Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Велосипедни каски

Велосипедни каски - изберете правилния модел в магазин Sportano 

Велосипедните каски на Sportano.bg са категория, предлагаща най-добрите продукти, налични на пазара. Събраните тук велосипедни каски са подбрани от опитни експерти в бранша и идват само от изпитани и надеждни производители. Изборът на висококачествени велосипедни каски е от ключово значение за осигуряване на нивото на безопасност и комфорт по време на спорт. Погрижете се за себе си и въртете педалите безопасно със Sportano, като изберете продукти от професионални марки като Alpina, BELL, FOX, Giro, Kellys, Lazer, UVEX, Oakley, Leatt или Alpinestars.   

MTB, пълнолицеви, дамски и мъжки - видове и типове велосипедни каски 

Велосипедните каски могат да бъдат разделени на няколко вида. В зависимост от предназначението си те биват каски за MTB, каски за свободното време и пътни каски. Каските за велосипеди MTB са предназначени за планинско колоездене и ще се представят добре дори на екстремни маршрути. Характеристиките му са големи вентилационни отвори и обикновено подвижна козирка. Каските за МТБ се предлагат в два вида - каски с отворено лице и каски за колоездене с цяло лице. Първата може да включва каска за ендуро велосипед със солидна подсилваща част в задната част на черепа, докато втората се характеризира с изградена част на лицето. Това предпазва челюстта от нараняване. 

Велосипедните каски, предназначени за любителско каране, са градски велосипедни каски. В сравнение с моделите за MTB те имат значително по-малко или никакви вентилационни отвори. Те са отговорни за защитата на главата от последиците от евентуално падане в града или по време на любителско колоездене. Те се предлагат в различни дизайни и цветове и много потребители се ръководят от дизайна на моделите, когато правят своя избор. Последният тип каски, пътната велосипедна каска, е тип, подобен по дизайн повече на MTB моделите, отколкото на градските модели. Той има доста широк спектър от приложения. Вентилационните отвори осигуряват циркулация на въздуха, подходяща както за спокойно каране извън града, така и за малко по-динамично каране по пътя. Повечето модели имат леко заострена, аеродинамична форма. От друга страна, за най-малките любители на карането на две колела има детски каски за велосипеди, които са съобразени с по-малките размери на главата, често с много вентилационни отвори и светлоотразители. 

Велосипедни каски - как да изберете модели, които да отговарят на вашите изисквания? 

Ако се чудите как да изберете каска за велосипед, на първо място избраният модел трябва да гарантира най-високо ниво на комфорт и защита по време на каране. При избора на подходяща кройка обърнете внимание на прилягането на продукта към формата на главата и начина на закопчаване, както и на регулирането на обиколката. Това ще гарантира, че каската ефективно ще предпазва от сериозни наранявания във всяка ситуация. Освен това проверете конструкцията на каската, която се състои от външна обвивка и вътрешна обвивка. За изработката му най-често се използва технологията In-Mold, при която външната обвивка се комбинира с вложка от пяна. Това позволява да се получи издръжлив продукт с по-малко тегло. Понякога отделните слоеве се изработват от пластмаса, за да се гарантира дълготрайността на продуктите. 

Как да изберем правилния размер на велосипедната каска? 

Когато купувате велосипедна каска, най-важното нещо е размерът, при който обиколката и точните параметри обикновено се посочват в сантиметри. Обиколката на главата трябва да се измери на челото, над ушите и на тилната кост, като резултатът трябва да е в рамките на посочения от производителя диапазон на размерите. Дамската, мъжката или детската велосипедна каска не трябва да се изплъзва от главата или да се движи по време на каране. Заслужава да се отбележи, че повечето модели каски имат възможност за регулиране не само чрез стабилизиращите ремъци, но и чрез системата за регулиране, при която с помощта на копче се регулира размерът на каската според главата ви. От друга страна, каишките за брадичката и страничните каишки трябва да бъдат правилно регулирани, така че да не оказват натиск, да прилягат плътно и да задържат каската на главата.  

Как да изберете велосипедна каска за детето си? 

Детските велосипедни каски трябва да бъдат сертифицирани, за да отговарят на изискванията за безопасност, определени в Европейския съюз, където продуктите трябва да имат приложими стандарти: N 1078 и EN 1080 (велосипедни каски за деца на възраст под 7 години). Освен това се уверете, че каската приляга плътно и удобно към главата на детето ви. Когато купувате, обърнете внимание едновременно на размера и регулирането, както и на начина на закопчаване. Детските велосипедни каски трябва да са изработени от леки композитни материали, за да не натоварват врата, тъй като тежките продукти са неудобни за носене.  

Как да изберем каска за велосипед според вида на колоездачния спорт? 

Съобразете вида на каската с упражняваната дейност, като някои модели са донякъде универсални, отнасящи се предимно за градските каски. Често, благодарение на конструкцията си, те могат да се използват за динамично и едновременно с това за градско каране. Ако решите да карате велосипед по шосе, струва си да заложите на каска за шосеен велосипед, която ще осигури комфорт и добра вентилация, което е изключително важно при по-дълги пътувания. За планински или пресечен терен е най-добре да изберете каска за MTB или ендуро колоездене, която е изработена от издръжливи материали и предпазва главата от евентуални наранявания. Моделът за цяло лице, който защитава по-голяма част от лицето чрез допълнителна подложка, също ще работи добре.  

Велосипедни каски - на кои марки си струва да заложите? 

В Sportano ще намерите висококачествени велосипедни каски от много марки. Ако търсите каска за цялото лице, препоръчителните марки включват BELL, UVEX, Leatt или FOX. От друга страна, за планински туризъм и каране на МТБ е най-добре да изберете продукти на Oakley, Alpinestars или UVEX, които осигуряват подходящ въздушен поток и персонализирани системи за регулиране на размера.  

За любителско и градско каране разгледайте продуктите на Lazer, CASCO или ABUS, които се отличават с подходящо прилягане и подходящ поток на вентилация. Можете да изберете и каски тип "фъстък" от тези марки. Ако търсите велосипедна каска за 2-годишно дете или най-малката велосипедна каска за дете, разгледайте марки като ABUS, Kellys, POC, UVEX, Lazer, Giro, Bell или Alpina

Подробна информация Описание