Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Скейтбордове

Скейтбордове - бъдете активни и се забавлявайте със Sportano.bg 

Карането на скейтборд е чудесен спорт както за деца, така и за тийнейджъри и възрастни. Магазинът Sportano предлага скейтбордове, предназначени за различни стилове на каране и умения. Независимо дали карате скейтборд професионално или любителски, заложете на висококачествените модели, които ще намерите в нашата гама. Техните компоненти ще ви осигурят прецизен контрол на скейтборда, маневреност, сцепление, омекотяване и уникален комфорт при каране. 

Класически, електрически, fiszka или longboard - видове скейтбордове 

Sportano.bg предлага продукти, предназначени за различни стилове на каране. Най-популярен е класическият скейтборд, предназначен за каране на скейтборд. Този модел е чудесен за технично каране, преодоляване на рампи и изпълнение на различни трикове

Лонгборд скейтбордовете са по-дълги от класическия модел. Този тип продукти са предназначени за стръмни спускания и офроуд каране. По-широките и по-тежки скейтбордове са оборудвани с меки и големи колела, които имат по-добро сцепление със земята, за да подобрят движението по неравни повърхности. 

Напоследък стават популярни и скейтбордовете с рибена дъска. Моделът fishboard се характеризира с малки размери и ниско тегло. Дизайнът на този удобен скейтборд го прави много маневрен и реагира добре на движенията на потребителя. Благодарение на големите си колела той осигурява висока степен на амортизация и смекчава неравностите. 

Електрическият скейтборд, както и уейвбордът, се различава от останалите модели по това, че са монтирани само две колела. Електрическият вариант има и различна система на задвижване. Не е необходимо потребителят да се отблъсква с крак, тъй като скейтбордът се движи благодарение на акумулаторен двигател. Балансът на тялото на потребителя обикновено е отговорен за управлението. 

Магазинът Sportano.bg предлага скейтбордове от марки като Mechanics, Razor и Street Surfing. Скейтърските, лонгборд или електрическите модели са изработени от трайни материали, които осигуряват здравина на конструкцията, стабилност и маневреност, съобразени със стила на каране. Качествената изработка и правилният подбор на всички компоненти гарантират, че собственикът на скейтборд получава най-високо ниво на комфорт. 

Връх, колела, дръжка или камион - как е направен скейтбордът? 

Скейтбордът се състои от няколко основни компонента. Първата е горната част, която представлява основната част, върху която стои фигуристът. В номенклатурата е прието предната част на върха да се нарича нос, а задната - опашка. В горната част на плота е грипът, който представлява самозалепваща се шкурка, осигуряваща сцеплението на обувките със скейтборда. Следващите компоненти са камионите - метални опори, които позволяват на скейтборда да се върти. Камионите свързват горната част с колелата, които могат да бъдат с различен размер и твърдост

Как да изберете подходящия скейтборд за начинаещи в магазин за скейтборд? 

Когато избирате скейтборд, вземете предвид предпочитания от вас стил на каране. Заслужава си да обърнете внимание на размерите на моделите, като имате предвид, че късите скейтбордове са по-маневрени, а дългите достигат по-високи скорости. Скоростта на модела се влияе и от вида на лагерите, който се обозначава със скалата ABEC. Колкото по-висок е класът ABEC, толкова по-добър е преносът на енергия и следователно по-висока е производителността и скоростта. 

Когато избирате първия си скейтборд, е препоръчително да изберете модел със средна широчина и няколко слоя отгоре, което ще гарантира здравината и стабилността на конструкцията. Друг аспект, на който трябва да обърнете внимание, е размерът на колелата. По-малките колела са по-добри за изпълнение на трикове, докато по-големите колела са по-добри за бързо каране по неравни повърхности. Що се отнася до твърдостта на колелата, важно е да се помни, че меките модели имат по-добро сцепление, а твърдите - по-добро плъзгане, което е полезно по време на еволюции. 

Когато купувате скейтборд, обърнете внимание и на калниците, които трябва да са здрави, маневрени, добре центрирани и съобразени с планираната дейност по отношение на ширината. Широките камиони са предназначени за дълги курсове, докато по-тесните ще работят добре на рампа или на въже. Най-тесните ще са подходящи за изпълнение на трикове върху флаг или равна повърхност. 

Подробна информация Описание