Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Креатин

Креатин - изберете правилния продукт в онлайн магазина на Sportano 

Категорията Креатин в Sportano.bg е мястото, където ще намерите висококачествени добавки, подбрани от специалисти. Креатинът е една от най-популярните добавки, особено сред хората, водещи активен начин на живот. Струва си да изберете продукти от доказани производители, които се фокусират върху най-добрите състави и ефективно действие. Разгледайте офертата на Sportano и изберете идеалния креатин за вас. 

Креатин - ефекти и дозировка 

Креатинът е открит през първата половина на XIX век. Това е органично химично съединение, което се намира предимно в мускулите. Организмът е в състояние сам да произвежда креатин, но само в малки количества, затова той се доставя под формата на храна. Хората, които отдават голямо значение на физическата активност, много често приемат креатин в хранителни добавки. Защо? Креатинът помага на мускулите да се възстановяват по-бързо, да растат и да стават по-силни. Той е особено полезен при тренировки с тежести, тъй като дава на мускулите повече енергия за вдигане на тежести или други упражнения с щанга. 

Креатин - преди или след тренировка? Добавката се усвоява най-добре след тренировка и тогава е най-добре да се приема. Що се отнася до дозировката, мненията са доста разделени. Привържениците на т.нар. етап на зареждане и насищане степенуват отделните дози креатин. От друга страна, креатиновите добавки могат да се приемат в по-малки, коригирани спрямо теглото дози всеки ден. Ежедневното добавяне изглежда по-удобен вариант поради факта, че не изисква изчисляване на подходящите дози за зареждане и насищане или планиране на етапите.

Хората, които не тренират редовно, също все по-често се обръщат към креатина. Ежедневният прием на креатин се препоръчва поради способността му да забавя процеса на стареене, да се бори с оксидативния стрес или да намалява чувството на умора. Във всеки случай креатинът трябва да се приема след хранене. 

Много въпроси се повдигат от креатина за намаляване. Оказва се, че тази добавка е силно препоръчителна за намаляване на теглото. Той подпомага издръжливостта по време на тренировка и също така позволява да се поддържа мускулната сила, която често намалява поради калорийния дефицит. С креатина просто имате много повече енергия. Трябва да се има предвид и влиянието на алкохола върху ефекта на добавката. Ако искате бързо да усетите ефекта от приема на креатин, струва си да намалите или напълно да изключите алкохола от диетата си. Това е така, защото ефектът на алкохола е такъв, че напълно спира действието на добавката, която приемате. 

Креатин - как да избера най-добрия продукт? 

В Sportano можете да закупите креатин както на таблетки, така и на прах. В нашия асортимент ще откриете продукти на марки като 7Nutrition, Nutrend, Trec или 6PAK. Кой креатин е най-подходящ за вас? Тази добавка се предлага под различни форми, но двете най-често купувани са креатин монохидрат и креатин малат

Креатин монохидратът се характеризира с прост състав и ефект върху протеиновия синтез в организма. Стимулира мускулното разрастване, повишава издръжливостта по време на тренировка и ускорява регенерацията на тъканите. От друга страна, креатин малатът е комбинация от креатин и ябълчена киселина. Той се абсорбира по-бавно, но по-дълбоко от монохидрата. Той е особено препоръчителен за хора, които се подлагат на програма за редукция, тъй като задържа много по-малко вода в организма. 

Затова, когато избирате креатин за себе си, обърнете внимание на това кои ефекти ви интересуват най-много и под каква форма искате да приемате добавката. Ако имате някакви съмнения, не се колебайте да се свържете с нас. Членовете на екипа на Sportano ще се радват да разсеят съмненията ви! 

Подробна информация Описание