Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Столчета за велосипед

Седалки за велосипеди - комфорт и безопасност в уеб магазина на Sportano 

Колоезденето е отлична форма на активност, която улеснява свободното придвижване в града и извън него. Ако искате да пътувате с детето си с велосипед, е добре да се снабдите със седалка за велосипед. Благодарение на това можете да отидете на екскурзия с вашето малко дете, съчетавайки физическата активност с интересен начин за прекарване на свободното време с детето. В асортимента на магазин Sportano.bg ще откриете висококачествени детски седалки за велосипед от доказани производители като Thule, URBAN IKI, Hamax, POLISPORT, Okbaby или SHOTGUN. При нас ще изберете правилния модел детска седалка, с която да возите детето си по време на всяко пътуване с велосипед.  

Предна част, багажник, рамка или детска седалка - видове седалки за велосипеди 

Седалките за велосипеди за деца могат да бъдат разделени според начина и мястото на закрепване. Най-популярният модел е седалката за велосипед с багажник, т.е. монтирана отзад, при което детето вижда гърба на родителя, докато кара. Друг вариант е предната седалка за велосипед, която се монтира в предната част на велосипеда и детето вижда пътя, докато кара, тъй като седи съответно на посоката на движение на едноколесния велосипед. Все пак е добре да се има предвид, че този тип седалка за велосипед, монтирана отпред, може да затрудни малко използването на кормилото. Седалката за велосипед, монтирана на рамката, е част от оборудването, която се закрепва за рамката и всичко се извършва с едно движение. На пазара можете да намерите и седалка за велосипед за малки деца, която обикновено се монтира в предната част на велосипеда, а максималното тегло на малкото дете е 15 kg.  

Седалка за велосипед до определено тегло 

При избора на подходяща детска седалка е важно да се обърне внимание на максималното тегло на детето. Седалките за велосипеди са предназначени за определено тегло и производителите посочват до какво тегло може да се използва избраният модел оборудване. Максималното тегло на седалката трябва да е до 15 kg и обикновено е предназначена за деца на възраст до около 3 или 4 години. Седалката за велосипед с тегло до 25 кг е предназначена за малки деца на възраст 5 и повече години. Седалката за велосипед до 30 кг или седалката за велосипед до 35 кг са модели за по-големи деца и са предназначени за монтиране с титлата. Това оборудване е предназначено за деца до около 10 години.  

Накланяне, с функция за сън - допълнителни функции и приложения 

Седалката за велосипед често има допълнителни функции, които улесняват пътуването на малкото дете и осигуряват комфорт и безопасност. Седалка за велосипед с функция за преспиване и седалка за велосипед с функция за преспиване са модели, които са оборудвани със специална рамка със система за преспиване. Накланящата се облегалка също така дава възможност за по-удобно поставяне на малкото дете на седалката и за сваляне на оборудването от велосипеда. Подходящата опора осигурява комфортен сън на детето по време на пътуване. Седалките с такова решение трябва да имат опора за главата, мека подложка и контурирана седалка.  

Детската седалка трябва да бъде оборудвана и с предпазни колани или колани, като най-често срещаното решение е петточкова система. Предпазните колани не трябва да ограничават движението или да оказват натиск, а само да прилягат удобно около тялото и да предпазват в случай на удар.  

Седалка за велосипед - правилният модел за осигуряване на безопасност 

Когато избирате модел седалка за велосипед, можете да изберете продукти, които се закрепват за рамката, за кормилото или за гърба. В допълнение към правилното прилягане към максималното тегло на детето, монтирането или допълнителните функции, си струва да се обърне внимание и на това, че продуктите имат специални одобрения. Велосипедните седалки трябва да отговарят на специфични стандарти за безопасност, които се определят от стандарта EN 14344 и сертификата TUV/GS. Продуктите с този етикет гарантират безопасност и са изработени от издръжливи, нетоксични материали - всичко това в името на комфорта на детето.  

Когато избирате седалка за велосипед, обърнете внимание на това дали тя има амортизация, тъй като много модели не разполагат с тази опция. Омекотяването помага да се намалят сътресенията при каране по неравен терен, което детето ви със сигурност ще усети. Омекотяването на седалката ще предотврати наранявания, които могат да възникнат при каране по дупки или чакълести пътища.  

Изберете детска седалка за велосипед с различни възможности за регулиране на височината на облегалката, наклона и височината на поставката за крака. Това ще ви позволи да адаптирате модела към тялото на детето си и освен това седалката ще издържи много по-дълго.  

Монтирането на седалка за велосипед не е задължително да бъде сложно 

Струва си да знаете, че монтажът на седалка за велосипед се определя от три основни категории: A15 (седалка за деца с тегло до 15 кг, монтирана зад родителя), A22 (седалка за деца с тегло до 22 кг, монтирана зад родителя) и C15 (седалка за деца с тегло до 15 кг, монтирана към рамката или кормилото). Монтирането на седалката на велосипеда не е сложно и обикновено не изисква допълнителни инструменти и се извършва с няколко движения. Всичко, което трябва да направите, е да поставите подходящата стойка за седалка на велосипед, благодарение на която можете бързо и удобно да монтирате или демонтирате оборудването. Преди да купите, проверете кой държач се използва за избраната от вас седалка. В повечето случаи това е специална стойка или адаптер.  

Марки, предлагащи седалки за велосипеди 

Гамата от продукти в магазина Sportano.bg включва висококачествени, удобни и безопасни седалки за велосипед от доказани производители. Ние ще ви предложим продукти за монтаж на задна част, мост, рамка, кормило, седалкова тръба или колона на седалката.  

Производителите посочват максималното тегло на детето, което може да използва продукта, теглото на самата седалка, вида на монтажа и възрастта на потребителя. Това ви позволява да съобразите модела с нуждите на детето си, като същевременно сте сигурни, че получавате оборудване, което осигурява безопасност и комфорт по време на пътуване. Седалката за велосипед Thule, седалката за велосипед Hamax или седалката за велосипед Okbaby гарантира най-висококачествени компоненти и комфорт при всякакви условия.

Подробна информация Описание