Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Обувки за бягане

Обувки за бягане - изберете подходящи, удобни и издръжливи модели от гамата Sportano 

Бягането е отлично занимание, което ви позволява да тренирате фигурата си, да отслабнете, да подобрите физическата си форма и кондиция и да се насладите на природата. За да си осигурите комфорт и безопасност по време на бягане, е важно да си вземете правилната спортна екипировка. Най-важната функция обаче е тази на обувките за бягане, които гарантират гореспоменатата безопасност, а правилно подбраният модел свежда до минимум риска от нараняване, особено за начинаещите. Добрите обувки за бягане също оказват влияние върху постигането на по-добри времена на различни дистанции, независимо от нивото на тренираност. В офертата на спортен магазин Sportano.bg ще намерите висококачествени обувки за бягане от известни производители като Salomon, ON, PUMA, Vibram или HOKA ONE ONE.  

Извън пътя, по асфалт или в планината - видове обувки за бягане 

Когато избирате правилния модел обувки за бягане, вземете предвид мястото и повърхността, върху която ще изминавате километри. Сред видовете обувки ще откриете обувки за бягане на пътека. Те се избират от тези, които предпочитат да се движат извън пътя по трудни повърхности. В този случай моделът на обувката трябва да гарантира перфектно сцепление и същевременно да е устойчив на механични повреди, като предпазва краката на бегача. Обувките за офроуд трябва да се характеризират с водоустойчивост, така че при промяна на времето обувките да остават сухи и да изпълняват предназначението си.  

Обувките за бягане Tarmac, от друга страна, са малко по-различен тип, който се отличава с плосък протектор и отлично омекотяване. Омекотяването на обувките за пътеки не е толкова важно, колкото при обувките за бягане на асфалт. Обувките за бягане по равен терен трябва да предпазват стъпалата и глезените от удар и нараняване. Меката възглавница предотвратява натоварването на стъпалата и не е необходимо протекторът да е дебел.  

Обувките за планинско бягане, известни още като обувки за пътеки, също са популярен модел обувки. Предназначени са за бягане по пътеки, неравен терен и са снабдени със специални разделители. Освен това обувките трябва да имат подходяща вентилация за комфорт и да са с подходяща височина на падане (разликата между височината на петата и пръстите, която влияе на омекотяването).

Ако решите да бъдете активни през по-студените сезони, обувките за бягане за зимата са предимно модели, изработени от устойчиви на дъжд, сняг и влага материали. Често са снабдени с мембрани, които гарантират топлинен комфорт. Когато избирате такива обувки, е важно да вземете предвид подметката и нейното сцепление със земята, както и омекотяването ѝ.  

Избор на добри обувки за бягане 

Добрите обувки за бягане не са свързани само с марката, цената или външния вид, а преди всичко с правилните технически характеристики. Когато избирате, обърнете внимание на вида на подметката и пригодността на модела за терена, по който се бяга - в планината, на неравен терен или на асфалт. Правилната обувка влияе на комфорта и безопасността, затова е важно да има омекотяване, както и подходящ размер. Подберете обувките си за бягане, като определите типа на стъпалото си - неутрално, с изпъкнало и с изпъкнало стъпало. Ако искате да определите този параметър, добре е да намокрите крака си и да го отпечатате върху лист хартия. Отпечатък на стъпало без вдлъбнатина от вътрешната страна е пронаирано стъпало. Ако можете да видите отпечатъка на петата и предната част на стъпалото с лек контур от външната страна, значи става въпрос за супинация на стъпалото. От друга страна, неутралното стъпало оставя отпечатък с вдлъбнатина и комбинация от петата и предната част на стъпалото.  

Избор на обувки за бягане за начинаещи 

Обувките за бягане за начинаещи трябва да имат добра омекотяваща сила, за да се намалят до минимум нараняванията и травмите, особено в началото, когато бегачът все още не е усвоил правилната техника. Омекотяването е от съществено значение и за хората с наднормено тегло или за тези, които се връщат към бягането след дълга почивка. Олекотената пяна или специална система облекчава опорно-двигателния апарат, когато стъпалата попаднат на неравен и твърд терен. Обувките, които са съобразени с терена, влияят на комфорта и безопасността на терена. Основата е подходящо подбраният материал на горната част - дишащ и ефективно отвеждащ влагата, за да запази краката сухи по време на тренировка.  

