Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Облекло за колоездене

Велосипедно облекло в магазин Sportano 

Категорията за колоездачни облекла в Sportano предлага висококачествени облекла както за по-малко, така и за по-напреднали колоездачи. Дрехите и аксесоарите са внимателно подбрани от специалисти. В нашата оферта ще откриете продукти, адаптирани към различните метеорологични условия, които ще срещнете по велопътеката. В категорията "Облекло за колоездене" ще намерите професионални панталони, якета, ръкавици, шапки и много други дрехи, пригодени за многочасово колоездене. Правилният избор на облекло за колоездене е изключително важен въпрос, ако планирате по-дълги пътувания. В Sportano.bg ще откриете професионално облекло за колоездене за пролетния и летния сезон, както и за есента и зимата. 

Как да изберем правилното облекло за колоездене, какво да търсим при покупка? 

Когато избирате облекло за колоездене, трябва да обърнете внимание на няколко елемента, които ще определят вашия комфорт и безопасност. Когато избирате панталон и сако, обърнете внимание на дължината на ръкавите и краката. Дългите и тесни панталони са подходящи за по-студените дни и за дълги пътувания, докато късите панталони са чудесен избор за пролетта и лятото, както и за по-спокойни пътувания. Много е важно за кой сезон е подходящо облеклото. Това ви позволява да поддържате правилната телесна температура. Якетата и панталоните, предназначени за носене в по-студено време, трябва да са добре изолирани. 

Друг критерий, от който трябва да се ръководите, е материалът, от който е изработено облеклото за колоездене. Те трябва да са от синтетични и гъвкави материи с висока степен на дишане, например полиестер с еластан. Освен това якетата и панталоните трябва да имат система за отвеждане на влагата от външната страна, за да не се охлаждате. Цветът на дрехите за колоездене също е много важен. Трябва да заложите на контрастни елементи, например цветно, видимо трико или яке. Заслужава си да изберете и някои светлоотразителни акценти, за да подобрите допълнително видимостта си на пътя. 

Облекло за колоездене според сезона: какво да изберем за сезона? 

Облеклото за колоездене трябва да бъде добре обмислен избор, тъй като от него зависи комфортът ви при каране. В нашия асортимент ще намерите облекло за колоездене, подходящо за всички сезони и метеорологични условия. Когато се отправяте към пътеките през пролетта, не трябва да забравяте да носите добре затоплящо бельо за колоездене и дъждобран. През лятото изберете дишаща тениска и леки къси панталони. Заслужава си да си купите и слънчеви очила и шапка. Когато се подготвяте за колоездачно пътуване през есента, изберете термоактивно трико и потник и яке. Препоръчваме ви да носите няколко слоя дрехи, за да се предпазите от студ и дъжд. Колоезденето през зимата изглежда голямо предизвикателство, но все повече ентусиасти избират да излязат на пътеката и през най-студените дни. Тогава не забравяйте да носите изолирани чорапи и обувки. Термобельото и якето, които едновременно ще ви топлят и ще отвеждат влагата, също са изключително важни. 

Велосипедно облекло - топ марки 

В Sportano ще намерите висококачествени велосипедни облекла от световни производители като Alé, 100%, Northwave, POC. Всички продукти са подбрани и тествани от експерти по колоездене. Можете да сте сигурни, че когато решите да закупите от Sportano, ще останете доволни от продуктите си. 

Подробна информация Описание