Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Защитно оборудване

Крепежни елементи и сигурност на велосипеда - изберете правилното решение в магазин Sportano

Категорията "Защита на велосипеди" на Sportano.bg е мястото, където ще намерите продукти за защита на велосипеда ви от кражба и др. Тук ще закупите най-добрите и доказани ключалки за велосипеди от водещите производители в бранша. Така че, ако искате да осигурите възможно най-високо ниво на сигурност за велосипеда си, сте на правилното място. Позволете ни да се погрижим за защитата на вашия велосипед! 

Ключалки и защита на велосипеда - как да изберем правилната? 

Чудите се коя ключалка за велосипед да изберете? Има няколко фактора, които трябва да се вземат предвид при закупуването на предпазно устройство за велосипед. Ключалките се различават по степента на защита, която могат да осигурят. Поради тази причина е препоръчително да съобразите ключалката с условията, при които ще се използва. В центъра на големите градове трябва да се използват велосипедни ключалки с най-високо ниво на сигурност. Особено когато мотоциклетът е оставен без надзор за дълго време. В селата или в покрайнините на градовете, където трафикът е много по-малък, ключалките за велосипеди не трябва да са толкова модерни. Това често е свързано и с по-ниската им цена. 

Времето е много важно. Колкото по-дълго един велосипед е оставен без надзор, толкова по-добра трябва да е неговата сигурност. Понякога крадецът може да забележи, че велосипед редовно се оставя без надзор пред училище или офис сграда, и ще му е по-лесно да планира кражба. Усъвършенстваната защита на велосипедите значително намалява риска от злополуки. Крепежните елементи са полезни и при неблагоприятни метеорологични условия - те могат да предпазят велосипедите например от отнасяне от силен вятър. При защитата на велосипеда е важна не само ключалката, но и начинът, по който тя е закрепена. Струва си да изберете здрави и стабилни стелажи или парапети, които трудно се чупят. Предпазните устройства на велосипеда трябва да са здраво и правилно закрепени - за предпочитане както към рамката, така и към колелото. Обърнете внимание и на теглото на скрепителните елементи - в случай на деца предпазните устройства трябва да са сравнително леки и лесни за употреба. Напредналите възрастни велосипедисти със скъпо оборудване трябва да разчитат на по-тежки и сложни ключалки за велосипеди. 

С аларма, с код - видове скрепителни елементи и сигурност на велосипеда

За да изберете най-добрата ключалка за велосипед, която напълно отговаря на вашите нужди, трябва да знаете видовете защита, които можете да намерите на пазара. В Sportano предлагаме висококачествени ключалки за велосипеди от опитни производители като ABUS, ONGUARD или Trelock. Какво можете да намерите в нашия магазин? Първият вид заключване на велосипед е с кабел - най-лесен за използване, лек и подходящ за краткосрочна сигурност. Много популярен вид защита е U-образната ключалка с катинар - тя може да бъде доста тежка, но е един от най-ефективните видове ключалки за велосипеди. Обезопасителните вериги също са много ефективни - те имат конструкция, обвита в здрав материал, който допълнително затруднява рязането им. Често се срещат сгъваеми ключалки за велосипеди - изработени от стомана, с ключ. Конструкцията им е лесна за монтиране на велосипеда, а благодарение на възможността за сгъване са лесни за транспортиране. 

Сред най-съвременните модели за обезопасяване на велосипеди има брави за велосипеди с аларма, както и брави за велосипеди с код. Първите се характеризират с активиране на звуков сигнал в ситуация, когато открият необичайно движение или опит за разкопчаване на велосипеда. Последният може да бъде отключен със специален код. За да ги използвате, е необходимо само да знаете как да зададете кода в ключалката за велосипед и да запомните избраните цифри. Така отпада необходимостта от носене на ключ, необходим за отваряне на много други видове велосипедни ключалки. Поддържайте оборудването си в безопасност и изберете ключалки за велосипеди в Sportano

Подробна информация Описание