Избор на обувки за бягане за жени 

Когато избирате дамска обувка за бягане, си струва да разгледате използваните технологии и решения, които влияят на комфорта и безопасността. Ако търсите подходящия модел, изберете обувките за бягане на PUMA. Снабдени са със стелка SoftFoam+, която се характеризира с комфорт и омекотяване на стъпката. Гумената подметка със зони осигурява сцепление, независимо от условията. От друга страна, дамската обувка за бягане на Salomon разполага със стабилна система за връзване Quicklace™, както и с подметка Water Contagrip®, предназначена за бягане по различни повърхности.  

В Sportano предлагаме дамски обувки за бягане от марки като ON, Vibram или HOKA ONE ONE. Със сигурност ще намерите модел, който да отговаря на вашите нужди и на вида дейност, която обичате.  

Избор на обувки за бягане за мъже 

Мъжките обувки за бягане са много по-обемисти и с по-големи размери от продуктите, предназначени за жени. Ако търсите мъжки модел, изберете обувки за бягане от марката ON, които са оборудвани с технологията Speedboard™. Това е специална стелка, разположена в средната част на подметката, която ви осигурява още по-голяма скорост и комфорт при огъване и движение. От друга страна, системата CloudTec® представлява използването на гумени профили, които осигуряват отлично омекотяване и мекота по време на бягане. Когато избирате обувки от марката HOKA ONE ONE, получавате обувки с дизайн Active Foot Frame, който увеличава стабилността на петата за по-уверено стъпване при бягане по неравен терен.  

В нашия спортен магазин ще получите обувки от много изпитани марки, включително мъжки обувки за бягане от Salomon или Vibram.

Избор на обувки за бягане за деца 

Детските обувки за бягане трябва да са съобразени с конкретния вид физическа активност и с повърхността, върху която детето възнамерява да бяга. Адекватното омекотяване е от съществено значение, за да се гарантира, че кракът е добре позициониран в обувката по време на динамични движения. Детските обувки за бягане трябва да имат и подходящо сцепление с терена, а водоустойчивите свойства са допълнителен бонус. Това позволява на малкото дете да се движи в обувките, независимо от преобладаващите условия. Освен това пяната във вътрешността на обувката и подсилванията на пръстите ще насърчат и повлияят на комфорта на детето.  

Когато правите покупка, си струва да обърнете внимание на дизайна на обувките. Обувките за бягане за момичета обикновено са модели в неонови или пастелни цветове, докато обувките за бягане за момчета се отличават с приглушени цветове. Цветовите варианти на обувките означават, че детето ще се наслаждава на носенето им.

Правилно оразмеряване на обувките за бягане 

Добрите обувки за бягане са преди всичко подходящи за размера на стъпалото. В сравнение с класическите обувки те трябва да са малко по-големи. Пръстите на краката в обувките за бягане трябва да имат възможност да се движат, но в същото време стъпалото не трябва да се движи. Изборът на по-голям размер е свързан с усещането за комфорт, особено ако краката ви леко се подуват при бягане. Преди да изберете обувки, внимателно измерете дължината на стъпалото си с шивашки метър или линийка и я сравнете с таблиците с размери, които производителите обикновено включват към моделите обувки. Когато мерите, обуйте и чорапите си - те ще ви придружават, когато тичате, и ще повлияят на пространството в избраната кройка.  

Най-популярните марки, предлагащи качествени обувки за бягане 

В асортимента на спортен магазин Sportano.bg ще намерите висококачествени обувки за бягане от марки като Salomon, Vibram, ON, HOKA ONE ONE или PUMA. Обувките, предлагани в нашата гама, са предназначени за бягане на открито, по асфалтови повърхности, по време на офроуд екскурзии и преходи или дори за любителско ходене. Имаме обувки за бягане на асфалт, за бягане извън пътя, за детско бягане, както и модели за мъже и жени. Ако не знаете кой модел да изберете, нашето обслужване на клиенти ще ви помогне да намерите подходящия продукт.  

Подробна информация Описание