Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Шосейни велосипеди

Шосеен велосипед - изберете перфектния модел от гамата Sportano 

Високото качество на шосейните велосипеди оказва огромно влияние върху комфорта и най-вече върху безопасността на пътуването. Точно затова сме събрали такива модели в Sportano. Нашите експерти се ръководеха преди всичко от най-високия клас на изработка, трайни материали и използвани технологии. В нашия магазин ще намерите шосейни велосипеди от световните лидери в бранша, които лесно можете да съобразите с нивото си на опит. Разполагаме с оборудване както за любители, така и за професионалисти от известни производители като Orbea, Cipoliini и Ridley. Разгледайте нашата гама и се убедете сами! 

Кога си струва да се решиш да си купиш шосеен велосипед? 

Пътният велосипед е специфично оборудване. Той е специално разработен, за да даде възможност на потребителите да участват в състезания, и позволява ефективно обучение или развлекателно каране по асфалтови пътища. Дизайнът му е много характерен, с къса рамка, високо разположено седло и ниско, обърнато напред кормило с лимони, на които се опират предмишниците. Тази конструкция гарантира, че позата на водача създава възможно най-малко съпротивление. Това от своя страна позволява бързо и комфортно пътуване. Всеки елемент от конструкцията на велосипеда е проектиран така, че да позволи на спортиста да развие висока скорост за възможно най-кратко време. 

Как да изберете правилния шосеен велосипед? 

На първо място, в началото трябва да определите нивото си на опит. За начинаещите е подходящ класически шосеен велосипед - без окачване, с характерно извито надолу кормило и тънки колела. Напредналите потребители и професионалистите трябва да изберат шосеен велосипед с възможно най-аеродинамични характеристики. Отделните модели също така ще работят добре за различни видове каране. Шосейният велосипед ще бъде по-добър за много завои, обучение и развлекателно каране. Много е важно да обърнете внимание на размера на рамката, когато избирате модела си. Тя трябва да бъде съобразена с височината на потребителя. Трябва да вземете предвид и материала. Алуминиевите велосипеди са по-евтини от тези, изработени от въглеродни влакна, но именно последните понасят по-добре вибрациите и гарантират ниско тегло. 

Размер на рамката на пътния велосипед 

Размерът на рамката обикновено се измерва от центъра на опората по протежение на седалковата тръба до края. Стойността обикновено се изразява в инчове, където 1 инч е 2,54 см, или директно в сантиметри. Някои производители използват буквени означения, например S, M, L или XL. Ако искате да изберете правилно размера на рамката си, измерете дължината на краката си или по-точно крачката си. За да направите това, измерете дължината на краката си от вътрешната страна, като стоите изправени до стена. Умножете резултата по 0,66 - стойността, която се използва за измервания на велосипеди за шосе, чакъл или CX. За да получите стойността, изразена в инчове, разделете резултата на още 2,54.  

Избор на шосеен велосипед на стойност до 832 лв

Когато избирате шосеен велосипед на стойност до 832 лв, обикновено ще получите модели, изработени от алуминиева рамка, която се допълва от алуминиева или стоманена вилка. Малко вероятно е пътните велосипеди в този размер да слязат под 10 кг, което е много за този модел едноколесни велосипеди. Ниското тегло на мотора се отразява на ефективността и скоростта. При избора на такъв шосеен велосипед е важно да се има предвид, че може да се намери донякъде стандартно и по-старо приложение на компонентите.  

Избор на шосеен велосипед на стойност до 1248 лв

Предложенията за шосеен велосипед на стойност до 1249 лв. или за шосеен велосипед на стойност до 1665 лв. също са изработени от алуминиева рамка, така че е важно геометрията на велосипеда да е напълно съобразена с възможностите на човека. В този ценови диапазон най-често ще намерите модели за любителско каране с геометрия за издръжливост. След това ще получите алуминиеви вилки, а понякога и карбонови с алуминиева кормилна тръба. Велосипеди на стойност до 3 000 GBP често са оборудвани с основна трансмисия, т.е. система 2x8.  

Избор на шосеен велосипед на стойност до 2081 лв

При избора на шосеен велосипед на стойност до 2081 лв ще намерите и модели с геометрия на рамката за издръжливост, които обикновено са предназначени за любителско каране, насочено към любителски туризъм. Повечето рамки са изработени от висококачествен алуминий, като тръбите могат да бъдат засенчени и загладени със заварки, което допринася за външния вид. От друга страна, вилките са от въглеродни влакна, с ниско тегло, твърдост и отлична реакция на вибрации. 

Избор на шосеен велосипед за вашето дете 

Обикновено за деца кросовите или MTB велосипеди са най-подходящи за каране по горски или чакълести пътища. Въпреки това не е проблем да подарите на дете първия му шосеен велосипед, особено ако то вече е добре запознато с карането на две колела и иска да развие страстта си към сингълтрака. Шосейният велосипед за дете трябва да е с размер на колелата около 26-28 инча, което ще позволи да се използва едноколесен велосипед за деца с ръст от около 140 до 170 см. Най-важното е велосипедът да е удобен и да се състои от добре обмислена геометрия на рамката, която позволява комфортно каране. Добрият шосеен велосипед е и лек, което е изключително важно за детския модел.  

Шосейни велосипеди - на кои марки си струва да заложите? 

В Sportano можете да си купите както дамски, така и мъжки шосеен велосипед. Разнообразието от модели на водещи производители като Orbea, Cipollini и Ridley ви дава свободата да избирате според нуждите на всеки клиент. Ако желаете да карате удобно по улицата и други гладки повърхности, изберете шосеен велосипед, адаптиран за този вид спорт, с характерна права рамка. Не забравяйте, че тези велосипеди се различават основно по ъгъла на рамката на седалката, който оказва голямо влияние върху позицията на каране.  

Възползвайте се от нашето професионално обслужване на клиенти, за да ви помогнем да изберете правилния модел шосеен велосипед. Ако даден продукт не отговаря на очакванията ви, можете да го върнете до 30 дни! 

Подробна информация Описание