Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Ски обувки

Ски обувки в Sportano.bg

Sportano.bg е идеалното място за всеки скиор. Независимо дали се занимавате със ски професионално или любителски, в Sportano ще намерите най-добрите ски обувки от признати марки. Висококачествени обувки и всички аксесоари, от които се нуждаете - чанти, нагреватели и вложки - всичко това и още много други неща можете да намерите в Sportano.bg! 

Какви ски обувки да изберем? Съвети за купувачи

Правилно подбраните ски обувки не само правят карането на ски удобно. Освен това те влияят на точността на движенията и намаляват риска от травми

Твърдост (гъвкавост)

Един от ключовите параметри е гъвкавостта, т.е. твърдостта на ски обувката. Колкото по-твърда е обувката, толкова по-добре реагира на движенията на скиора и позволява по-прецизно управление на ските. От друга страна, колкото по-голяма е гъвкавостта, толкова по-малко удобна е обувката. По-меките ботуши са подходящи за начинаещи. Благодарение на по-малко твърдата обувка грешките, които допускате, не се отразяват толкова силно на карането ви. 

Степента на скованост е различна при мъжете и жените. Ски обувките за начинаещи трябва да имат ниво на гъвкавост 60 за жените и 70 за мъжете. Средно напредналите скиори могат да изберат обувки с ниво на гъвкавост 70-80 (жени) или 80-90 (мъже). За напредналите спортисти най-добрите ски обувки са тези със степен на гъвкавост 90 за жените и 100 за мъжете

Ширина (последна)

Широчината на ски обувката е не по-малко важна. Този параметър, наречен последен, се изчислява в милиметри. Тя варира в зависимост от дължината на обувката. Увеличаването на дължината с 1 см означава, че обувката се разширява с 2 мм. Както и при гъвкавостта, комфортът, за съжаление, не върви ръка за ръка с прецизността. 

Последните 98 мм или по-малко са добър избор за хора с много тесни крака и опитни скиори. Тесните обувки ви дават повече контрол върху ските. Стандартната ширина е 100 мм. Хората с широки стъпала трябва да избират ски обувки, чийто крачол е 102 мм или повече. Те са по-удобни, но и по-слабо реагират на движенията на скиора. 

Начин на шофиране и терен

Също толкова важни са стилът на езда и теренът, на който се практикува спортът. Професионалните ездачи могат да изберат обувки с по-ниска гъвкавост. Това няма да осигури голяма прецизност на движенията, но ще бъде по-леко и по-лесно за поставяне. Скиорите с повече умения, които карат по поддържани писти, могат да изберат по-твърди обувки. 

При скиорите извън пистите трябва да се вземат предвид и други аспекти. Скиорите скиори се нуждаят от достатъчна подвижност в горната част за подхода към върха. При този стил на каране твърдостта на обувката не е най-важното нещо. Същото важи и за фрийтуристите, които изминават кратки разстояния, за да намерят подходящото място за спускане. 

Как да определя размера на ски обувките си?

Аспектът на дължината на обувките заслужава отделно обсъждане. Как да изберем ски обувки? Използваната за тази цел скала за размери mondo изразява действителната дължина на стъпалото в милиметри. Размерът на обувките се определя от дължината на най-дългата част на стъпалото

За да разберете коя обувка е подходяща за вас, очертайте контурите на двата крака на лист хартия и след това измерете с линийка разстоянието от петата до края на най-дългия пръст. Важно е, че очертанията трябва да се правят в леко свито коляно. 

Най-добрите ски обувки от известни спортни марки

Когато купувате ски обувки, си струва да се доверите на доказани марки, оценени от хиляди любители и професионални скиори. Такива марки ще намерите в Sportano. Предлаганите в нашия магазин марки понякога могат да се похвалят с десетилетия или дори векове опит. Ски аксесоарите на тези марки се избират и от професионални спортисти, практикуващи различни зимни спортове. Струва си да вземете пример от най-добрите и да използвате продукти на най-признатите марки в света на ски спорта. 

Аксесоари и допълнително оборудване за ски обувки

За да се уверите, че ботушите ви ще издържат дълги години, си струва да се снабдите с допълнителни аксесоари за защита и съхранение. Един такъв аксесоар е чантата за ски обувки. Тя не само улеснява пренасянето на обувките, но и ги предпазва от изтъркване и надраскване. Чантата също така улеснява поддържането им чисти. Тя не позволява на топящия се сняг да замърси багажника на автомобила ви, например. Много модели имат джобове за очила или държач за каска. Има и отопляем капак за ски обувки, за да можете винаги да обуете топлите си обувки и да ги изсушите бързо след ден на пистите. 

Ако вече притежавате чанта за обувки без нагревател, но не искате да я заменяте с друг модел, нагревателят за ски обувки ще бъде полезен аксесоар. Тя не само ще затопли интериора, но и ще предотврати развитието на гъбички. Как? Много модели са оборудвани с UV лампи, които унищожават микроорганизмите. Сушилнята за ски обувки не заема много място. Нещо повече, тя може да затопли и мокри дрехи, като например шапки и ръкавици

Вложките за ски обувки също са важна част от оборудването. Те не само подобряват прецизността при каране на ски, но и намаляват риска от нараняване. Те стабилизират надлъжния свод, поддържат стъпалото по цялата му дължина и предотвратяват приплъзването му в обувката. Освен това те осигуряват оптимална температура на стъпалото. Вълната от мериносова кожа или отопляемите стелки осигуряват допълнителен комфорт. 

Подробна информация Описание