Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Стационарни велоергометри

Стационарен велосипед: ефективна тренировка за всеки

Магнитни, електромагнитни, хоризонтални, вертикални, въртящи се и въздушни - в Sportano ще намерите богат избор от стационарни велосипеди, предназначени за постигане на максимални ползи от тренировките в уюта на собствения ви дом. Професионалните уреди, разработени от световните лидери в областта на фитнес оборудването и фитнес клубовете, като Schwinn, Spokey, HMS, Kettler, Technogym или SportsArt, ще ви позволят да изпълнявате различни видове упражнения - от спокойно кардио до мощна велотренировка. 

Защо да тренирате на стационарен велосипед? Ефекти и ползи от обучението

Основното предимство на упражненията със стационарен велосипед е възможността да се тренира независимо от метеорологичните условия, по всяко време и без да се излиза от дома. Редовните упражнения на велоергометър гарантират подобряване на физическата форма и работоспособност, по-добра работа на сърдечносъдовата система (по-нисък риск от сърдечни заболявания или атеросклероза) и укрепване на мускулите на краката. Провеждането на последователна аеробна тренировка на колело (тя трябва да трае поне 30 минути и да се провежда в рамките на 60-70% от максималната сърдечна честота, т.нар. HRmax) подпомага изгарянето на мастната тъкан, което е добра информация, ако искате да се отървете от излишните килограми или да стегнете и оформите тялото, особено долните части (прасци, бедра, дупе). Важното е, че карането на стационарен велосипед не натоварва ставите, поради което е идеално като форма на упражнения за възрастни хора, бременни жени, както и за спортисти, които се връщат след травма. Безспорните предимства на упражненията с помощта на това оборудване включват подобрена концентрация и по-добро настроение. Стационарният велосипед може да се използва и за загрявка преди други тренировки вкъщи, като например силови или функционални тренировки. 

Кой стационарен велосипед да изберете? Видове велосипеди за упражнения 

Стационарен изправен велосипед

Изправеният стационарен велосипед има педали, разположени почти под седалката, което прави упражненията с него подобни на тези със стандартно колело. Изправената или леко наведена поза по време на тренировка ангажира много мускули, така че изберете този вариант, ако искате да оформите долната част на тялото си и да подобрите физическата си форма. 

Хоризонтален стационарен велосипед

Тази версия на велотренажора се характеризира с полулегнало положение (подобно на каяк) с удобна облегалка - педалите са разположени в предната част на велосипеда, почти на една линия с кормилото. Подобна конструкция на стационарния велосипед е идеална, ако имате проблеми с гърба (лумбални смущения или болки, свързани с работа в офиса, зад волана), борите се със затлъстяване, сте в напреднала възраст или не искате да натоварвате ставите си.  

Магнитен стационарен велосипед

Този велосипед е оборудван с магнитна спирачка, която ви позволява да конфигурирате настройките за тренировка според индивидуалните си предпочитания. Съпротивлението може да се настройва с помощта на циферблат (сами регулирате съпротивлението) или мотор (широк спектър от видове тренировки). Много тихият механизъм на магнитния велосипед е чудесен, ако често тренирате рано сутрин или късно вечер/през нощта.  

Стационарен електромагнитен велосипед

Най-напредналият в технологично отношение тип стационарен велосипед - магнитен модел, подобрен с микропроцесор и електрически мотор, които осигуряват прецизно регулиране на параметрите на тренировката и работа с по-високо съпротивление. Електромагнитният стационарен велосипед е изключително тих, така че можете да тренирате в компанията на други членове на семейството, докато гледате филм заедно. Тази версия на велотренажора изисква връзка за захранване и е отличен избор за напреднали спортисти. 

Въртящ се велосипед

Велосипедът за спининг има здрава конструкция (обикновено стоманена), маховик (за да се възпроизведе карането извън пътя), система за механично съпротивление, контурирани кормила като на шосеен велосипед и педали с накрайници (за спортни обувки) в горната част и SPD блокове (за шосейни или MTB велосипедни обувки) в долната част. 

Спин байкът е решение за професионални колоездачи, хора, които предпочитат интензивни тренировки, такива, които отслабват, искат да моделират долните части на тялото, възрастни хора, бременни жени, както и за тези, които си връщат формата след травма (например на долните крайници).   

Въздушен велосипед

Свързван главно с тренировките по кросфит, въздушният велосипед е комбинация от стационарно колело, орбитрек и гребло. Машината с вентилатор вместо колело, седло, педали и дръжки за дълги ръце се задвижва от въздуха, генериран от движението на ръцете и краката. Тази комбинация ви дава възможност да тренирате цялото си тяло, да се съсредоточите само върху долните части (не движите дръжките) или да тренирате само горните части. Интензивността на упражнението зависи от вас и от силата, която влагате в задействането на въздушния механизъм, ето защо въздушният велосипед е идеално решение за всеки, независимо от нивото на тренираност или физическа подготовка. С негова помощ можете да провеждате интензивни интервални, аеробни или рехабилитационни тренировки (не натоварва ставите, така че може да се използва и по време на възстановяване). 

Покупка на велосипед за упражнения: какво да търсите?

При избора на велотренажор обърнете внимание преди всичко на теглото на маховика (колкото по-голямо е теглото, толкова по-стабилна е конструкцията и толкова повече възможности за промяна на съпротивлението), броя на нивата на регулиране на съпротивлението (колкото повече, толкова по-добре се регулира интензивността на тренировката), възможността за вертикално и хоризонтално регулиране на седалката и кормилото (безопасност, комфорт и правилна позиция по време на тренировка) и допустимото тегло на потребителя (обикновено от 100 до 160 kg).   

Когато избирате модел с дисплей, си струва да имате лесен за четене LCD екран, който показва най-важните параметри на тренировката, включително: време, темпо, разстояние, пулс, изгорени калории, обороти и мощност. 

Кои допълнителни съоръжения ще направят тренировката ви по-разнообразна? Широк рафт или поставка за телефон/таблет/книга, вградени високоговорители и вход за MP3, както и възможност за свързване чрез Bluetooth. Обърнете внимание и на наличието на държач за бутилки или бутилки, транспортни ролки (за по-лесно транспортиране на оборудването) и нивелиращи крачета.  

Мястото, с което разполагате, трябва да играе важна роля при покупката на велосипед за упражнения - за малки пространства сгъваемият модел може да бъде компромисен вариант.  

Когато купувате стационарни велосипеди в Sportano, можете да сте сигурни, че избирате висококачествено функционално оборудване, което ще отговори и на най-претенциозните очаквания. 

Подробна информация Описание