят да съхранявате най-важните си вещи.  

Когато търсите идеалното яке за колоездене, си струва да обърнете внимание и на картографирането на тялото. Това е метод за ушиване на спортно облекло въз основа на топлинна карта на тялото. Въз основа на него съответните части на дрехата се ушиват, като се отчитат топлинните промени в определени части на тялото. В резултат на това вашето яке за колоездене ще може по-добре да поддържа естествения топлинен баланс на тялото, като е по-дишащо там, където ви е необходимо, и изолира в областите, които по-лесно се охлаждат. 

Материали за колоездачни якета 

По своята конструкция якетата за колоездене обикновено приличат на туристически софтшел. Външният материал предпазва от вятър, а мембраната допълнително регулира нивото на влагата. Вътрешният материал на свой ред ще компенсира охлаждането на организма. По-голямата част от якетата за колоездене се състоят от водоотблъскващ външен полиестер и мембрана, а еластичната конструкция на материала позволява да се приспособят правилно към тялото, което влияе върху ефективността и аеродинамиката на карането. Пластмасовата тъкан изолира адекватно от студа, като същевременно е гъвкава и лека.  

Дъждобрани и други - с какво може да се характеризира едно яке за колоездене? 

Един от най-важните параметри, на които трябва да обърнете внимание при избора на яке за колоездене, е неговата водоустойчивост. Стойностите обикновено се дават в милиметри, като колкото по-висока е тя - толкова по-голяма е устойчивостта на тъканта на влага. Подходящите дъждоустойчиви якета за колоездене трябва да имат параметри между 1000 mm и 5000 mm и повече. Снабдени са с гладка повърхност, така че водата да се стича свободно, без да попива в тъканта. Дъждобранът за колоездене е чудесен избор за всеки колоездач, а освен това е изключително лек и удобен за съхранение. Освен това обърнете внимание на това дали даден модел яке е напълно дишащ, т.е. дали позволява преминаването на въздух. Обикновено моделите, които избирате, трябва да имат разположени вентилационни отвори или въздушни отвори. Правилната кройка ще бъде дишащо дъждобранно яке за колоездене, което едновременно предпазва от вода и е изработено от дишащи материали.  

Велосипедно яке - изборът за лятото и изборът за зимата 

Зимните якета за колоездене са ценени от велосипедистите през цялата година. Екипировката е оборудвана с изолиращ материал, който в същото време добре изпарява потта и запазва достатъчна еластичност, придавайки усещане за "втора кожа". Олекотените материали означават, че якето за колоездене не добавя допълнително тегло по време на каране, като същевременно изолира добре от външните условия

Допълнителен атрибут на всеки тип зимно яке за колоездене са светлоотразителите, които подобряват безопасността и видимостта на велосипедистите на пътя. Особено през зимата е важно не само да се обличате подходящо, но и да сте видими за шофьорите. Светлоотразителното яке за колоездене ще осигури достатъчна безопасност при колоездене на пътя. Дамското зимно яке за колоездене и мъжкото зимно яке за колоездене са модели, които се различават основно по кройка и цвят, но са проектирани така, че да осигуряват топлинен комфорт при неблагоприятни условия

От друга страна, за лятото ще е по-подходящо по-леко яке, като например яке за колоездене, което е изработено от леки материали, но е напълно дишащо. За лятото е препоръчително да изберете дъждобран или пелерина за колоездене и да ги облечете в случай на дъжд и вятър. 

Марки, предлагащи качествени якета за колоездене 

В Sportano.bg ще откриете продукти на марки като Santini, Sportful, ASSOS, Ferrino, FOX, POC, Alé или Northwave и други, които се фокусират върху съчетаването на безопасни технологии с модерен дизайн, като гарантират най-високо качество на продуктите, които създават. Някои модели са оборудвани с подходящи водоустойчиви и ветроустойчиви параметри, така че якето да се представя при всякакви метеорологични условия. Ако търсите продукт, който да ви осигури топлинен комфорт, изберете яке с изолация или мембрана.  

Подробна информация Описание